magyarfutball.hu

Fóti SE - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.06.06, 22:05 (szerk.: 2023.06.09, 21:09)
    Büntetővel egyenlített a Fót
    Fót - Békéscsaba 1-1 (0-1)


    Fót, 300 néző
    Vezette: Bukovics (Nyilas, Ortó)
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Fót: Halász 6 - Felföldi 6, Nagy T. 6, Schwarcz 6, Rajnay 6 - Hódosi 5, Vikukel 6, Tordai 6, Dudás 5 - Füle 5, Márkus 5. Vezetőedző: Mészöly Géza
    Békéscsaba: Matkó 6 - Futaki 5, Bánföldi 6, Udvari 6, Bujáki 5 - Balog Zs. 6, Serban 6, Gabala 6, Szoboszlai 5 - Hoffmann 6, Keresztúri 5. Vezetőedző: Dajka László
    Csere: Márkus helyett Bodor (-) a 63., Dudás helyett Szatmári (-) a 70., Füle helyett Jefferson (-) a 80. percben;
    Bujáki helyett Szabó S. (5) és Szoboszlai helyett Simon (5), mindkettő a 60., Hoffmann helyett Popovits (-) a 78. percben.
    Gól: Hoffmann a 37. percben 11 méterről, középről lőtt félmagasan a kapu bal oldalába (0-1).
    Tordai az 55. percben 11-esből jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát (1-1).
    Sárga lap: Keresztúri (Schwarcz megrúgásáért) az 55., Serban (Jefferson felvágásáért) a 85. percben.
    Szögletarány: 9:5 (3:3)
    így bíráskodott (7): Bukovics József játékvezető a mezőnyben többször is tévedett, ráadásul a hazaiak egy elmaradt tizenegyest is számon kérhetnek rajta.

    Mészöly Géza: - Minden kezdet nehéz... Az első félidei szundikálás után a második játékrészben már több helyzetünk is akadt. Bízom a jó folytatásban.
    Dajka László: - Csak időnként futballoztunk jól. Mindkét oldalon akadtak gólhelyzetek, amelyek kimaradtak. Sajnálom, hogy egy vitatható tizenegyes fosztott meg bennünket két bajnoki ponttól.
    (Temesvári Miklós)

    7-8. Békéscsaba 1 - 1 - 1-1 1
    Fóti SE 1 - 1 - 1-1 1

    Nemzeti Sport, 2001. július 30. (Arcanum DT)
    Ellentétes félidők után
    Fóti SE - Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-1)


    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Fót, 500 néző.
    ...

    37. perc: Bujáki még a saját 16-osának előterében Szoboszlaihoz továbbította a labdát, aki a jobb oldalról Hoffmann elé tálalt. A békéscsabaiak csatára Gabalával kényszerítőzött és a visszakapott labdával Nagy Tibor mellett néhány lépést még tett a kapu felé, végül belépve a 16-oson belülre, remekül a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.
    53. perc: egy szögletet ívelt be a hazai csapat, amikor a 16-oson belül Serban és Tordai gyűrte egymást, miközben az utóbbi a földre huppant. A labda közben beszállt a kapu előterébe, sőt a védők tisztáztak is, amikor némi meglepetésre Bukovics játékvezető sípjába fújt és a büntetőpontra helyeztette a labdát. A 11-est Tordai az ellenkező irányba vetődő Matkó kapus mellett a bal alsó sarokba rúgta, 1-1.


    Nagy lendülettel kezdett a rövid pihenő alatt újjászerveződött Békéscsaba és rögtön a találkozó elején már előnyhöz juthatott volna, ám Bánföldi távoli szabadrúgása a léc fölött zúgott el.
    Továbbra is lendületben maradt a Békéscsaba, amely szervezetten játszott. A viharsarkiak már a középpályán letámadták ellenfelüket és ha labdát szereztek, fegyelmezetten törtek a fóti kapura. És ugyanilyen fegyelmezetten védekeztek, ha a házigazdák kísérelték meg becserkészni Matkó kapuját, ugyanis a vendéglátók nem tisztelték a lila-fehéreket és az első játékrész nagyobb hányadában náluk volt a labda. A csabai kontrák azonban jóval veszélyesebbnek tűntek, mint a fóti körülményes támadások.
    A fordulás után még nagyobb lendülettel kezdtek rohamozni a házigazdák, ami érthető, hiszen futottak az eredmény után. Egy vitatott 11-est követően egyenlítettek a házigazdák és mintha meg is elégedtek volna a döntetlennel, egy kicsit visszafogtak az iramból, miáltal kiegyenlítettebbé vált a küzdelem.
    Egyre inkább a mezőnyben folyt a játék, innentől kezdve egyik csapat sem tudott már igazi gólhelyzetet kialakítani, noha a hazaiak előtt néhány ziccer adódott. A békéscsabai védelem remekül állt a lábán, de támadáskor már nem tudtak új lendületet venni.
    Reális az eredmény, mindkét csapat rászolgált az egy pontra, hiszen az első játékrészben a Békéscsaba mutatott be erőteljesebb labdarúgást, a fordulás után viszont a fótiak voltak harcosabbak.

    Jó: Rajnai, Tordai, Vikukel, ill. Matkó, Bánföldi, Hoffmann.

    Mészöly Géza: - Elégedett vagyok a látottakkal és az eredménnyel, ugyanis egy félidőnyi előnyt adtunk a vendégeknek. A fordulás után már több helyzetet kidolgoztunk, csak éppen nem tudtuk gólra váltani azokat.
    Dajka László: - Ebben az óriási melegben nem volt könnyű azt a játékot nyújtani, amit elterveztünk. Sajnos egy vitatható tizenegyes miatt hagytunk Fóton pontokat, bár azt is el kell ismernem, mindkét csapat előtt egyforma gólszerzési lehetőség adódott a kilencven perc folyamán.

    Békés Megyei Hírlap, 2001. július 30.
    képA lila mezes Fülének ezúttal sem termett sok babér a békéscsabai védők között (Machalek Rebeka felvétele)

    Heti Délkelet, 2001. augusztus 2. (Arcanum DT)
    Igaz a szlogen: idegenben jó az iksz
    Fóti SE - Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-1)


    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés Fót, 500 néző
    Vezette: Bukovics (7) (Nyilas, Ortó)
    FÓTI SE: Halász 5 - Felföldi 5, Nagy T. 5, Schwarcz 5, Rajnai 6, Hódosi 5, Tordai 6, Vikukel 5, Dudás 5 - Füle 4, Márkus 4. Edző: Mészöly Géza.
    BÉKÉSCSABA: Matkó 7 - Futaki 5, Bánföldi 5, Udvari 5, Bujáki 5 - Balog Zs. 5, Serban 5, Gabala 5, Szoboszlai 5 - Hoffmann 6, Keresztúri 5. Edző: Dajka László.
    CSERE: Bujáki helyett Szabó S. (5), Szoboszlai helyett Simon (5), mindkettő az 59., Márkus helyett Bodor (-) a 62., Dudás helyett Szatmári (-) a 69., Hoffmann helyett Popovits (-) a 77., Füle helyett Jefferson (-) a 79. percben.
    GÓLSZERZŐ: Hoffmann a 37., Tordai (11-esből) az 53. percben.
    SÁRGA LAP: Keresztúri az 50., Serban a 84. percben.
    SZÖGLETARÁNY: 9:5 (3:3)

    Alaposan megváltozott a holtszezonban mindkét együttes játékoskerete, sőt az edző személyét illetően is változások történtek. Mészöly Géza élete első mérkőzését töltötte a kispadon trénerként.
    Óriási hőségben, nem túl nagy iramban kezdődött a találkozó.
    A 3. percben mindjárt gólt szerezhetett volna a Csaba: a hazai térfél közepénél szabadrúgáshoz jutottak a lilák. A legurított labdát a középhátvédként játszó irányító, Bánföldi 25 méterről csak centikkel lőtte a jobb sarok fölé.
    Három perccel később Rajnai a 16-os vonaláról próbálkozott, de randán fölé durrantott.
    Negyedóra elteltével Nagy Tibor próbálkozott szabadrúgásból, a 25 méterről leadott jobb felső sarokba tartó labdáját Matkó bravúrral ütötte a lécre, majd Futaki tisztázott.
    A Békéscsaba szervezetten és nagyon fegyelmezetten futballozott, már a középpályán próbálta megszűrni a fóti akciókat. A dolog jól is működött, a megszerzett labdákkal a csabaiak több ízben is zavart tudtak kelteni az ellenfél védelmében. Igazi helyzetig azonban csak a félidő második felében jutottak a lilák, addig inkább távoli lövésekkel próbálkoztak.
    A 17. percben Szoboszlai a fóti 16-os bal sarkától mintegy 5 méterre végzett el szabadrúgást, a kapu jobb oldalába tartót lapos lövést Halász csak másodjára tudta megszerezni.
    A következő percben Udvari Hoffmann lövésre letett labdáját tűzte 22 méterről kapura, Halász bravúrral mentett.
    Az első félóra végén Gabala átadásával Keresztúri lépett volna ki, ám az utolsó pillanatban Nagy Tibor a 11-es pontnál becsúszva szerelt. Szoboszlai sarokrúgását Udvari nem sokkal csúsztatta a bal kapufa mellé.
    A 37. percben mintaszerű támadást vezetett a Békéscsaba. Bujáki szerzett labdát a saját 16-osánál, Szoboszlaihoz passzolt a jobb szélre, a középpályás azonnal Hoffmannhoz továbbított, a csatár Gabalát hozta játékba, ugyanakkor azonnal beindult a hazai védők mögé, a passz pontosan érkezett. Hoffmann a 16-osnál, Nagy Tibor mellett átvette azt, s két lépés után a kapu jobb oldalába bombázott, 0-1.
    Újult erővel próbált támadni a hazai együttes, ennek eredményeként a 42. percben Hódosi verekedte le magát az alapvonalig, a jobb oldalról begurított labdájára érkező két fóti csatár egymást zavarta, s odalett az óriási ziccer.
    Szervezetten, rendkívül fegyelmezetten futballoztak a csabaiak. Ugyan többet birtokolta a Fót a labdát, a gyors ritmusváltást alkalmazó, távoli lövésekkel is kísérletező, ziccereket kialakító viharsarki gárda megérdemelt vezetésével vonulhattak a csapatok pihenőre.
    SZÜNET UTÁN nagy elánnal léptek pályára a fótiak, ez leginkább a szögletekben mutatkozott meg.
    A zsinórban harmadik sarokrúgásukat elvégezve az öt és feles vonalánál Serban és Tordai birkózás közben a földre huppant. A beívelést éppen kivágta az egyik vendégvédő, amikor Bukovics játékvezető a 11-es pontra mutatott. A békéscsabaiak meglepetésére megítélt büntetőt Tordai a jobbra vetődő Matkó mellett a bal alsóba vágta, 1-1.
    A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék. A csabaiakon érezhető volt a magabiztosság, ám gólhelyzetet már nem tudtak kialakítani. Olyannyira nem, hogy a második félidőben csak a hazaiaknak volt ziccere.
    A 62. percben a szögletzászlónál passzolgató csabai védőktől Hódosi szerezte meg a labdát, beadását Füle az ötös jobb sarkáról az oldalhálóba csúsztatta.
    Tíz perccel később Bodor 14 méterről kapura küldött lövése csorgott le a védőkről, Tordai ismételt, a labda mellészállt.
    Jórészt mezőnyjáték folyt, a fótiaknál volt többet a játékszer, ám mivel remekül védekeztek a lilák, ezzel nem sokra mentek. A csabaiak játékában azonban nem volt átütőerő, s az iramváltást sem tudták végrehajtani úgy, ahogyan az első félidőben.
    A 82. percben Vikukel eresztett meg a 16-os bal sarkáról lövést, Matkó ezt biztosan fogta.
    Két perc múlva a csabai kapus Nagy Tibor 32 méterről leadott szabadrúgását ütötte a bal kapufánál szögletre.
    Újabb egy perc elteltével Felföldi 14 méterről kapásból lőtt, Matkó bravúrral mentett.
    A 90. percben Hódosi húzott el a jobb oldalon, belőtt labdája lepattant a védőkről, a 11-es pontnál Bodor a kapuba talált. Bukovics a találatot les címén érvénytelenítette.
    A 93. percben bal oldali szögletet követően Bodor felé szállt a labda, a cserecsatár 5 méterről fölé bólintott.

    Reális eredmény született, mindkét együttes rászolgált a pontra, ugyanis az első félidőben a Békéscsaba, a másodikban a Fót akarata érvényesült.
    Bukovics játékvezető mérkőzést eldöntő hiba nélkül vezette a találkozót, a büntető megítélhető volt, bár nagy fáziskéséssel fújt csak sípjába a bíró.

    Mesteri mondandók
    Mészöly Géza: - Összességében elégedett vagyok, mivel egy félidőnyi előnyt adtunk a Békéscsabának. A második játékrészben már helyzeteket is kidolgoztunk, ám ezeket nem tudtuk értékesíteni.
    Dajka László: - Ebben a kegyetlen melegben nem volt könnyű azt játszani, amit elterveztünk. Sajnálom, hogy ilyen vitatható 11-es miatt hagytunk itt pontokat, bár azt el kell ismernem: mindkét csapatnak azonos számú gólszerzési lehetősége volt.
    (Malatyinszki András)

    Békés Megyei Nap, 2001. július 30. (Arcanum DT)