magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Postás 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 20:38
    Ferenczvárosi Torna-Club. — Postások.1:1 eldöntetlen.

    A tavaszi football-szezón a múlt vasárnapon tartott bajnoki mérkőzésekkel kezdetét vette. A külső soroksári uti pályán a Ferenczvárosi T. C. jóhírű csapata mérkőzött az egy esztendő alatt elsőrangúvá fejlődött Postásokkal s bár a mérkőzés nem állt azon a színvonalon, melyet két első osztályú magyar egylet játékától méltán kívánhatunk, érdekes mozzanatokban nem szű­kölködött. A Ferenczvárosi Torna-Club játékának nívója felette állt a Postásokénak ; összjátékuk s lerohanásaik szebbek voltak, csupán szívós­ság és erőben nem tudták megközelíteni ellen­felőket.
    Ez utóbbi tulajdonságnak köszönhetik főleg a Postások múlt vasárnapi sikeres szereplésüket oly csapattal szemben, mely a múlt évi első osztályú bajnokságban jó másodikként végzett. A Postások csakis egyéni tudásukkal és erejük­kel domináltak ; régi hibájuk az összjáték teljes hiánya, a magas játék, a folyton kitörő hátvéd — természetüknek árulója -— múlt vasár­napi mérkőzésükön is érvényre jutott s az egész idő alatt nem tudták az együttérzés, együtt­működés legcsekélyebb jelét fölfedezni.
    Össze vissza rugdalódzás, mely a játékot soha sem vitte előre fokozatosan, hanem mindig hatal­mas ugrásokban, mely gyöngébb tehetségű véde­lemmel szemben, fölényes győzelmet jelentett volna, de nem oly kiváló védelemmel szemben, mint a Ferenczvárosé. A Postás-csapatot leg­jobban jellemezzük, ha azt mondjuk róla, hogy a legerősebb játékosokkal rendelkező, összjátékban leggyöngébb első osztályú csapat.
    Általában véve a múlt vasárnapi matchen, a Postások némi fölényét konstatálhattuk. A Ferencz­városi T. C. csatársora ügyes összjátékkal haladt előre. Különösen a jobb oldal, mely Braun, Novotny és Pokornyban kitűnő erőt képvisel. A védelemben Kohlhanek hiányzása nehezen pótol­ható veszteség, bár Bródy és Gorszky hathatós támogatói a csapatnak. Berán mellett Manglitz hátvéd jeleskedett erős rúgásaival és gyorsasá­gával.
    A Postások csapatában Fülöp kivételével vala­mennyi játékos elemében volt. Harsády rég nem játszott oly hasznosan, mint ez alkalommal ; Szemethy, Gabrovitz és Arany a Postások kapujának legelszántabb védői, míg a támadás Minder és Steiner személyében kiváló erőkkel rendelkezik. Kertay kissé nyugtalan, Fülöp abszolúte rossz, Schwarznak pedig — ha csatárt akar játszani — le kell szoknia azon automataszerű centerezésekről, melyet minden alkalommal elkövetett, midőn labda hozzáért, akár volt középen csatár, akár nem.
    A játék maga a következőképen folyt le :
    Ferenczvárosé a kezdés joga; csatárai ügyes összjátékkal a Postások térfelébe nyomulnak, de csakhamar a Postás hátvédek okozta akadályba ütköznek. Ezek hatalmas rúgásokkal a F. T. C. terébe küldözgetik a labdát, mely a Ferencz- városiak hátvédjeitől hasonlóképen adatik vissza, úgy hogy a csatárok jó időre labdához sem jutnak s az egész játék a hátvédek hadüzenet­váltásából állt. A F. T. C. egy magasan lőtt labdája Bádonyi könnyelműsége folytán fennakad a kapú hálójában. A Postások egy negyedóra múlva visszaadják a goalt és kiegyenlítik azon eredményt, mely véges-végig 1 :1 maradt.
    Az első félidőben még elég változatos volt a játék s a csatárok is olykor szerephez jutottak ; a második félidőben azonban mindkét részről inkább a védelmi játékosok rugdalták ellenfeleiknek a labdát, mely ugyan mindig a magasban lebe­gett, de a játék színvonalát nagyon is alászál­lította.
    Biró : Stobbe Ferencz volt.

    Sport-Világ 1903 február 15.