magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAFC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 7. forduló
játékvezető : Herczog Ede
nézőszámok:
  1. Az Újság: szépszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 22:54 (szerk.: 2021.09.15, 13:35)
    Ferenczvárosi T. C. győz 2:0 a Műegyetemi F. C. ellen.

    2 : 0-al a B. T. C. ellen kezdte és 2 : 0-al a M. F. C. ellen végezte a Ferenczvárosi T. C. a bajnokság tavaszi fordulóját, úgy, hogy most 14 ponttal az összes I. osztályú csapatok élére került.
    A két csapat csütörtökön délután 5 órakor mérkőzött a csömöri-uti pályán, szépszámú közön­ség jelenlétében. A mérkőzés nagyon érdekes, elég változatos és heves volt, azonban tény, hogy mind a két klub már sokkal szebb játékot produ­kált a tegnapinál.

    A ferenezvárosiak csapatában, bár ezúttal a védelemnek is erős munkája volt, ismét a csatár­sor, s különösen annak baloldala dominált. A mű­egyetemiek Aschner nélkül játszottak. Relle volt a középcsatár, mig összekötőnek Horne, az uj angol csatár került, a ki szép labdaleadásaival tűnt ki. M. F. C. különben korántsem játszott oly jól, mint a Postások ellen. A csatársor ismét eredménytelen munkát végzett; a kapu előtt oly rosszul helyezkednek, hogy goallövésre alig került a sor.

    F. T. C. az első félidőben erős szél és nap ellen játszik. A műegyetemiek azonnal lerohannak s goalrugásukat Lissauer teszi ártalmatlanná. A zöld-fehérek viszonozzák a támadást, de Mang- litz hibájából csakhamar kornert kénytelenek vé­deni. Grósz lövését Berán fogja el. Weisz lerohanás közben oldalról élesen goalra lő, de a labda a kapu mellett sivit el. Halász erős goalrugását ügyesen védi ki Oláh. A műegyetemiek ismét kornerhez jutnak s folytonos támadásuk 15 percz után újabb két kornert eredményez. Fey a F. T. C. hátvéd­sorából előreadott labdát elhibázza, Borbás lefut vele, Braunhoz juttatja s Weisz 26 percz után a zöld-fehérek első goalját rúgja, melyet Neumann hiába próbált rávetesse] kivédeni. Relle üres kapu előtt a goal fölé rúg. 37 percz után az oldal­vonalról bedobott labdát Borbás rúgja a goal felé, de Neumann a kezével elfogott labdát a goalba ejti.

    Half-time 2 : 0.

    A második félidőben mindkét csapat már fáradtan folytatja a játékot. Az első félórában egyik kapu sincsen komolyabb veszedelemben; a zöld-fehérek vannak ugyan javarészt offenzivában, de a Műegyetemiek védelme lelkesen dolgozik. Borbás remek lerohanása kornert eredményez, melyet csakhamar újabb három korner hövet. Közben Niessner a lábán megsérül s a M. F. C. négy csatárral folytatja a matchet. Kovácsnak a kapu sarkába szánt lövése a goal mellé kerül, mig Gorszky váratlan goallövése ismét kornerhez jut­tatja a F. T. C.-ot. Az utolsó perczekben a piros­feketék kerülnek offenzivába; Grosz éles goal­rugását kornerre védik a Ferenezvárosiak kapujá­ban, mig Relle erős lövését biztosan védi Oláh. F. T. C ujabbi kornere után véget ér a játék.
    Herzog Ede példásan, kifogástalanul bírás­kodott.

    Az Újság, 1904. május 13.