magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Postás 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:46
    Ferenczvárosi Torna Club 1:1 Postások

    .A labda­rúgás iránt érdeklődők nagy táborának elméjébe már jó hosszú idő óta úgyszólván beleékelődött — nem feszegetjük, hogy önkéntelenül-e vagy mesterséges injekcziótól előidézve — az a vélemény, hogy az idén a bajnokság sorsa a tavaszi forduló két első helye­zettje, a Ferenczváros és Postások között fog eldőlni. E két csapat tegnapi mérkőzését látva, csak arra a következtetésre juthatunk, hogy ha a Ferenczvárosiak megverik a Testgyakoríókat, hát ők lesznek a bajno­kok, mert annak daczára, hogy tegnap eldöntetlenül mérkőztek a Postásokkal, mégis az egész játékidő alatt nagy fölényben játszottak a Ferenczvárosiak. Kü­lönben a Postások nagyobb arányú vereségét csakis a Postások szerencséjének és főképpen a kapus, Bádo- nyi, bámulatos védelmének köszönhetik. Bizony oly szép kapuvédelmet, mint amit tegnap Bádonyi teljesí­tett, magyar kapustól még alig láttunk. A F. T. C. csatársora minden tekintetben kiválóan játszott, gyor­san, nagy erélylyel és jó lövőképessóggel. Mintegy hét lövésük pattant vissza a kapu félfájáról; a többi szebbnél-szebb lövést pedig Bádonyi védte ki. Ki­tűnő volt a fedezetsorban Bródy és Gorszky ; ellenben a hátvédek játéka meg se közelíti a csapat színvona­lát. Szóval a csapat jellege : erős támadás a csatár­sorban, remek fedezet, nagyon gyenge hátvédek, kö­zepes kapus.
    A Postások csapatja ennek éppen ellentéte: erős, önfeláldozó, kipróbált védelem Kolhanekkel az élén, úgy a kapus, mint a hátvédek és fedezetsor részéről és nagyon lanyha, kezdetleges támadás a csatársor ban. Mindkét csapat pedig erős, kíméletlen játékmodorral dolgozik. Természetes, hogy két ilyen qualitásu csapat egymásban nem tehet nagy kárt, mert az egyik csapat támadásbeli erősségének meg­felel a másik csapat védelmének erőssége és viszont a másik gyenge támadásának képes ellentállni az egyik csapat gyenge védelme is. Mindazonáltal hang­súlyozzuk, hogy a Ferenczvárosiaknak van több re­ményük a bajnokságra.
    Kezdetben rövid ideig a Postások támadnak, de csakhamar a F. T. C. veszi át a támadást és úgy­szólván állandóan a Postások térfelén folyik a játék, de a leghevesebb rohamnak is ellenáll a Postások kitűnő védelme. Félidő 0 : 0. A második félidő ugyan­ilyen. A 26-ik perczben Kertay ugyan goalt rúg, de ez of side miatt nem érvényes. Újra Ferenczváros támad, mig egyszerre a Postásokhoz kerül a labda és Ligeti nagy meglepetésre goalt lő, amelyet három perczel később a Ferenczváros fokozott, heves iramú .játék után Braun szép lerohanása és goalrugása után Pákay kiegyenlít. A játék mindvégig izgalmas le­folyású volt. Kitünően vezette a mérkőzést Hajós Alfréd (B. T. C.) biró.

    Magyarország 1905 szeptember 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:40
    FTC.—-Postás 1 : 1

    Igen nagy érdeklődés mellett folyt le ez a mérkőzés a soroksári-uti pályán,
    hiszen eredménye a bajnokság vég­eredményére is jelentős lehetett. A FTC. ezúttal ismét Braun­nal és Kovácscsal jelent meg; mindkettő a régi jó is volt, sőt Braun lövőképesége határozottan fejlődött. A csapatban egyébként legnagyobb figyelmet Kórody és Pákay játéka kel­tett. E két fiatal erő valóban értékes tagja lett csapatának. Kórody technikára és bátorságra nézve tán jobb, de Pákay viszont lelkes agilitásával igazán lendületet vitt a csatár­sorba. A fedezetsorban Brody—Gorszky a szokott jók vol­tak, ellenben Takács igen kíméletlenül játszott. A hátvédek gyengék voltak. A csapat egyébként méltán megérdemelte volna a győzelmet, s ha a balszerencse nem üldözi (hét lövés pattant le a kapufáról) más is lett volna az eredmény. A Pos­tásoknál a vedelem dolgozott igen jól; különösen —'Bádonyi munkája volt bámulatos. A fedezetsor rossz formában volt. A csatársor kezdetben szépet, később alig mutatott valamit, aminek oka jórészt Kertay szertelen játékában keresendő.
    A két csapat a következő összeállításban játszott: FTC.:Fritz— Manglitz, Lissauer— Gorszky, Bródy, Takács—Braun, Kórody, Pákay, Weisz, Kovács. Postás: Bádonyi—Bienenstock. Fekete—Túri, Koltai, Virág— Holub, Kertay, Liba, Buda, Balló.
    A játékot a Postások szép és heves támadása vezeti be s a FTC. csak a 7-ik percben szabadul ki. Kórody—Pákay ~ Weisz igen szép belső játékkal veszélyes támadásokat vezet­nek s már a 10-ik percben kornert is érnek el, de Bádonyiúgy ezt, mint a többi veszélyesebbnél veszélyesebb lövést bá­mulatos szépen védi. De van dolga Fritz-nek is, aki szintén rászolgál a tapsra. FTC. a 23., 28. és 35-ik percekben ér még egy-egy kornert el, de a teljes erőből dolgozó Postás védelem­ kapuját mégis megmenti. Félidő 0 : 0. A második félidő FTC. ritka szép és izgalmas támadásával kezdődik, melynek kivé­désével gyönyörű munkát végzett a Postás-védelem. A Postás csatársorban lassanként kezd fölbomlani a rend s most már az első félidő szép játéka hiányzik, mert a csatársor csak a FTC. védelme hibáinak kiaknázásával bir támadni. Általában FTC. van fölényben, mig végre Liba off-sideről indul, a hát­védek föltartják kezüket s várják a biró füttyét, miközben Liba megszerzi a vezető gólt könnyű szerrel. Óriási tempót diktál erre a FTC., s a 37. percben Braun—Pákay szerencsé­sen ki is egyenlítenek. így végződik az izgalmas mérkőzés, melyet Hajós Alfréd (BTC.) vezetett,

    Nemzeti Sport 1905 október 1.