magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 8 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.27, 19:54
    FTC—33FC 8:0 (3:0).

    Üllői-ut. 10.000 néző. Biró: Herczog E. (Szükségbiró). A FTC vasárnap nagy meglepetései szolgált híveinek 'óriási arányu győzelmével. Pedig mikor kijöt­tek a zöld-fehér inges fiuk a pályára, szinte megdöbbentették közönségüket az által, hogy kitűnő ellenfelükkel szemben felforditott össze­állításban szerepeltek. Hiányzott ugyanis Bor­bás dr., akinek vasárnap volt esküvője a Bazili­kában. Az ő helyét Tóth foglalta el, mig jobb­összekötőt Kórody játszott. Bródi helyett is Kis szerepelt. így meggyengülten is, az első pillanattól kezdve a bajnok csapat uralta a helyzetet és ugyszólván csak néha-néha voltak veszélyesek a harminchármasok.
    A zöld-fehér csatársor igazi akadémikus játékot produkált és Tóth a balszélen pompásan megállta helyét. Tóth, Pataki, Schlosser vil­lámgyors önjátékából született meg az első gól, maid Tóth—Pataky játékából a második. Ez­után Weinber könnyelműsége miatt komoly ve­szély fenyegeti Fritz kapuját is, de csakhamar ismét a csatársorhoz kerül a labda és Tóth át­adásából Koródy a harmadik gólt küldi a lábsérülése miatt indiszponált Zsák kapujába.
    Szünet után megeredt az eső és a csuszós talajon sokkal jobban érvényesül a zöld-fehérek különb technikai tudása. Most már igazán nem méltó ellenfél a budai csapat és csak alig-alig jut támadáshoz. A félidő első gólja Zsák elné­zéséből eredt, aki Tóth ívben ejtett labdáját a feje fölött engedi a hálóba. Az elemében levő Tóth szép saroklövése az ötödik gólt eredmé­nyezi, majd Koródy ofT-side gólja következik, mely után Zsák sántikálva kiáll és Vanicsek lesz a kapus. Még csak körül sem nézhetett uj posztján. midőn Schlosser gyönyörűen kidolgo- zott góllal kóstoltatja meg vele a gólképesség keserűségeit. Rögtön utána Koródy lő szép és reális gólt, amely ellen a 33-asok tiltakoznak. A biró azonban gólt ítél, de Rumbold, a FTC. kapitánya, lemond a gólról, amit a bíró — elég helytelenül — akceptál. Ezután a FTC. csöppet sem igyekszik kihasználni ellenfele hátrányát és bár kis megerőltetéssel még sok gólt rúghattak volna, Pataky nagyszerű leadásából mindössze sak egy gól esik Koródy révén.

    Sport-Világ 1913 október 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.24, 21:49
    FTC - >33 < FC S : 0.
    (Üllői-uti pálya.) Az FTC és »33« FC találkozása ismételten beigazolta, hogy a footballban nincsen papír­forma, Mert az előzetes formák után ítélve nyílt kimene­telű, heves küzdelmet vártunk, valójában pedig egy pillanatig sem kétséges, egyoldalú játék jutott látnivalóul,a melyben az egyik fél szinte megsemmisülve és komolyabb ellenlállási törekvések nélkül adta át magát az ellenfél, megsemmisítő fölényének. A »33« FC néhány kedvezőtlenül alakult körülmény folytán nem állíthatta ki komplet csapatát, s egyébként sem lévén jó napja, elmaradt szokott formájától. Az FTC ezzel szembenegy óriási lépéssel közeledett tavaszi nagy formájához,melyet ebben a szezonban olyan nehezen talál meg, és a formáknak, a kondiczióknak ez a változása elegendő volt ahhoz, hogy a mérkőző felek között valósággal klasszis-differencziát hozzon létre.
    Az FTC a házasélet révébe evezett Borbás nélkül a. következő összeállításban szerepeltette csatársorát:Tóth, Schlosser, Pataki, Kórody, Weisz, és sietünk hozzá­tenni, hogy ez a felállítás rendkívül sikerültnek bizonyult.Tóth régi posztján, a halszélen igazán elemében volt és vasárnapi szereplése azt igazolta be, hogy közel két évi megszakítás után még most is a balszélső csatár helyén érzi a legotthonasabban magát. Természetesen nem pro­dukálja a Borbás szédületes rohamait, de nagy technikai tudása fokozottabb mértékben domborodik ki, egyetlen elfogható labdát sem enged ki a vonalon, czenterezései és lövései elsőrangúak. Tóth helyén a jobbösszekötőben a sokszoros reprezentatív czentercsatár, Kórody szerepelt ismét az első csapatban. Régi előnyös tulajdonságait nagyjában még ma is megőrizte, gyors, leleményes, az együttesbe jól illeszkedik, a helyzeteket hirtelen felismeri,csak a goallövés tudományával áll még mindig hadilábon.
    A csatársor és a mezőny kiamgaslóan legjobb embere azonban Schlosser volt. Fénykorára emlékeztető, elragadó stilusban játszott. Pataki az őszszel még egyszer sem volt olyan jó, mint vasárnap, Weisz azonban még mindig messze van attól, a mit tőle várunk. A fedezetsorban Blum kitűnő volt, Weinber szokott formáját játszotta, Kissről pedig ismételten csak azt állíthatjuk, hogy nem nőtt még bele a nagy küzdelembe. Fényes volt Rumbold ,Payer csak nagyokat rúgott, de leszerelései nagyon bizonytalanok, formahanyatlása nagyon szembetűnő volt.
    A 33-asok csapata sokszorosan megérezte a Sopron­ban katonáskodó Horváth hiányát. Nemcsak azért, mert a csatársorban Cecely egyáltalán nem tudta őt pótolni,és igy nem volt, a ki a fehér-feketék támadásait irá­nyítsa, hanem azért is, mert a halfsorból előrevont Cecely helyén Stizl mint jobbfedezet nagyon gyenge játékot produkált és teljesen szabadjára engedte az ellenfél balszárnyának támadásait. Mindezekhez járult az is, hogy Zsák betegen állott be a kapuba, és habár az első félidő­ben még produkált is néhány nagyszerű védést, a máso­dik halftíme-ban a felázott talajon fájós lábával már egyáltalán nem tudott dolgozni, és néhány egészen könnyen menthető labdát is a hálóba engedett. Minden­esetre hiba volt őt betegen is a csapatba állítani. Legjobb emberük Bosnyákovits volt, viszont Minárovics és Eichinger nagyon primitív játékot produkáltak.
    A mérkőzésről különösebb feljegyeznivaló alig akad,miután a helyzet ura mindvégig az FTC volt. Kezdés után az FTC ragadja magához a támadó szerepet, majda 10-ik perczben már a vezetést is, miután Pataki, Tóthés Schlosser gyors összjátékából utóbbi gyönyörű éles goalt lő. öt percz múlva Tóth a balszélen egyedül teljesen magára vonja a 33-asok védelmét, majd egy alkalmas pillanatban Patakihoz passzol, a kinek ideje van ahhoz is,hogy a labdát beállítsa és úgy küldje azután Zsák kapujába. A harmadik goal ismét a baloldal átadásából esik, a mennyiben a goalvonal mentén elrepülő labdát Kórody testével a goalba viszi.
    Félidő 3 :0.
    Újbóli felállás után a goaloknak rendkívül szapora hullása kezdődik. A 6-ik perczben Zsák elnézi Tóth egymagas labdáját; azt hiszi, hogy az a kapu fölé megy, az ívben repülő labda azonban a kapu másik oldalán még éppen a hálóba jut. A legközelebbi rohamot ismét Tóth hosszú lövése fejezi be, s ez is a hálóban akad fenn.Csak másodperczek telnek el, és Kórody szöktetésböl már a hatodik goalt gurítja a 33-as kapuba. Zsák kiáll, de helyére még alig állott be a kis Vanicsek, Schlosser messziről lőtt éles labdája már újra a hálóban van. 7:0!
    A bajnokcsapat is megelégeli a goalok hullását, és a mikor Kórody 8-ik goalja ellen a fehér-feketék protestálnak, Rumbold, az FTC kapitánya maga mond le a goal meg­ítéléséről. Kórody azonban kárpótolja magát, és egyé rvényes nyolczadik goalt lő.
    A mérkőzés mindvégig teljesen fair volt. Miután a jelenlevő és az egyesületek által felkért Langfelder Ferencz az FTC vezetőjével régebben támadt differencziái miatt nem volt hajlandó bíráskodni, ezt a matchet is Herczog Ede, a MAC—Rapid -match bírája vezette, mint szükség-
    bíró.

    Az Újság 1913 október 7.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.01, 12:15 (szerk.: 2021.12.05, 11:03)
    Mind a Sport-Világ (szükségbíró), mind a Sporthírlap Herczog Edét írja játékvezetőnek.