magyarfutball.hu

BEAC - Ferenczvárosi TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.04, 22:32
    Az erősen tartalékos FTC-t Amsel kitűnő védése mentette meg a sulyosabb vereségtől.

    BEAC—FTC 1: 0 (1: 0) —

    Üllői úti pálya. — 3000 néző. — Bíró: Nagy László. —
    BEAC: Stokker — Kotraschek, Boór — Pesovnik, Sághy, Solymossy — Pluhár, Kertész, Erhardt, Kovács, Marczinkó. —
    FTC: Amsel — Takács II, Hungler II — Wilhelm, Müller, Matkovics — Singer, Kelemen, Domján, Nikolsburger, Tóth.

    Az FTC kezd
    és azonnal élénken támad. Tóth pompás beadása már az első percekben komoly munkát ad a BEAC védelmének. Majd a BEAC csatársor is lábrakap, Pluhár passzával Kertész kiugrik, de
    Hungler II szereli. A BEAC ujabb támadása Kertész kapu mellé futó hosszu lövésével végződik. Az FTC-t Steiner lefutása hozza frontba, beadását Kotraschek menti. Azután eredménytelen kornert ér el az FTC, majd Domjánt szerelik jó lövőhelyzetben. Erhardt kiszökési kísérletét a 10. percben Matkovics meghiusítja, majd a Pesovnik szép labdájával lefutó Pluhárt Müller kornerre szereli beadás előtt. A sarokrugást Erhardt fejeli, de Amsel rávetéssel ment.
    Az FTC nyomul most föl és a 13. percben Kelemennek a 16-osról küldött éles lövését Stokker szépen fogja. A következő percben a Pesovnik passzával kiugró Kertész magas beadását fogja Amsel. Majd kornert ér el a BEAC. A sarokrugásból Erhardt pompás fejest küld a kapura, Amsel azonban bravurosan elfogja a labdát. (15. perc.)
    Most ismét élénk FTC-támadások következnek. Kelemen lövését Stokker biztosan fogja, majd Nikolsburger szökik ki, de faultolják.
    Most ismét BEAC rohamok következnek. Erhardt lefut, élesen lő, de Amsel jó helyezkedéssel véd, de a labdát nem tudja a mezőnybe adni, a kapu előtti bonyodalmat végül is Takács II. tisztázza (20. perc). Egy következő támadásnál Erhardt erős labdát kap a gyomrába és néhány percig harcképtelen. A BEAC offenzivát Steiner lefutása szakítja meg, beadását Domján elhibázza. A Tóth passzával kitörő Nikolsburgert Kotraschek szereli.
    A 34. percben Marcinko labdát kap a halfsorból, egymásután kidriblizi Wilhelmet,
    Takács II-őt, majd lefelé futva a rástartoló Hungler I1-et is és két lépésről Amsel mellett a kapuba plaszírozza a labdát (1: 0).
    Közvetlenül a BEAC gólja után az FTC-nek alkalma nyílik a kiegyenlítésre. Steiner Solymossytól követve lefut, a 16-os sarkáról élesen lő, a labda a tulsó kapufáról a mezőnybe pattan, Nikolsburger ujra lő, de Stokker elfogja a labdát. A 40. percben Stokker ismét szépen fogja a kitörő Nikolsburger öt lépésről küldött lövését. A félidő végén néhány BEAC-támadás.
    A második félidő
    elején Tóth szépen szökteti Nikolsburgert, aki a 16-ról élesen lő, de Stokker fogja a labdát. A BEAC több támadása helytelenül megítélt offszájdon akad meg, majd a kiszökő Erhardtot Takács II szereli. A 10. percben Solymossy támadásával Erhardt kiugrik, az FTC-védelem megáll, Erhardt a kapu mellé jut, de 5 lépésről mellé lő. A következő támadásnál a a labdáért fölugró Kovács a hátára esik, harcképtelen lesz és kiáll.
    A BEAC két eredménytelen kornere után Tóth frontba viszi az FTC-t, de leadása offszájdon találja a jobbszárnyat.
    A 22. percben Erhardt az előrehuzódó bekkek között kiugrik, egyedül fut a kapu felé. Amsel kifut eléje és a plasszírozni akart labdát elvetéssel kornerre tolja. A következő percben Kovács visszatér a pályára. Most heves ostrom következik. A 30. percben a Pluhár magas centerét lehúzó Amselt Erhardt csaknem a kapuba nyomja.
    A 33. percben Erhardt passzával Kertész kiugrik Hungler II mellett, erős helyezett lövését Amsel elvetéssel kiüti, a labdát azután Takács II továbbítja a mezőnybe. A 37. percben Kovács egy előreadott labdát nagyszerű sprinttel elfog és futásból leadott vehemens lövését Amsel fogja. Az utolsó percekben Kertész magas lövése, majd Sághynak Amsel által védett lövése veszélyezteti az FTC kapuját.

    Sporthirlap, 1925. május 25.
    A mérkőzést május 24-én játszották!