magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - III. Kerület FC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.30, 18:00
    Ferencváros—III. ker. FC 4:0 (3:0)
    A tartalékos Óbuda meglepő jól védekezett, de a Sárosi—Toldi kettőssel nem bírt
    Góllövő: Székely, Toldi, Toldi, Sárosi
    Üllői-út, 10.000 néző. Bírd: Gellért
    Ferencváros: Háda — Polgár, Papp — Laki, Móré, Lázár — Táncos, Székely, Sáros — Toldi, Kemény. III. ker.: Dénes — Beretvás, Győri — Steiner, Sáros, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Egri, Dömötör, Schwarz.
    Az alaposan felázott pályán a Ferencváros kezd s Lázár már az első percben Fenyvesi elől taccsra ment, majd Papp szöbletre szerel, de Fenyvesi mögé rugja a bőrt.
    Az eső az előmeccs óta engedett egy kissé, de még mindig erősen zuhog, sőt a menny is dörög. Az 5. percben Sárosi váratlanul 25 méterről lő, Dénes csak szögletre tud védeni. Nagy taps. Utána Sárosi újra bombáz... Közben a pályán kinyitották a levezető csatornát s csak úgy tódul le a víz.
    Folyton a Ferencváros támad. Sárosi elemében van. A 10. percben Győry csak az utolsó pillanatban lép közbe s ment szögletre. Toldit ketten is fogják. Kilenc (!) emberrel védekezik a kerület.
    A B) Közép behúzta a zászlót. Hja, féltik az esőtől.
    Már nagyrészt kiderült, de még esik, amikor a 14. percben Laky ívelt szabadrugását
    Sárosi szépen fejeli, Dénes felső kapufára tolja, onnan kipattan a bőr, Székely két lépésről lő s felső, belső kapufáról bepattan a bőr. 1:0.
    Utána a tulsó oldalon Háda rossz kifutása miatt van baj, de a hátvédek és a fedezetek üres kapu előtt is nyugodtak. A 17. percben újra a Fradi jár elől, Sárosi ugrik ki, egyedül megy, aztán
    pompásan teszi ki Toldit, aki kicselezi Beretvást, még két lépést megy s közelről nyugodtan vágja be a labdát. 2:0.
    Erre már az eső csaknem eláll.
    A Ferencváros folyton támad. Steinernek nadrágot kell cserélnie, mert már csurom sár! Gellért bíró egymásután tűnik fel a legfurcsább ítélkezéseivel. Közben az eső újra erősbödik. Percekig nincs különösebb esemény, míg csak a III. kerület fel nem jön. Ám nehéz a dolguk. A bíró a szögletüket csak bemondásra és magyarázat után „vesz észre”. A III. ker. újra beszorul. Most már nagyon kell gyúrni a sarat. Végre 50 percnyi zuhogás után elállt az eső. A 33. percben amiatt van zaj, hogy a bíró most még a Ferencváros javára nem vesz észre egy szögletet. Majd két ember összeszaladásánál a folyton fütyülő bíró 20 méteres szabadrúgással „kedveskedik” a Fradinak. Közben a tribünön tör ki egy kis csetepaté. Folyton támad a Fradi. Szöglettel is veszélyeztetnek a zöld-fehérek a 35. percben. A 39. percben jobbról jön befelé a labda. Toldinak jönne be, de Steiner kifejeli. Kemény kapja így a labdát, Sárosinak készül beadni, de Sárosi mellett
    Toldi is ott van, ő veszi át a labdát s fordulásból ballal szép dugót vág a jobb felső sarokba. 3:0!
    Utána Fenyvesi szökne, de Polgár rajta van. Fenyvesi faultolja Polgár elesve 8 métert csúszik, általános derültség közben. Kicsúszott a pályáról. Utána Fenyvesi szépen adja be a labdát, de Schwartz hibáz.
    Mint apa a fiával, úgy játszik most a Fradi, de közben a „különleges” talajon egészen kabarészerű jelenetek alakulnak ki.
    Háda kiejt egy labdát a kapu előtt a 44. percben,
    három kerületi is rajta van, a kapu üras, Dömötör fejel, a labda az alsó szögletről kipattan és Háda rávetődik. Hatalmas mázli és - szünet.
    Uj színfoltok tűnnek fel a pályán szünet után. Uj nadrágok a régi sárosak helyett. Polgár, a „rekord csúszó” és a legtöbb ferencvárosi új inget is húzott.
    Az első helyzeteket Kemény dolgozza ki. Toldi a 6-osról „nagynehezen” teszi félre, óriási derültség, amikor a labda telibe találja a bírót. Lázárt az 5. percben kornerre szerelik. Toldi ebből gyengén fejel és még mellé is. A II. kerület is szóhoz jut elvétve és a 8. percben nagyon gyanus az eset, mintha Papp kézzel segítette volna haza a labdát. Elég egyhangú a Fradi-fölény. Főleg a ferencvárosi halfok és az óbudai bekkek játszanak. Lanyha iram, helyenkint derültség. Toldi nagy erővel akar lőni, de igen rosszul céloz. Dénes ártatlan labdára veti magát, kárörvendőn derül a nép.
    Egy darabig a ferencvárosi térfélben folyik a lanyha játék. Háda azonban csak könnyű labdákat kap - a 16. percig. Akkor
    Schwartz elfut Lakitól és beadását Egri olyan élesen fejeli, hogy a vetődő Háda csak kitolni tudta.
    Fenyvesi nagy helyzetet hagy ki. Steiner pár percig nincs a pályán. Közben a Ferencváros kihagy egy kornert s Kemény egy jó helyzetet.
    Táncos is észrevéteti végre magát. Egy beadásából kiderül, hogy ő is ott van a pályán. Schwartz lő a ferencvárosi kapu mellé. Szabadrúgás után. Azután Toldi rohama akad el a sárban — 6-oson. Dénes a 16-oson túl futva ment lábbal — de röviden. Sárosi lő, csak Győry feje ment az üres kapu előtt! Kornerrel szorongat a 21. percben a Ferencváros. De Székely csúnyán elvéti a labdát a 6-oson.
    Rohamoz a III. kerület balszárnya is, a zöld-fehér védelem elég keservesen szabadít fel. Nagyon rövideket rug a Ferencváros halfsora, a csatársor meg nem elég rámenős. A jól rakkoló óbudai védelem mindent megzavar. Lanyhán és egyhangúan folyik a sárdagasztás.
    Végre a 29. perc gólt hoz.
    Kemény leverekszi magát a vonalig, lapos beadását Toldi elengedi, Sárosi tovább akarja adni, de a sárban elvéti,
    a labda ott marad, mire Sárosi egyet gondol, 8 méterről a balsarokba ragasztja. 4:0!
    A III. kerület két kornerrel felel, de több semmi. Sárosi jobbra ad labdát és a közönségnek szörnyen tetszik, hogy Táncos Misinek is részt kell vennie a játékban. Bár erre nem nagy hajlandóságot mutatott eddig. Kiadják az új jelszót:
    — Táncosnak!
    Táncos megembereli magát, még lő is. Sikere van. Jóindulatú derűvel biztatják. Gyenge már a színvonalon nagyon, a Fradi nem bír kibontakozni. Csak Lázár próbálgat támadást indítani. Újabb derűs eset:
    Toldi lövése a 42. percben a kapufa éléről majdnem a gólvonalon gurul végig.
    Élénken hajrázik a Fradi, de az óbudai védelem Sárossal és Győryvel az élén jól állja a harcot. Toldi összeakaszkodik Fenyvesivel. Szabadrúgások ... A végén Táncos javíthatna az osztályzatán. Sárosi jó labdájával lendületesen tör kapura, de neki sincs nagyobb szerencséje, mint a többinek: elakad a sárban. Ezzel a méla akkorddal ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1934. március 19.