magyarfutball.hu

Felcsút SE - Mosonmagyaróvári TE 1904 2 : 0* 17:00 * Félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.04.21, 23:55 (szerk.: 2023.04.21, 23:59)
    „ELFOGYOTT" A MOSONMAGYARÓVÁR

    Félbeszakadt a másodosztályú Mosonmagyaróvári TE hétvégi felcsúti vendégszereplése, ugyanis négy perccel a mérkőzés vége előtt a megengedett alá csökkent a Lajta-parti futballcsapat létszáma.

    Két mosonmagyaróvári labdarúgót már az első félidőben kiállított a játékvezető a szombati Felcsút elleni NB II-es találkozón. A második játékrészben pedig, amikor már az összes cserelehetőségét kihasználta Soós Imre edző, több vendégjátékos is megsérült. Amikor a mosonmagyaróváriak létszáma hét fő alá csökkent, a bíró várt öt percet, de mivel egyik sérült sem tudott tovább futballozni, lefújta a mérkőzést.
    Az esettel kapcsolatban Puhl Sándor, a mérkőzés ellenőre is nyilatkozott. Elmondta, hogy hosszú pályafutása alatt egyszer sem fordult elő ezen a szinten, hogy egy labdarúgó-mérkőzés azért szakadjon félbe, mert a megengedett alá csökkent az egyik csapat létszáma.
    Az esetről több mint érdekes volt a felcsútiak edzőjének véleménye. Komjáti András szerint ugyanis, ha a versenykiírást az illetékesek betartják, a mosonmagyaróvári csapat nem is szerepelhetne ebben az osztályban, mivel legutóbb kiesett a bajnokságból. A tréner hozzátette, az olyan utasítások, mint amilyeneket az ellenfél kispadja felől hallott, még mélyebbre süllyesztik a magyar edzők ázsióját.
    Ezzel kapcsolatban természetesen megkerestük Soós Imrét.
    — Mi történt a mérkőzésen, hogyan fordulhatott elő, hogy ennyien és ilyen mértékben megsérültek?
    - Olyan dolgok történtek a találkozón, amelyek nem futballpályára valók - kezdte a szakvezető. — Az első büntetőnél a játékvezető túl szigorúan állította ki játékosunkat. Tíz perccel később egy büntetőterületen kívüli kezezésért - ami szerintem nem is volt az - adott tizenegyest, majd az ezért reklamáló Kertészt a huszonöt méterre lévő partjelző beintésére küldte az öltözőbe a bíró. Az esetnél Rompos súlyosan megsérült, kificamodott a válla, s elszakadtak a szalagjai, le kellett cserélni. A második félidőben frissítenem kellett, kettős cserével próbáltam felrázni a társaságot. Ezután Tímárt úgy eltalálták, hogy feldagadt a bokája, majd Lakit is úgy megrúgták, hogy tíz centi hosszan felszakadt a bőr a sípcsontjánál. Ráadásul Schafranek - aki azért még megpróbált a pályára visszamenni - is meghúzódott.
    -Az ellenfél edzője kifogásolta a vendégkispadról érkezett edzői utasításokat. Miket kiabált be a pályára?
    - Nagy tisztelője vagyok Komjáti Andrásnak, de kétlem, hogy a negyven méterre álló másik kispadtól engem hallott volna kiabálni. Egyébként sem értem, miképp feltételezik, hogy szándékosan törekedtünk arra, hogy idő előtt befejeződjön a mérkőzés. Ha ezt akartuk volna, már a második félidő elején megtehettük volna. Nem adtam semmilyen utasítást erre vonatkozóan a játékosaimnak.
    - Mit gondol, milyen folytatása lesz az esetnek?
    - Nem tudom, de akár érdekes döntés is születhet, mert amikor először hét alá csökkent a játékosaink száma, még csaknem negyedóra volt hátra. Ami biztos, előfordultak rendezési hiányosságok is. Nem volt orvos, de még mentőláda sem a játéktér szélén - mondta befejezésül Soós Imre.
    A találkozónak tehát hivatalos végeredménye nincs, de mivel a mérkőzés a rendes játékidő vége előtt néhány perccel szakadt félbe, az MLSZ illetékes bizottsága feltehetőleg helybenhagyja a 2-0-s eredményt, igaz, elrendelhetik a mérkőzés újrajátszását is.
    (Szeitz Tibor)

    Kisalföld, 2006. október 30. (Arcanum DT)
    Fegyelmi: a Felcsút győzött

    Az NB II Nyugati csoportjának 12. fordulójában 2-0-s hazai vezetésnél a 86. percben félbeszakadt a Felcsút SE-Mosonmagyaróvár találkozó, mert a vendégeknél a sérülések és két kiállítás miatt nem maradt hét futballozni képes játékos.
    Az MLSZ versenybizottságának határozata értelmében a pályán elért eredmény az érvényes, így a Fejér megyei együttes immár hivatalosan is négypontos előnnyel várhatja a tavaszi rajtot.

    Nemzeti Sport, 2006. november 28. (Arcanum DT)