magyarfutball.hu

Bocskay FC - III. Kerület FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.09, 22:11
    Bocskai—III. ker. FC 2:0 (1:0)
    Izgalmas, kemény mérkőzés, amelyen a Kerület többet, a Bocskai veszélyesebben támadott
    Góllövő: Vincze, Mátéffy
    Debrecen, 2500 néző. Bíró: Boronkay.
    Bocskai: Fehér — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Hevesi.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Zilahi, Győri, Dömötör.
    A Kerület választ és széllel hátban játsza végig az I. félidőt. Az első öt percben három kornerrel veszélyeztet a budapesti csapat, Fehér azonban ment. Ekkor a Bocskai is belefog a játékba, az első támadásnál Hevesi veszélyes. Hullámzó játék közben a 13. perc az óbudaiak babonásait igazolja, Markost Werner csak kornerre tudja szerelni. A sarokrúgást Markos irányítja jól, Teleki és Biri egyszerre ugrik a labdáért,
    amely közben Vinczéhez pattan. Az ő lövését már csak a vonal mögül tudja kivágni Biró. A bíró habozás nélkül gólt ítél. 1:0.
    Erős ellentámadások közben újra három kornert ér el a III. ker. Ezek mind veszélyesek, Fehér ökle ugyancsak munkában van. Már 6:1 a kornerarány a III. ker. FC javára. Most a Bocskai jön frontba, a kerületi védelem azonban nagyszerűen operál. A 25. percben a III. ker. egyenlíthetne. Zilahitól jó labdát kap Győri, Fehér kifut, üres a kapu, de Győri lövése kapu fölött száll el. Ebben a szél is ludas volt egy kicsit. Most Birinek van menteni valója, majd ismét kerületi támadások következnek. Az utolsó percekben Dömötör beadását Blaskó hajszállal fejeli a kapu fölé.
    A II. félidőt is kerületi támadás vezeti be. Fenyvesi pontos beadásáról lekésnek a belsők. Teleki elől Biri utolsó pillanatban kapja el a labdát. A játék kezd keményebb jelleget ölteni magára. A 10. percben Keviczky felbuktatja Fenyvesit egy méterrel a 16-os vonalon belül. Jogos 11-es, a közönség azonban tüntet az ítélet ellen.Magyar áll neki a labdának, de gyenge lövése nem állítja túl nehéz feladat elé a vetődő Fehért. Nincs szerencséje a kerületnek. Biró csúnyán beleszáll Markosba, a bíró nem látta.A közönség annál jobban:
    — Elevenen megsütünk a krematóriumban! — száll Biró felé a fenyegetés. Ujra itt a 13. perc és vele együtt a Bocskai-gól.
    Moórétól kap labdát Vincze és kikanyarodik egészen abalösszekötő helyére, ahonnan hatalmas lapos lövést ereszt meg. Biri kiüti a labdát, de a közben Vincze helyére átfutó Mátéffy résen van és biztosan helyezi a hálóba a labdát. 2:0.
    A játék mindig keményebb lesz. Teleki a kapufát találja el, majd Blaskó fejese kerül alig a kapu mellé. Ujabb kerületi korner után, a 25. percben egy Bocskai-támadás alkalmával hosszan előreadott labdára fut Vincze, de rosszul esik és fekve marad. Leviszik és csak utólag derül ki, hogy ínszalag szakadása és valószínűleg bokatörése is van.
    A közönség nagy tüntetésbe fog Biró és a bíró ellen, pedig senki sem felelős Vincze sérüléséért. Szabadrugást sem ítélt a bíró. A Bocskai most visszaesik, de Fehér jól áll a helyén. Az utolsó percekben Dömötör beleszáll Kutiba. A közönség kiállítását követeli, a bíró csak meginti.

    Nemzeti Sport, 1932. június 13.