magyarfutball.hu

Vasas SC - Budai 11 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.03, 18:50
    Budai „11”—Vasas 4:1 (1:1)
    Amit a Vasas csatársor elmulasztott, azt a budai kétszeresen hozta be
    Góllövő: Stancsik, Kiss, Stancsik, Polgár, Moharos (11-es)
    Erzsébet utca. Bíró: Kann, 1800 néző.
    Kezdésre így áll fel a két csapat:
    Budai „11”: Lantos — Fekete, Moharos — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Czumpf, Stancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Vasas: Pintér — Szemere, Király — Vági, Burger, Skarka — Koszta, Kiss, Possák, Egri, Brunecker.
    A budaiaké a kezdés és rögtön támadnak is. Taccsdobás után balra terelődik a játék.
    Lyka a labdával a jobboldalra tornássza át magát, aztán Polgárt ugratja ki. A center önzetlenül a tisztán álló Stancsikhoz továbbít. Lesállást reklamál a Vasas, de ez Stancsikot nem zavarja, középre viszi a bőrt és a balsarokba ragasztja. 1:0.
    A Vasas ellentámadásai sűrűk, de elernyednek a középen. Possák Egrit hozza jó helyzetbe, ám az elhamarkodott bomba magas. Most jó ideig a mezőnyben pattog a labda. A budaiakat a szélsők lefutásai hozzák fel. Tárnok pompás beadását jó helyen várja Polgár, de a labda lecsúszik biztos helyzetben. Kárpáti II. hendsze veszélyes ellentámadást indít, mert Schuszter elcsúszik a labdán és kornert vét Koszta jól íveli a labdát kapu elé, Kiss átemeli Moharoson, a közönség felszisszen, Lantos a csatár elé ugrik és a labda máris a háló fölött csúszik ki. Cicomátlan, de annál veszélyesebb támadásokat vezet a budai együttes. Pintér Tárnok elől két ízben is merész vetődéssel ment. Rúgást is kap a fejére. Most már feléled a Vasas halfsora és támadást támadásra halmoz. A levegőben lógó egyenlítést Lyka hendsze indítja el a félpályáról. Szemere hosszan előrevágja a labdát, Possák jobbfelé fejeli át. A lendületben lévő Kiss maga elé húzza és előírásszerűen a tulsó sarokba küldi. 1:1. (24. p.)
    A Vasast felvillanyozza a gól. Possák néhány szép kiadással vonja magára a figyelmet, de a lövéssel nincs szerencséje. Most megjön a Vasas-közönség hangja. A lelkes biztatásra negyedórás belefekvés következik, de a szerencse nem pártol a Vasasokhoz.
    Egri hosszú szöktetésével Brunecker fenyegetően indul. Fekete utánaveti magát, de a szélső mégis erős bombát küld a kapura Lantos vetődve kiüti s a védelem tisztáz. Egri lövése újabb veszedelem, a labda Fekete lábáról éppen Brunecker elé pattan, aki azonban biztos gólhelyzetben egészen gyengén gurít és Lantos elcsípi a labdát. Egri keresztlabdáját Kiss kapásból alig lövi mellé, majd Skarka szabadrúgását adja befelé Possáknak, aki futtából remek drop-kick lövéssel alig küldi kapu fölé. A Budai „11” a szárnyakat próbálgatja. Stancsik beadását középen elügyetlenkedik, de Tárnok labdájából PoLgárnak jó lövés sikerül, Pintér a sarokba helyezkedik és fogja.
    A Vasasnál Possák helyet cserél Egrivel. Kosztát mindjárt szépen szökteti, a szélső keresztlabdáját Lantos alig tudja elcsípni a belsők lába elől. Változatos a küzdelem most. Tárnok egész a kornersarokig fut és hátraadja a labdát. Lyka fordul vele és a jobboldalra vágja át. Éppen Stancsik elé, akit egész üresen hagytak. Közvetlen közelről emeli be a vezetést jelentő gólt. 2:1. (5. p.)
    A gólra Possák kapuralövésével felel a Vasas. Majd Egri és Possák lábán vándorol a labda Lantos kapuja elé, ahol Kiss kapja, de keresztbombája nem sikerül. Possák és Fekete közelharca előbbi győzelmével végződik, de éles szögből küldött saroklabdáját Lantos a levegőben úszva kornerra üti. Most a bírót kezdi fújolni a közönség, mert Possák elesett és nem ítélt 11-est.
    A hangulat már izzik.
    Az újabb budai gól csak olaj a tűzre. Taccsdobás után
    Lyka Polgárt szökteti. Burger nem éri el a labdát, Polgár annál inkább. Egyedül viszi a hatosig és balsarokba helyezi. 3:1.
    (18. p.) Schuszter ártatlan hendszét a bíró nem adja meg. A nézőtér ismét felhördül. Kann bíró a sértegetők felé indul és egy darabig szünetel a játék. Burger és Polgár nézeteltérése igényel újabb bíró beavatkozást. E kis szünet utánT árnok elfut és szép lövést küld a jól helyezkedő Pintér kezébe. Ezzel vége a budaiak lendületének. Jön a Vasas. Kornert-Korner után csikarnak ki, de a baloldalról egyet sem küldenek jól a kapu elé. Koszta sarokrúgásai szépen sikerülnek, de a tömörülő budai védelem nem engedi szóhoz jutni a Vasas-belsőket. A játék el is fajul. Vági és Schuszter kölcsönös rúgdalódzása kiállítást eredményez. Schuszter helyére Stancsik megy és rögtön hendszet vét. Húsz méterről rúgja a labdát Koszta kapura. Lantos elfogja és a kirúgással
    Polgár remekül elrohan, Szemere üldözi és a 16-os határán a reménytelen helyzetben csunyán felvágja. A center bukdácsol három-négy lépést, aztán elesik, most már jóval a 16-oson belül van. A bíró hosszas vizsgálódás után 11-est ítél. A Vasas tiltakozik. Moharos áll a labdának, de mielőtt elrugná, Király egy marék homokot dob feléje. Kann bíró nem látja a tettest, vallatja a játékosokosokat, végre megtalálja a bűnöst és kiállítja. A közönség éktelen fütyülése és sivalkodása közben Moharos bevágja a büntetőt. 4:1. (44. p.)
    Kezdés után a bíró a lejárat környékén tartózkodik, de a közönség is oda tömörül és a füttyjel után levonuló játékvezetőre köpések és ütlegek özönét zudítja. A résen álló rendezőség tőle telhetőleg távol tartja a dühös szurkolókat, így komolyabb bántódása nem esik.

    Nemzeti Sport, 1931. november 23.