magyarfutball.hu

Kispest FC - III. Kerület FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.17, 20:13
    Kispest—III. ker. FC 3:1 (2:1)
    Négy szép gól mentette meg a sivár játék érdekességét
    Góllövő: Paczolay, Zilahy, Steiner, Steiner
    Üllői út, 1500 néző. Bíró: Salgó.
    Raix választott kaput Wernerrel szemben, aki így nappal szembe irányította csapatát, mire a két ellenfél így állott fel:
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Fürstner, Tőrös, Steiner.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Vermes, Zilahy, Győry, Dömötör.
    Óbuda kezdi a játékot, de azonnal Kispest lendül támadásba s Paczolay magas beadása Birinek ad munkát. Vermes indít el ellentámadást, amit visszaver a kispesti védelem. Nincs tűz a játékban, de elég élénk szél fúj a pályán s ez tartja frontban a kispesti csatársort. Fürstner labdája kapu mellé kerül, Tőrös passzai meg kárba vesznek egyelőre. Keresztes is, Steiner is rosszul fejezi be a támadásokat, mire az ellenfél lendül jobban bele a játékba. Rozgonyi és Hunyadi azonban egyre-másra kapja a tapsot, ami azt jelenti, hogy a kerületi csatársor sem jut komoly helyzetbe. Erre Kispest komolyabban fekszik a játékba. Fürstner jó helyzetben ütközik Wernerbe s a közönség nem tudja, miért fújja le a bíró a dolgot.
    A 13. percben újra nagyszerű helyzetbe kerül Fürstner, Bíró a tizenhatoson belül gáncsolja.
    A bíró most nem fütyül, mire az állóhely kezd füttykoncertet s megadja a bírónak a szokásos titulust. Zilahy lesre fut, majd Dömötör vergődik át, de a beadás Purczeldé lesz. Magyar messze kapu mellé küldött labdája fejezi be a kerületi rohamokat, mire Steiner átmegy Werneren, begurított labdája azonban Bíróhoz jut. Dömötört megállítja a fütty les miatt. Az ítéletet a taccsbíró javára írhatjuk, ő hibázott integetésével. Kispest nagyon szép támadást visz, de Paczolayt Biró, könyöke segítségével könnyen szereli. A 20. percben Steiner fut el, remek kornerét Magyar fejeli kornerre. A rúgás jó, Tőrös fejesére már Biri vetődik balra, mikor Fürstner feje hirtelen jobbra továbbítja a labdát, de a kapu mellé. Raix kétszer ront a kispesti támadás folytatásában, de Purczeld Steiner elé játszik, akinek jó lövését Biri húzza le. Az állóhely lelkesen tapsolja a szép, tetszetős pillanatot s buzdítja Kispest csapatát. De az ellenfélen fog a biztatás. A roham vége azonban Győry fölé lövése. Zilahy durván Raixba ugrik, figyelmeztetésben részesül. Ez sem kelt izgalmat, mint ahogy az egész játék nem izgalmas, sőt teljesen áll, semmi élet, élénkség nincs benne. Csupa rossz rúgás, hibás passz szalad a pályán, Zilahy meg bántóan ront, mikor a 27. percben Raix Fürstner elé játszik, aki Steinerhez továbbítja a labdát.
    A szélső elrohan, átjátsza a keresztező Bírót, a ráfutó Biri előtt átemeli a labdát jobbra, ahonnan a nagy lendülettel jövő Paczolay a kapuba gurítja. (1:0).
    Kezdés után hamarosan meggyűlik a kerületi védelem baja újra Steinerrel többször is, de helyzetet nem tud teremteni a szélső. Fenyvesi elfutása töri meg a kispesti fölényt, sőt a 31. percben kornert is rug a szélső, mely után Rozgonyi tisztázza a helyzetet. Kispest sokat ront, Biri csak Lukács lecsúszott labdáját kapja, mire kirúgás után
    Dömötör a 33. percben elfut, a vonal közeléből jól íveli a labdát kapu elé s Zilahy most pompás fejessel küldi az oldalhálóba. (1:1).
    Az óbudaiak tovább rohamoznak, Vermes és Fenyvesi azonban ront. A kispesti csatársorban pedig Tőrös és Fürstner helyet cserél. Biró kornerre fejeli a labdát, majd mezőnyjátékkal telik az idő. Már a szünetet várja mindenki, mikor
    a 44. percben Paczolay kap labdát. A szélső átjátszó Bírót, laposan bead s a balra sikló labdát Steiner remek lövéssel a túlsó fa tövénél hálóba küldi. (2:1).
    Az óbudaiak támadásával ér véget a félidő.
    Az óbudaiak kezdő lendülete kornert hoz, de utána már Steinert faultolja Beretvás, mire Kispest erősen nekilendül. Jobbszárnya viszi a támadásokat s Paczolay beadása után Biri ritkaszép öklözéssel hárítja el a veszélyt. Tőrös Paczolayt futtatja, a szélső remek lövése a kapus ölében akad meg. Lukács is szélsőjére játszik s Paczolay a tizenhatos sarkáról ereszt meg jó lövést, de Biri a helyén van. Most Steiner van soron. Labdája átszáll jobbra, onnan Paczolay visszajátszik, Steiner fejel s korner lesz. 6. p. Tőrös feje elől Biri húzza le a labdát. A szép rohamok egészen fellelkesítették a közönséget, mely buzdít, tapsol. Erre azonban változatosabb, de színtelenebb játékszakasz következik, melyben minden elakad. Dömötör a 1I. percben helyet cserél Győryvel, de ez sem használ az óbudai csatársornak. Tőrös több kitűnő labdát kap, de nem játssza meg azokat kellően. A 22. percben az óbudai védelem hibája teremt előtte szabad teret, de késlekedik. Nagyrészt azonban Kispest térfelén folyik a játék anélkül, hogy komoly veszélybe kerülhetne Dénes kapuja. Lutz megrúgja Tőröst, majd Lutz is rúgást kap, elterül, de a közönség nem hisz neki. Megint egészen ellaposodik a játék, mikor a 28. percben Paczolay hátrahúzza Bíró elöl a labdát s elnyargal vele. Betolja középre, ahol
    Lukács lőni akar, de balra íveli a labdát. Éppen Steiner elé, aki nagy lendülettel fut rá s a kapu sarkába küldi. (3:1).
    Ez is szép gólt volt! A kerület a 31. percben gólt lőhetne. Vermes hegyes szögből küldött lövését Dénes kiejti, de Győry lába Raix hátát is találva kapu fölé viszi a labdát. Szabadrúgások veszélyeztetik Dénes kapuját, Dömötör visszatér a csatársor szélére, aztán további vergődés következik. Rozgonyi belépése után fejel szépen a szabadrúgás után Zilahy kapura, de Dénes jól helyezkedett. Kispest az utolsó percben sarokrúgást rúg s Tőrös lövése fejezi be a játékot.

    Nemzeti Sport, 1931. október 19.