magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Vasas SC 2 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 4. forduló
játékvezető : Himmler Oszkár
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.10, 21:26
    Vasas—Nemzeti 5:2 (3:1)
    Lendületes csatárjátékával már az első félidőben maga alá gyűrte ellenfelét a Vasas
    Góllövő: Vadas, Stanzl, Stanzl, Kiss, Brunecker, Egry, Biháry
    Üllői út, 1000 néző. Bíró: Himler.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Király — Koszta, Kiss, Egry, Brunecker, Stanzl.
    Nemzeti: Verő — Flóra, Török — Hossó, Buza, Belcsik — Kovács, Vadas, Odry, Bihámy, Czétényi.
    A Nemzeti kezdi a mérkőzést s azonnal Rózsának kell közbelépnie. Koszta felé száll a labda, de közben Burger összefutott, sérült s a bíró megállítja a szélsőt, feldobja a labdát. A 3. percben szabadrúgást ível Kiss a kapu elé,
    Stanzl meg kapulécre fejeli a labdát,
    Egri ott áll a kapu szájában, újra a lécre vágja fel a labdát, de a bíró lesállás miatt már fütyült. Változatosan megy a játék, mikor az 5. percben az előreadott labda elcsúszik Rózsa lábán s Vadas pompás helyzetbe kerül. Ott rohan mellette Odry is, eléje pedig Bereczky siet. A csatár nagy nyugalmat mimel - s a kapusnak rúgja a labdát, mely visszapattan Odry elé. Bereczky már a háló előtt áll, mikor a center lövése feléje zúg s kiöklözi a bőrt. Éppen Vadas elé, aki most jól kivárva, óvatos fejessel ívelt be a kapu jobb felső sarkába. (0:1).
    Ez ellen a kapus már tehetetlen volt. A Nemzeti szépen játszik, de Czétényi elöl taccsra gurul a labda, majd meg Vadas hendszel. Erre a 9. percben Koszta rohan el. Egészen a vonalig jut, onnan előírásosan küldi középre a labdát a kapu elé és
    a ráfutó Stanzl az elmozdult kapus mellett a hálóba fejeli az egyenlítő gólt. (1:1).
    Az állóhely egyre hangosabban buzdítja a Vasast. Burger fejese után Stanzl remek lövéssel találja el a kapufát, az ellentámadás végén pedig Bereczky húzza le Kovács beadását. A 15. percben a Vasas újabb gólt ér el, amit azonban a bíró nem tart szabályosnak. Koszta elveszi a labdát Belcsiktől, begurítja s Kiss kapura lövi. A labda azonban védőkbe ütközik,
    kivágódik balra, ahol Stanzl igen nehéz szögből is a léc alá vágja. Teljesen szabályos gól volt, de a bíró Stanzlt lesállásban látta! A közönség zajong és lármáz, a Vasas pedig tovább támad. Koszta labdáját csak üggyel-bajjal fogja meg Verő, Stanzl szép lefutása után meg Kiss lövése ad gondot a fiatal kapusnak. Szabadrúgások öntenek lelket a Nemzetibe, mely azonban nem tudja kihasználni a Vasas-védelem ingadozását. Czétényi és Kovács jó lefutásokkal tűnik ki, de a Kovács begurította labdát — 23. perc — Odry elrúgja a kitűnő helyzetben levő Bihámy elől. A Nemzeti most jobbnak látszik a mezőnyben, de a kapusa mindig ijesztgeti híveit. A 20. percben is Stanzl elé rohan Verő. A csatár át akarja emelni felette a labdát, Verő azonban kornerre tolja.
    Stanzl nagyszerűen sikerült rúgással küldi a hálóba a sarokról a gólt, melyet a tempóhibát vétő Verő nem tud elhárítani. (2:1).
    A Vasas most lendületben marad. A Nemzeti alig jut előre a kezdéssel, máris Vasas-támadás bontakozik ki. Egry rosszul találja el a labdát, mely gyertya lesz s jobbra száll. Pontosan Kiss elé, akit senki sem zavar, mikor kapásból, fényesen sikerült lövéssel szerzi meg az újabb Vasas gólt. (3:1).
    A Nemzeti erősít. Buza annyira, hogy durvaság miatt figyelmeztetni kell. Czétényi néhány jó labdát ad középre, ott azonban, főleg Odry lába előtt, minden elromlik. A 36. percben Vadas vágja kapusba a labdát kitűnő helyzetből. Nem is igen sajnálja senki, mert a bíró most is lesállást fütyül. Bihámy szép lövését Bereczky védi, Török hazaadása meg korner lesz. Ez a félidő utolsó eseménye.
    Bereczky fog újrakezdés után elsőnek labdát. Egry szöktetése azonban Stanczlt viszi Verő kapuja közelébe s a Nemzeti kapusa is játékba kerül. A Nemzeti szélsői most rontanak sorozatosan, annál jobb Stanzl, aki a 9. percben magasan beszálló centert küld középre s Brunecker kapásból — nem egészen sikerült lövéssel — küldi a bal alsó sarokba a labdát. (4:1).
    Verőnek Egry fejesét kell Török hendsze után védeni, Kiss elalszik jó helyzetben, a 13. percben meg Hossó alaposan megrúgja Bruneckert, Koszta kerül most jobban játékba. Fényes helyzetben szereli Török kornerre s Egry szép fejesét védi a kapus. A Vasas-ostrom megszűnik s a Nemzeti is sarokrúgáshoz jut. Stanzl elfutásai nagyon veszélyesek, a 27. percben kornert is rúg a szélső és Verő most is mellé fog a labdának, de nincs csatár, aki kihasználja az alkalmat. A Nemzeti szabadrúgás után jut sarokrúgáshoz, majd Király beleszalad Buzába, aki nagy rúgást kap. Változatos, de kevés élénkséggel játszott támadások futnak, mikor Koszta átíveli balra a labdát, ahol Stanzt akarja elfejelni. Verő s a bekkek is ugranak
    a csoport fölé pattan a labda, amit Egry a hálóba fejel.(5:1). 35. p.
    Bereczky elkaparja Bihámy elől a labdát, Egry lövését Verő fogja, Koszta meg a kapufa tövéig szalad a labdával, de Török lábába centerez. A 42. percben Rózsa hendszel a 16-osnál. Bihámy fut neki a labdának és a sorfal megbomlik, mert Rózsa előre ugrik.
    Bihámy kihasználja a helyzetet s a támadt nyíláson pontosan küldi csőrrel a kapu sarkába a labdát. (5:2).
    Kiss lövése süvít még el a kapufa mellett, majd meg Bereczky véd nehezen s mezőnyjátékkal ér véget a mérkőzés.
    Holics, a Nemzeti trénere: Néhány ember egészen formán kívül játszott. A csatársor lehetetlen taktikát követett, a védelem is rossz volt.

    Nemzeti Sport, 1931. október 11.