magyarfutball.hu

Attila FC - Kispest FC 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 1. forduló
játékvezető : Kamarás-Klein Árpád
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.04, 15:49
    Attila—Kispest 0:0
    Kispest valamivel jobb volt, de egyik csapat sem játszott valami fényesen
    Miskolc. 3000 néző. Bíró: Klein,
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Nemes, Pogány, Bán — Pimpi, Körösi, Rudas, Szabó II., Hajós. Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner
    Az első támadásokat a vendégcsapat vezeti. Csendes lő kapu mellé, majd egészen beszorul az Attila, de szívósan védekezik. Öt perc után azonban felszabadul a miskolci kapu, Bán lő, de hosszú labdája nem okoz fejtörést Dénesnek. A következő perc meghozza az első kornert a Kispestnek, erre két perc mulva hasonlóval válaszol az Attila, de egyik sem hoz eredményt. Azután egymásután két kispesti korner következik, ez is az előzők sorsára jut. Bán egy összecsapásnál megsérül, de hamarosan talpra áll. Kispest támadásainak tartósságát újabb korner jelzi, majd a 17. percben Bán merész hazaadása teszi próbára Szemzőt és a hazai közönség idegeit. Kispest fölénye tovább tart és csak a 20. percben kezd éledni az Attila, amikor is lassan átterelődik a játék a Kispest térfelére.
    A 24. percben az Attila ér el kornert, majd a 28. percben Szabó kapásból szépen lő, de Dénes biztosan véd. Nagyon veszélyes Vadász 30 méteres szabadrúgása, Dénes alig bírja kiütni a léc alól. Ujabb Attila-korner után a 38. percben Rudas nagyszerű helyzetbe juttatja Hajóst, az azonban hirtelenkedve mellé lő. Az utolsó öt perc újra Kispesté, de különösebb esemény nem történik.
    Nagyon gyengén indul a II. félidő, még gyengébb most a játék, mint eddig volt. A 6. percben Kormos lövése foglalkoztatja Szemzőt, majd Vadász sérül meg, ki kell vinni a kapu mögé, de egy perc után már ő is a helyén áll. Közben Kispest kornert rúgott, de a védelem tisztázott. A 14. percben Rozgonyi csúnyán leteríti Pimpit, amiért bírói figyelmeztetésben részesül. A hangulat egyre izzóbbá válik, szerencse, hogy Pimpi is csakhamar tovább tud játszani. A 19. percben Körösi éles lapos lövését Dénes elvetéssel fogja.
    A 22. percben nagy a kavarodása miskolci kapu előtt, csak kornerre bír szerelni a védelem, de ezt Szemző szépen tisztázza. Egy perc múlva Paczolay beadására Szemző kifut, a kapuba tartó labdát Vadász a kapuvonalon kézzel üti vissza.
    11-es: Lukács lövi, de laposan valamicskével a kapu mellé.
    Nagy az öröm a már-már elszomorodó miskolci fronton. A csapat is föllelkesül, korner, majd Vadász 20 méteres szabadrugása jelzi az Attila támadásait, Dénes azonban állja a sarat. Most már lassan mindkét fél belenyugszik a döntetlenbe. Nincs több esemény, csak az utolsó pillanatban nyílik meg jó helyzet Rudas előtt, de a lövés elkerüli a kaput.

    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 7.