magyarfutball.hu

Vasas SC - Kispest FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 23:17
    Kispest—Vasas 2:0 (1:0)
    Kispest smileyénes - — Wégner, Dudás - Deák, Purczeld, Truckenbrod — Senkey, Fürstner, Dán, Mátéffy, Csendes — Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm, Horváth, Szádovszky — Báder, Jellinek, Burger, Szentmiklóssy, Himmer.

    Az első percek
    Dénesnek adnak munkát. A 12. percben Fürstner megsérül és öt percre kiáll. Erőteljes kispesti támadás veszélyeztet a 15. percben, de Dán lövése mellé megy. A 20. percben Szentmiklóssy kerül gólhelyzetbe, lövése magasan a kapu fölött süvít el. A 25. percben
    Dán félpályáról előreadott labdáját Senkey fogja és centerét Fürstner fejjel továbbítja a hálóba.
    A következő percek Szulikot foglalkoztatják, aki előbb Dán lövését, majd Senkeynek a 16-osrül indított szabadrúgását bravúrral menti. A 35. percben a Vasasok kerülnek gólhelyzetbe, de a védelem még idejében tisztáz. Csendes kornere veszélyes szituációt teremt a Vasas kapuja előtt, ám Senkey fejesét Szulik védi. A 41. percben Senkey tiszta helyzetbe kerül, pillanatig tétovázik, ami elegendő időt nyújt a Vasas-védelem közbelépésére.
    A második félidőben lassan frontbakerülnek a Vasasok és előbb Jellinek, majd Burger akciója kecsegtet sikerrel. A 9. percben Senkey és Fürstner összjátéka kornert hoz, amelyet Szulik hárít el. A 12. percben Szentmiklóssy kitör, hirtelen átpasszol Burgernek, de ez utóbbi lövése a kapu mellett talál kivezető utat. A 22. percben Szentmiklóssy éles lövése menthetetlennek látszik, ám a labdát a kapufa veri vissza a mezőnybe, a labdát Dán kapja, áttöri a védelmet és kitűnő helyzetben félrelő. A 25. percben
    kavarodás támad a Vasas-kapu előtt, Senkey kiugrik a csomóból és lövése utat talál Szulik kapujába.
    Ujabb erőteljes kispesti támadásból Senkey lefut, beadását a tiszta helyzetben álló Dán fogja, de csavart labdája messze a kaputól gurul ki a vonalon. Az utolsó negyedóra a Vasasoké. Ám Kispest állja a sorozatos rohamokat, nem vonul vissza a védelembe, sőt még támadásokkal is próbálkozik, újabb eredmény nélkül. Bíró: Hertzka Pál.

    Sporthirlap, 1928. március 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.12, 09:02 (szerk.: 2018.12.12, 17:29)
    Hungária-út. 6000 néző. Bíró: Hertzka Pál

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Truckenbrod — Senkey II., Fürstner, Dán, Mátéffy, Csendes.
    Vasas: Szulik — Kővágó, Remmer — Wilhelm, Horváth, Szadovszky — Bader, Jellinek, Burger, Szentmiklóssy, Himmer.

    0:1 Fürstner (27 p.)
    0:2 Senkey II. (? p.)

    Nemzeti Sport, 1928.03.19.