magyarfutball.hu

Hungária FC - Kispest FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.29, 19:24
    Kispest—Hungária 2:1 (0:0)
    A Hungária formahanyatlása változatlanul tart, viszont Kispestnek szárnyakat kölcsönzött a kieséstől való félelem érzése .
    Góllövő : Steiner, Rozgonyi (11-esből). Híres
    Hungária-út. Bíró: Halász, 8000 néző.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner.
    Hungária: Ujvári — Nagy, Mándi — Kompóti, Wéber, Sebes — Varga, Barátky, Kalmár, Híres, Titkos.
    Kispest rajtaütésszerűen kezd és már a 3. percben egymásután két kornert ér el. A második ugyancsak megtáncoltatta Ujvárit a kapuban. Az első Hungária-támadást a 4. percben Híres és Varga vezeti, Raix és Dénes teszi ártalmatlanná. A 6. percben Nagy és Mándi közös gixeréből Kormos előtt remek góllövési alkalom nyílik, beviszi a labdát a 16-oson belül, de eltéveszti a célt. Egyelőre egyáltalán nem látszik a Hungária játékán, hogy a szél támogatja, a
    kék-fehér csatársor akciói erőtlenek, elporladnak Kispest kemény védelmén. A 12. percben Kispest jobbszárnya szép támadást vezet.
    Lukács hatalmas lövése a kapufáról pattan vissza,
    a még mindig előnyös labdát Csendes kapu mellé lövi. Kispest szorít szél ellen is, a 16. percben szabadrúgásból, villámgyors akció fejlődik ki Barátky, Varga és Kalmár közt, utóbbi fejese alig a kapu mellé vágódik. A 17. percben újra szép Baráfky—Varga—Kalmár akció, amit Varga közelről félrelőtt labdája fejez be. Kalmár a homlokán sérül és négy percre kiáll.
    A 21. percben Császár kornert vét, ez a Hungária első kornere, amit Titkos lő, de Barátky nagyon aláteszi a fejét, a labda a kapu fölé pattan. A 24. percben Titkos remek beadását Dénes csak nehezen tudja kornerre menteni, a kornert Csendes védi ki. Most Barátky áll ki egy percre. A Hungária-halfsor gyenge, és így. Kispest időnként könnyen lendül támadásba. Kompóti magasan előreirányított labdáját Kalmár mesésen fejeli ,még a kötés is leesik homlokáról, Dénes nehezen fogja a labdát. A 33.percben Raix hátrairányított bombájából a Hungária harmadik kornerét rúgja. A 34. percben Kalmár ravasz fejesét Dénes remek csuka-ugrással halássza ki.
    A húsz perces Hungária fölénynek most vége, s a félidő befejezéséig újra Kispest van frontban.
    Lukács kapu mellé lő, Steiner szép beadása Kormos faultján akad meg, majd a kiugró Steinert Nagy csak kornerra tudja szerelni. Hungária támadás közben Varga centerbe, Híres jobbszélre csúszik, de így sem megy az akció. Szép kispesti támadás közben Kormost elnyomják a kapu előtt.
    Közben a szél lényegesen veszít erejéből, a második félidőben kevéssé zavar. Kispest kezdi a játékot, a Hungária nyomban viszonozza a támadást, de Rozgonyi jól szerel.
    A 2. percben Kormos a félpályáról remekül ívelt labdát ad ki Steiner elé, aki nagyszerűen elfut és a 16-os táján röptében megvágja a labdát, amely védhetetlenül suhan a bal sarokba 1:0.
    A Hungária kemény ostrommal válaszol, amiből végül is Raixról kornerra pattan a labda. Közben Lukács sérül, kiviszik, de pár perc mulva visszajön. A Hungária többet támad, Kispest azonban hosszan előre és keresztbe vágott labdáival állandóan veszélyes. A 15. percben Kormos újra Steiner elé íveli a labdát,
    Ujvári is kifut a kapuból, a labdát azonban elveszti és amikor látja, hogy Steiner elérheti a labdát, kézzel rántja le a kispesti csatárt.
    A bíró 11-est ítél, ami annál jogosabb, mert közben Nagy kézzel is érintettea labdát. A bíró ítélete nyomán nagy vita támad, amelynek során
    Barátky tettleges nézeteltérésbe kerül Kresztessel és így a kiállítás sorsára jut.
    A 11-est a 17. percben Rozgonyi félmagas védhetetlen lövése váltja fel a Kispest második góljának. 2:0.
    A légkör egy szempillantás alatt robbanóvá válik, miután a Hungária hívei úgy látták, hogy Steiner lesállásból indult. A pályán is sűrűbben adódnak az összecsapások, faultok. A 20. percben a kitörő Steinert Nagy egész nyíltan felvágja, az eset a 16-oson belül történt, tehát 11-es járna érte, de a bíró kapukirúgást ítél. Mándi gesztusából messzire látszik, amint mondja a bírónak, hogy ezért a faultért lehetett volna inkább 11-est adni. Kormos és Mándi összefut, Mándi ettől kezdve erősen sántikál. Ez az eset két perc szünetet okoz. A 23. percben a Hungária jobbszárnya indít el jó támadást,
    majdnem a kapu torkába viszik le a kék-fehér csatárok a labdát, amelyet Híres közelről a hálóba kotor. 2:1.
    A 27.percben Raixról kornerre megy a labda, Titkos sarokrúgását Kalmár kapu mellé fejeli. Egy perc mulva Titkos szép keresztlövése kapu mellett megy ki. Most a Hungária sokat támad, de Kispest nagy lelkesedéssel védekezik. Steiner állandóan veszélyes, rendszerint csak faulttal tudják szerelni. A 38. percben Paczolay könnyen átmegy Mándin, lövését Ujvári remek elvetéssel tolja ki. Kompóti miatt rúgja a Kispest negyedik kornerét. Az utolsó öt percben Kispest remek finist vág ki. Furcsán hangzik, de meg kell állapítani, hogy a Hungária hátvédei játszanak taccsra. A 45. percben Steiner remekül elfut és bead, labdáját Paczolay egészen közelről a kapu mellé vágja. Mándi és Kormos két összecsapása következik még és ezután vége a mérkőzésnek.

    Nemzeti Sport, 1931. május 18.