magyarfutball.hu

Tiszavasvári Alkaloida SE - III. Kerületi TVE 4 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.19, 23:22
    Tiszavasvári—III. Ker. TVE 4—0 (1—0)
    Tiszavasvári, 1000 néző. V: Mezei (Szekeres, Bukovics).
    Tiszavasvári: Szabó—Boros, Szűcs, Bruckhentál—Sinka, Fecsku, Rása, Lente—Erdei, Pitács, Szilágyi, Pitács. Edző: Szikszai Lajos.
    III. Ker. TVE: Zay—Kiss, Perger, Varga — György, Lendvai, Szabó, Balogh,Deszatnik—Kiss, Jankov. Edző: Rákosi Gyula.
    Csere: Jankov h. Galambfalvi 74. p., Pitács h. Hegedűs 80. p., Lendvai' h. Tordai 82. p., Erdei h. Szarka 86. p. Gólszerző: Szilágyi 2. perc, Fecsku 75. perc, Erdei 79. perc, Lente 85. perc. Sárga lap: Bruckhentál 23. p., Pitács és Varga 29. p., Lente 67. p., Varga 73. p. Kiállítva: Varga (a 2. sárga lap után).
    Sérültek mind a két oldalon. A játékmester Bohács és Horváth a hazaiaknál, Lalusz, Pálvölgyi, Földvári a vendégeknél. A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, vajon kinek hiányoznak majd a hiányzók jobban?
    2. perc: Lente ugrott ki jól, a 16-osnál remekül tálalt Szilágyi elé, aki két lépést téve a kivetődő Zay mellett, a hálóba lőtt. 1-0
    7. perc: Lente—Pitács— Erdei volt a labda útja, a szemet gyönyörködtető akció végén Erdei lőtte kapura a labdát, a kipattanó labdára Lente érkezett. Zay másodszorra tisztázni tudott.
    12. perc: Varga jobb oldalról keresztbe lőtte a labdát a tiszavasvári csapat térfelén az érkező Balogh csúnyán mellédurrantott.
    14. perc: Erdei forgolódott remekül a bal oldalon, beadását Fecsku fejelte Pitács felé, aki elől a vendég védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak.
    18. perc: Lente-Erdei-Lente volt a labda útja, a kényszerítőzés után Lente csak a kapussal állt szemben, de Zayba lőtte a labdát.
    29. perc: Ki tudja, hányadszor szerelték már ekkor a vendég védők szabálytalanul a rendkívül sokat futó és nagy kedvvel játszó Pitácsot. A hazai játékos ezúttal nem várta meg, hogy a játékvezető sárga lapot adjon, hanem önmaga próbált igazságot osztani. Lentének úgy kellett elvonszolnia a játékvezető és az óbudai Varga közeléből a magáról megfeledkezett hazai csatárt.
    34. perc: Jankov beadása után Varga fejese a felső lécen csattant.
    39. perc: Erdei beadását Fecsku fejelte éppenhogy csak a kapu mellé.
    58. perc: Pitács jó ütemben ugratta ki Szilágyit, akit a vendégek a 16-os előtt csak buktatni tudtak. Gyengébb idegzetű játékvezetők hasonló esetben minimum sárga lapot adnak. Vasvárinak meg kellett elégednie egy szabadrúgással...
    66. perc: Jankov bal oldali beadása után Kiss lőtte hét méterről a hazaiak kapujára. Szabó hatalmas bravúrral hárított.
    68. perc: Az óbudai Szabó 20 méterről küldött erős, helyezett lövést a vasvári kapura, ám a hazaiak Szabója ezúttal is remekelt.
    73. perc: A nagy kedvvel játszó Erdeit ígéretes helyzetben Varga csak felvágni tudta, tekintettel arra, hogy volt már egy sárga lapja, így el kellett hagynia a játékteret.
    75. perc: Szilágyi gondolt egyet, és a bal 16-os tájékáról lövésre szánta el magát, a vendégek szerencséjére egy védő hozzá tudott érni, és igy a labda nem a kapuba került, hanem az alapvonalon hagyta el a játékteret. A szögletet Lente ívelte be, az ötös jobb sarka közelében magára hagyott Fecsku fejjel megszerezte csapata második gólját.
    2-0
    79. perc: Lente tálalt középen a kiugró Erdei elé, aki 16 méterről laposan lőtt a vendégek kapujának jobb sarkába. 3-0
    83. perc: Balogh 25 méteres, jobb felső sarokba tartó szabadrúgását Szabó látványos védéssel hárította.
    Úgy tűnik, nemcsak a Delma éri meg a pénzét, hanem Szabó is! Az „import” kapus — akárcsak egy héttel korábban Hatvanban — ismét bravúrt bravúrra halmozott. Bár most társai incselkedve
    jegyezték meg: egy héttel ezelőtt az ilyen labdát nem ejtette ki, hanem lehúzta. Úgy látszik, elismerik, befogadták a társak...
    85. perc: Fecsku iramodott meg a félpályától, lefutva a vendég védőket, majd a 16-os előtt önzetlenül tálalt az akciót kísérő Lente elé, aki az ötösről megszerezte a negyedik találatát. 4-0
    Ezen a délutánon remekül szórakoztak a vasvári szurkolók. Lentéék mindent megtettek azért, hogy ne távozzanak csalódottan a stadionból. Futottak, becsúsztak, űzték, hajtották a fővárosiakat. Nem véletlen, hogy amikor vége volt a mérkőzésnek, már a következő fordulóra gondolva úgy búcsúztak: Reszkess, Nyíregyháza!
    Szikszai Lajos: — Nagyon örülünk az első hazai győzelmünknek, ami a lelkesedésünk alapján megérdemelt volt. Összességében senkit nem emelnék ki, mindenki igyekezett fölülmúlni önmagát. Lente például olyan sérült volt a hatvani mérkőzés után, hogy nem hittük volna el akkor, hogy ma pályára lép. Az a legfontosabb, hogy újra van esélyünk a továbblépésre.
    Rákosi Gyula: — Egész héten a sok sérült miatt nehezen készültünk a mai találkozóra. Ezúttal tartalékos csapatunk csak ennyire volt képes. 1-0-nál volt egy kis reményünk, ha azt a helyzetet belőjük, akkor talán más az eredmény. A későbbiekben teljesen szétesett a csapatjátékunk, nagyon sok gyenge teljesítmény volt nálunk. így nem is születhetett ma más eredmény, mint a vereség. A hazaiak lelkesen, fegyelmezetten játszottak, mindent megtettek a sikerért. A játékosok egymást múlták felül lelkesedésben. Megérdemelten győztek. jegyezték meg: egy héttel ezelőtt az ilyen labdát nem ejtette ki, hanem lehúzta. Úgy látszik, elismerik, befogadták a társak...
    85. perc: Fecsku iramodott meg a fépályától, lefutva a vendég védőket, majd a 16-os előtt önzetlenül tálalt az akciót kísérő Lente elé, aki az ötösről megszerezte a negyedik találatát. 4-0
    Ezen a délutánon remekül szórakoztak a vasvári szurkolók. Lentéék mindent megtettek azért, hogy ne távozzanak csalódottan a stadionból. Futottak, becsúsztak, űzték, hajtották a fővárosiakat. Nem véletlen, hogy amikor vége volt a mérkőzésnek, már a következő fordulóra gondolva úgy búcsúztak: Reszkess, Nyíregyháza!
    Szikszai Lajos: — Nagyon örülünk az első hazai győzelmünknek, ami a lelkesedésünk alapján megérdemelt volt. Összességében senkit nem emelnék ki, mindenki igyekezett fölülmúlni önmagát. Lente például olyan sérült volt a hatvani mérkőzés után, hogy nem hittük volna el akkor, hogy ma pályára lép. Az a legfontosabb, hogy újra van esélyünk a továbblépésre.
    Rákosi Gyula: — Egész héten a sok sérült miatt nehezen készültünk a mai találkozóra. Ezúttal tartalékos csapatunk csak ennyire volt képes. 1-0-nál volt egy kis reményünk, ha azt a helyzetet belőjük, akkor talán más az eredmény. A későbbiekben teljesen szétesett a csapatjátékunk, nagyon sok gyenge teljesítmény volt nálunk. így nem is születhetett ma más eredmény, mint a vereség. A hazaiak lelkesen, fegyelmezetten játszottak, mindent megtettek a sikerért. A játékosok egymást múlták felül lelkesedésben. Megérdemelten győztek.

    Forrás: Új Kelet, 1995-03-20