magyarfutball.hu

Stop-Miskolci VFC - Szarvasi Vasas Spartacus SE 0 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1994/1995, 3. forduló
helyszín : Miskolc, MVSC Stadion
nézőszámok:
  1. Békés megyei Hírlap: 2.000
  2. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: marcidvtk
    2018.10.09, 10:04

    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Miskolc, 2000 néző. V.: Jenei (Szabó János. Szlomoniczki). Miskolc: Simon 6 — Mihalovszki 5, Schnek 6, Nagy A. 5 — Kalász 5, Földeák 5, Bádea 6, Balogh 5, Lakatos 5 — Magyar B. 4, Kovács Zs.
    4. Edző: Kálmán Vilmos. Szarvas: Brakszatórisz G. 0 — Holp 5, Stredic 6, Gebri 5 — Takó 6, Brakszatórisz A. 5, Kulcsár 5, Sárosi 5, Pisont A. 7—Szabó
    5, Plókai 5. Edző: Vigh Tibor.
    Csere: Kalász helyett Kiss (5) az 57., Sárosi h. Szlopóczki (-) a 62. percben. Gólszerző: Szabó a 12. percben.


    A hazaiak óvatosan kezdtek, tálcán kínálták a lehetőséget a rutinosabb szarvasiaknak, akik a találkozó elején éltek is vele, és az első valamirevaló akciójukat góllal fejezték be.
    A 12. percben Plókai robogott el a jobb oldalon, félmagasan adott középre, és a berobbanó Szabó hat méterről előre vetőd ve fejelt a kapu jobb oldalába, 0—1.
    Ezt követően Takó lőtt ballal fölé, majd Magyar B. pattogós labdáját tette ártalmatlanná a szarvasi kapuvédő. Az újonc hazaiak erejéből a szép számú publikum biztatása mellett csak szögletekre futotta, a mezőnyfölény meddőnek bizonyult.
    Szünet után keményebb lett a találkozó, jó néhány tisztátalan belépő történt. Kár, hogy Jenei játékvezető csak a sárga lapokat mutatta fel. A 61. percben egy összecsapást követően Sárosi megsérült, és az előzetes orvosi vizsgálatok szerint sípcsonttörést szenvedett. Helyére Szlopóczki állt. Ezután Kiss lőtt szabadrúgása szállt mellé, majd Balogh durrantott közelről az égbe. A másik oldalon Pisont A. nagy erejű szabadrúgása foglalkoztatta
    Simont. A hajrában a miskolciak mindent megpróbáltak, de képtelenek voltak helyzetet kialakítani az önfeláldozóan védekező szarvasiak kapuja előtt.
    A Stop MVFC túlságosan megilletődötten kezdett, s ezt negyed óra leforgása alatt kihasználták a Körös-partiak, akik előnyt szereztek. A hazaiak bátortalannak bizonyultak, akcióik sok adogatásból épültek, és ez mindig beavatkozási esélyt teremtett a Szarvas előtt. A vendégek gyorsan lendültek támadásba, a megszerzett labdákkal igyekeztek átjátszani a középpályát, s több esetben keverték meg a bizonytalannak tűnő miskolci védelmet. A fordulást követően keményebb lett a találkozó, javult az iram és a színvonal. Érződött, hogy a szarvasiak tudatosabb futballt játszanak, a miskolciak tudománya rendre elfogyott a kapu előtt. A vendégek hátsó alakzata magabiztosan rombolta az erőtlen hazai próbálkozásokat. A Vigh-legénység tagjai sokat mozogtak, mindig lehetett szabad embert találni.


    Forrás: Békés megyei hírlap 1994.szeptember 5.