magyarfutball.hu

Budapesti Dózsa SK - Budapesti Honvéd SE 4 : 6 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.12, 20:43 (szerk.: 2016.05.12, 20:43)
    én egyszer láttam Puskást védeni pár percig. Népstadion, kb. 1955, Bp.Honvéd-Bp.Dózsa, a vége felé megsérült a Honvéd kapus (Faragó ?)
    a meccset már biztosan nyerték (talán 6:4 vagy 7:3 ?) és Öcsi, már akkor elég pocakosan beállt védeni a hecc kedvéért. Kapott egy hazagurítást, aztán már vége volt a meccsnek. Nem tudom dokumentálni, de saját szememmel láttam.


    Jól emlékszel, valóban volt ilyen is.

    1955. június 11., NBI 13. forduló
    Bp. Honvéd - Bp. Dózsa 6-4 (1-3)
    Népstadion, 40.000 néző, Vezette: Pósa (Szőke II, Fehérvári)
    Gól: Czibor (3), Machos, Kocsis, Puskás, illetve Szusza (2), Tóth, Kiss II.

    BHSE: Faragó – Rákóczi, Lóránt, Palicskó – Bozsik, Bányai – Budai II, Kocsis S., Machos, Puskás, Czibor. Edző: Kalmár Jenő

    Dózsa: Henni – Rajna, Várhidi, Farsang – Zsámboki, Kiss II – Virág, Szusza, Tóth , ? ?
    Edző: Bukovi Márton

    A mérkőzés esélyese a BHSE volt , de meglepetésre fél óra alatt a Dózsa három gólos vezetést szerzett. Ezután a Honvéd felébredt és Kocsis a szünet előtt még szépített. A második félidőben Puskásék hét perc alatt kiegyenlítettek. A harmadik gólt Czibor szögletrúgásból csavarta Henni kapujába. A 71. percben Machos sérülés miatt lejött a pályáról. A 88. percben Pósa 11-est adott a Dózsának, ám Szusza büntetőjét Faragó kivédte. Az esetnél a kapus megsérült így ő is lement a pályáról, helyére Puskás állt be két percre a kapuba.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=3683&na_step=30&t=9065992&na_order=
     
  2. avatar: heimo
    2015.10.10, 19:23 (szerk.: 2016.05.12, 20:44)
    Az évad legérdekesebb mérkőzése

    (Népstadion, 40 000 néző, vezette: Pósa.)

    Bp. Honvéd: Faragó — Rákóczi, Lóránt, Palicskó — Bozsik, Bányai — Budai, Kocsis, Machos. Puskás, Czibor. —

    Bp. Dózsa: Henni — Rajna, Várhidi, Farsang — Borsányi, Peiler — Zsámboki, Kiss II., Virág, Szusza, Tóth M.

    Az évad legérdekesebb mérkőzése. Erős szélben, napsütésben a Dózsa lendületesen kezd és Szusza már a 4. percben eredményes: a tétovázó Honvéd védelem mellett — miközben Faragó is kifut a kapujából —, Szusza az üres kapuba gurítja a labdát. 0:1. A gól után a Honvéd támad többet, a Dózsa mégis újabb gólt ér el a 20. percben. Zsámboki támadása végén a majdnem les vonalon álló Szusza a kimozduló Faragó mellett a hálóba lő. 0:2. Majd a 27. percben Szusza labdájával Tóth M. kiugrik, kicselezi Rákóczit és nehéz helyzetből nagy gólt lő a felső sarokba. 0:3. A 33. percben Puskás lefut, átadását Kocsis védhetetlenül lövi a hálóba. 1:3. Ezzel a góllal megfordul a játék képe és menete.

    A II. félidőben a Honvéd már ellenállhatatlanul támad. Puskás a 2. percben, 14 méterről lő és a gyenge labda három állva maradó védő lábai közt a meg nem mozduló Henni mellett a bal sarokba jut. 3:2. A 4. percben Czibor a szél által is támogatott remekül csavart szögletet rúg, s a labda a kapufa bal felső éléről a hálóba pattan. 3:3. A 11. percben Machos kitör, kiugratja Czibort, aki finoman a bal sarokba gurítja a labdát. 4:3. Most nagyon szépen, ötletesen játszik — a közönség tapsai közepette — a Honvéd csatársor. A 15. percben Borsányi 35 méteres szabadrúgására Szusza és Kiss II. fut rá, Lóránt Szuszát tartja, aki hibáz, miközben Kiss II. a hálóba lő. A Honvéd védelem újabb nagy hibája. 4:4. A 24. percben a Honvéd ismét megszerzi a vezetést: belső támadás révén a labda Machoshoz kerül, aki nem hibáz. 5:4. A 27. percben remek Honvéd gólnak tapsol a közönség. Puskás a lábán táncoltatja a labdát, becsapja a védelmet, Budaihoz játszik, Budai hátra befelé sarkalja a labdát Machoshoz, aki megtoldja Cziborhoz és a balszélső kapásból a hálóba lő. 6:4. Ezután a visszaesett Dózsa ellen futball-magasiskolát mutat be a Honvéd. A 43. percben Faragó beleveti magát a támadást vezető Kiss II-be, a játékvezető 11-est ítél, a büntetőt azonban Szusza Faragó kapusba lövi.

    Népszava 1955. június 12.

    hmgy