magyarfutball.hu

Debreceni Lokomotív - Újpesti TE 0 : 0* 15:30 * félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.12.15, 09:22
    Az Újpest kapta a félbeszakadt D. Lokomotív-Újpest mérkőzés két pontját

    Denhof Ernő az MLSz fegyelmi egyesbírája szerdán este hirdetett ítéletet a félbeszakadt Debreceni Lokomotív—Újpest mérkőzés ügyében. Az egyesbíró a tanú kihallgatások után a II. félidő 18. percében 1:1 állásnál félbeszakadt mérkőzést megsemmisítette és a két pontot 0:0 gólaránnyal az Újpest javára írta. Ugyanakkor Szalai Jánost, a D. Lokomotív játékosát két mérkőzésen való szerepléstől eltiltotta. Csárdás József és Nagy Miklós D. Lokomotív játékosokat, valamint Szilágyi Dezső szakosztály-vezetőt szigorúan megdorgálta. A Debreceni Lokomotív csapatát kötelezte, hogy soron következő három mérkőzésére szövetségi ellenőrt kérjen. Denhof Ernő az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a mérkőzés a debreceni játékosok sportszerűtlen viselkedése miatt szakadt félbe.

    Népsport, 1950. március 31.
     
  2. avatar: fgymat
    2018.10.30, 13:34
    35. mp
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.30, 12:06
    Írnak másodpercet a gólhoz? Feltenném ide is:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/blog/199/leggyorsabb-nb1-es-gol
     
  4. avatar: fgymat
    2018.10.29, 20:38
    NYILATKOZATOK:
    Kecskeméti játékvezető: A ll-esnél három méterre álltam az esettől, s láttam, hogy Csárdás szándékosan nyúlt a labdához, sőt egy pillanatra az ölében is tartotta a labdát, Tiszát azért állítottam ki, mert megfogta a karomat és rángatni kezdett. A mérkőzés lefújására a debreceni játékosok szolgáltattak okot. Olyan sportszerűtlenül viselkedtek velem szemben, hogy akár ötöt is kiállíthattam volna közülük. A közönségre semmi panaszom nincs.
    Csárdás: Nem szándékosan nyúltam a labdához hiszen újpesti játékos nem is volt a közelben.
    Ember József (Újpest): Csárdás szándékosan nyúlt a labdához, a 11-es teljesen jogos volt. A mérkőzés a debreceni játékosok sportszerűtlen viselkedése miatt szakadt félbe.
    Kántor Dezső (D. lokomotív): Nem volt szándékos Csárdás kezezése. A félbeszakításnál a közönség csendben volt és a lefújás után a legnagyobb rendben hagyta el a pályát.

    Népsport
    1950.03.20.
     
  5. avatar: fgymat
    2018.10.29, 20:31
    A következő percben Kóczián labdája Sidlik felé száll. A szélső nem éri el, a labda már túlgurul az alapvonalon, amikor Sólyom erélyesen testtel tartja fel a szélsőt. A játékvezető kirúgást ítél. A debreceni játékosok tiltakoznak.
    Szalay odafut Kecskemétihez és megrágadja a karját. A játékvezető kiállítja Tiszát, aki a jelenetnél a közelben sem volt, Tisza nem akarja elhagyni a pályát, nyolc debreceni játékos fogja körül a játékvezetőt, Kecskeméti háromperces vita után lefújja a mérkőzést és lemegy a pályáról. A játékosok még öt percig a pályán vannak, de a játékvezető közli, hogy nem hajlandó továbbvezetni a mérkőzést.

    Népsport
    1950.03.20
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.10, 19:28
    Tegnap beszéltem egy emberrel, aki ott volt az 1950-es Loki-Újpest balhén, és elmesélte az egészet. Akkor volt 9 éves, apukájával mentek a meccsre.


    Amit eddig írtál arról a meccsről, az nagyon érdekes, gondolom, nem sok meccsen volt balhé a Rákosi-korszakban.
    Talán olyanok is olvassák itt, akik maguk is hozzá tudnak tenni valamit. Vagy ha lenne több szemtanú, én szívesen utánajárnék az ügynek, és meg is írhatom - ha tényleg érdekes. Bár ez úgy lenne érdekes, ha kiderülne, mit kezdett az üggyel a rendőrség.


    A lényeg nagy vonalakban. Az újpesti szurkolók egy dugig megtelt különvonattal érkeztek Debrecenbe, kb. 1000 fővel. A lilák a vendégkispad mögött helyezkedtek el a stadionon belül.

    A II. félidőben, az 58. percben egy első bajnokiját játszó 19 éves újpesti hátvéd, Schumann-Sólyom János kicsit keményebben szerelt egy debreceni játékost a hazai kispad közelében. Ezt a debreceniek zokon vették, és a kispadon ülő (!) egyik játékos odarohant és belerúgott az újpesti focistába. Perszei a két csapat játékosai egyből összeálltak, lökdösődni kezdtek, és mintegy 20 debreceni szurkoló is bemászott a pályára. Ez a liláknak nem tetszett, mintegy 35-40 főnyi vendégszurkoló is bemászott, majd rendetraktak a debreceniek soraiban, jól elverték a hajdúságiakat. (hja, az újpestiek melós, vagány suhancok voltak, a debreceniek meg puhány cívisek smiley ) Aztán mindenki visszament a helyére, de addigra kiderült, hogy a zűrzavar közepén a játékvezető lefújta a meccset. Az, hogy a meccs után egy debreceni játékost két meccsre eltiltottak, szerintem elég jó bizonyíték arra, hogy tényleg így történhetett a dolog. A (minden meccsen) jelenlévő, máskor olyan brutális civilruhás rendőrök állítólag azért nem avatkoztak közbe, mert tudták, hogy valahogy haza kell juttatni az újpestieket, és a vonaton is bármi történhet velük... persze a következő napokban a főkolomposokat bevitték, jól elverték az örsön, majd mehettek a dolgukra...

    Kb. ennyi a sztori. Tényleg hihetetlen, hogy a Rákosi rendszerben szurkolói balhé legyen, ráadásul a pályán... de ezt a már általam sokszor idézett jegyzőkönyvön kívül ez az interjú is bizonyítja: http://www.violaveterani.hu/index.php?name=news&id=872

    (Az 1949-es dátum viszont tévedés, egyértelműen 1950-ben történt)

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=5740&na_step=30&t=9065992&na_order=
     
  7. avatar: fgymat
    2015.07.28, 21:10 (szerk.: 2015.07.28, 21:10)
    Dózsa SE néven először 1950. április 2.-án szerepelt idegenben a Salgótarjáni Tárna ellen

    Ez így van, de a kluboldalon még mindig 1949 szerepel. Nem ártana rendbe tenni.
     
  8. avatar: heimo
    2015.07.28, 20:14
    Dózsa SE néven először 1950. április 2.-án szerepelt idegenben a Salgótarjáni Tárna ellen
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.28, 18:50
    A mérkőzés a 83. percben 1:1-es állásnál félbeszakadt. Az MLSZ a 2 pontot 0:0-ás gólaránnyal az Újpesti TE javára ítélte.