magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Szarvasi Vasas Spartacus SE 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.01, 19:34
    Hamar bekapott góllal...
    Debreceni VSC—Szarvasi Vasas 1—0 (1—0)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 1000 néző. V.: Herbály (László Gy., Zvolenszky). Debrecen: Mező 5 — Balogh 5, Nagy L. 6, Pető 5 — Dombi 6, Sándor Cs. 7, Nagy Cs. 6, Sándor T. 5, Madar 5 — Georgiev 6, Rogyionov 5. Edző: Garamvölgyi Lajos.
    Szarvas: Hanyecz 5 — Zahorán 5, Hirmler 4, Cziglédszky 4—2=2 — Major 6, Holp 4, Pisont A. 5, Mihalache 4, Szlopóczki 4 — Rácz 6, Stancu 4. Edző: loan Patrascu.
    Csere: Stancu helyett Brakszatórisz (-) a 67., Rogyionov h. Veress (-) a 70., Szlopóczki h. Botba (-) a 82., Georgiev h. Tóth A (-) a 88. percben.
    Gólszerző: Georgiev a 6. percben.
    Sárga lap: Cziglédszky a 20., Sándor T. a 29., Pető a 32. percben.
    Kiállítva: Cziglédszky a 30. percben.
    Nem sokáig' kóstolgatták egymást az ellő lenfelek az esőtől áztatott, csúszós gyepszőnyegen, amikor alig telt el hat perc és a DVSC vezetést szerzett. Sándor Tamás 20 méterről lőhetett szabadrúgást, a labda a védőkön irányt változtatva Georgiev elé került, aki néhány lépésről kapásból bevágta a háló bal oldalába, 1—0.
    Röviddel később a hazaiak fiatal ifjúsági válogatottja, Nagy Csaba már csak Hanyecz- cel állt szemben, de a találkozó egyik legnagyobb helyzetét nyolc méterről kihagyta. Sorozatos partjelzői és játékvezetői tévedések borzolták a kedélyeket a nézőtéren, a bírói hármas nem állt helyzetének magaslatán, már az első félidőben sem. Cziglédszky Dombi elkaszálá- sáért kapott sárga lapot, majd Sándor Tamásnak is ugyanez kijutott, amiért feltartotta Majort. A 30. percben a már sárga lappal korábban is büntetett Cziglédszky kézzel ütött egy jobbra ívelt labdába, amikért a kártyát ismét felmutatták neki, majd utána a pirosat is, vagyis kiállították. Meglepetésre ezután sem diktáltak nagyobb iramot a házigazdák. A 32. percben a bíró Petőt figyelmeztette sárga lappal Major lerántásáért. Persze a vendégeket sem kellett félteni, akik akár a szabálytalan eszközök bevetésétől sem riadtak vissza, ennek következtében Dombi többet tartózkodott a földön, mint a saját talpán. Kemény, küzdelmes mezőnyjáték folyt egészen az utolsó percig, amikor szünet előtt Zahorán beadását a szarvasiak egyik legveszélyesebb embere, Major 14 méterről Mezőbe lőtte és a kipattanó labdát felszabadították. Nem kis meglepetéssel Herbály játékvezető különösebb ok nélkül is 4 percet hosszabbított az első félidőben.
    Szünet után alig telt el három perc, amikor Nagy Csaba beadását Georgiev óriási helyzetben hat méterről az oldalhálóba rúgta. Alig egy perc múlva Madar átadását Rogyionov kapásból, 18 méterről a kapu üresen tátongó jobb alsó sarka mellé pörgette. A két hatalmas hazai helyzet elpuskázása után a vendégek egyenrangú ellenfelek lettek sokáig. Sőt egyenlíthettek is volna! Major indította Zahoránt a jobb szélen a 63. percben, s utóbbi 15 méteres, szögből leadott lövése a rosszul vetődő Mező és a kapu előtt elsuhant, nem kis riadalmat keltve. Ezt követően Sándor Tamás került többször helyzetbe, de mindannyiszor csúnyán fölé lőtt.
    A 66. percben szabadrúgáshoz jutott a Debrecen a szarvasi kaputól 22 méterre. Sándor T a- más Pető elé sarkallt, akinek levágódó lövése a felső lécről pattant vissza! Egyáltalán nem volt meggyőző a helyzeteit elpuskázó Debrecen játéka, bár mezőnyfölénye vitathatatlanná vált. A mérkőzés végére is maradt két nagy lehetősége a hazaiaknak. Georgiev, majd egy perc múlva Sándor Tamás maradt őrizetlenül, mindkettő mindössze 6 méterre a szarvasi kaputól, de az egyik ismét az oldalhálót találta el, a másik pedig fölébombázott. Az olykor eléggé tisztátalan eszközökkel védekező szarvasiak szabálytalanságainak megfékezésére a rendkívül indiszponált játékvezetői hármas képtelen volt. Például a legvégén Rácz rugdosásait is figyelmen kívül hagyták a bírók.
    Alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzésen féltucatnyi óriási helyzetet dolgozott ki a Debrecen, amely végeredményben szerencsés körülmények között nyert egy mandinergóllal. A két félidő elején egyértelműen jobb volt a házigazda, de utána az egy órán át emberhátrányban játszó vendégek dicséretükre, „nem tartották fel a kezüket”, hanem lelkesen küzdöttek az egyenlítésért. Erre volt is lehetőségük, de Zahorán és Major lövése egyaránt célt tévesztett.

    Nyilatkozatok. Garamvölgyi Lajos: — Jó csapat ellen, gyengébb játékkal, nagyon értékes két pontot szereztünk, de a magunk dolgát nehezítettük meg a számos helyzet kihagyásával.
    Ioan Patrascu: — Sajnos az emberhátrány változtatott az eredeti elképzelésünkön és a lelkes, hajtós játékunk nem volt elég a döntetlenre. Ettől függetlenül csapatomat nem érheti szemrehányás.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1993-03-29