magyarfutball.hu

Eger SE - BVSC MÁV-Transped 0 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.05, 19:33
    Eger SE - BVSC MÁV-Transped 0: 2 (0:1)
    Eger, 1300 néző. V: Szilágyi.
    ESE: Bodolai — Vojtekovszky, Csendes, Fegyvemeki, Csűri — Oláh, Lengyel, Horváth — Kormos, László, Nagy. Edző: Bánkuti László.
    BVSC: Erdélyi — Kincses, Króner, Iscsak, Cseke — Farkasházy, Teodoru, Nahóczky, Nyikiforov — Guscsin, Szántó. Edző: Kisteleki István.
    Csere: László helyett Jávorszky a 36., Guscsin helyett Szöczey a szünetben, Csűri helyett Mirkóczki a 63., Farkasházi helyett Garas a 67. percben.
    Sárga lap: Nahóczky a 28., Nyikiforov a 32., Teodoru az 54. percben.
    Gólszerzők: Teodoru a 10., Szántó a 88. percben.
    9. perc: A vendégek jobb oldali szögleténél két egri védő is lyukat rúgott, így pattant a labda Nahóczkyhoz, aki 14 méterről lőtt, de a bal sarokba tartó labdát Bodolai megfogta.
    10. perc: Kontratámadás végén született meg a vendégek vezető gólja. Kormos a 16-os jobb sarkánál belelőtte a labdát egy védőbe, ebből indított akciót a BVSC. Egy keresztlabdával Farkasházy tört be az egri büntető- területen belülre a jobbösszekötő helyén, Horváth biztosította a díszkíséretet, így a fővárosiak középpályása gond nélkül be tudta lőni a labdát. Amit aztán a balösszekötő helyén érkező Teodoru 8 méterről a hálóba vágott, 0-1
    19. perc: László fejjel tolta tovább a labdát Kormosnak, aki kapura csúsztatott, de a léc alá tartó labdát Erdélyi szögletre ütötte.
    21. perc: A11-es pontról Kormos ismét fejjel próbálta bevenni a BVSC kapuját, de a labda egy védőn megpattanva, a jobb oldali sarok mellett suhant el.
    32. perc: A vasutasegyüttes egyik szovjet idegenlégiósa, Nyikiforov térden rúgta Lászlót, akit ölben kellett levinni a pályáról, s mivel sérülése komolyabbnak bizonyult, nem is tudott visszatérni.
    71. perc: Vojtekovszky jobbról ívelt középre, de Iscsak bevetődve Fegyverneki elé megzavarta a hátvédet a gólszerzésben.
    80. perc: Bodolai a 16-oson kívülre kifutva tisztázott Szöczey elől.
    88. perc: Még az ellenfél térfelén, közel a felezővonalhoz, Lengyel eladta a labdát. Szántó volt a legvirgoncabb, lecsapott az ajándékra, és mit sem törődve a nyomában loholó védőkkel, kicselezte Bodolait, majd az üres kapuba gurított, 0-2
    A BVSC az első percekben egyértelműen értésére adta Egernek, hogy nem akar pont nélkül hazatérni. Igen ám, de az ESE hadrendjéből is arra lehetett következtetni — erre utalt a három támadó, míg László meg nem sérült —, hogy megpróbálja felvenni a versenyt az NB I-re aspiráló vendégekkel szemben. Még úgy is, hogy két kulcsjátékosát, Fodort és Aranyost kénytelen volt nélkülözni. Áztán nem kellett sok időnek eltelni, hogy kitűnjön, ezen a mérkőzésen nem sok keresnivalója lesz a hazaiaknak. A BVSC technikásabb csapat, védői uralják a légteret, s a középpályás sora nemcsak futballistái fizikuma miatt jobb. A meccsnek voltak olyan szaka
    szai, amikor semmiféle elképzelést nem tükrözött az ESE játéka, s ami a legbosszantóbb volt, hogy öt-tíz méterre sem tudtak pontosan passzolni a hazaiak. A második félidőben jobbára csak a védekezéssel törődött a BVSC, s ezen a „sűrű bozóton” párszor sikerült csak átvergődnie az egrieknek. A gól így is elmaradt, sőt a harmadik kontratámadást a fővárosiak fejezték be eredményesen. A közepes színvonalú meccs körülményes egri játékkal párosult, ami csak a vereséghez vezethetett.
    Bánkuti László: — Kétségkívül jobb volt a BVSC, de az eredményben nagymértékben közrejátszott, hogy két játékosunkat retorzió nélkül rúgták le.
    Kisteleki István: — Egy percig sem volt esélye az Egernek. Rendkívül magabiztos játékkal arattuk ezt a csodálatos győzelmet.
    Jók: Vojtekovszki, Oláh, illetve Kincses, Farkasházy, Nyikiforov.

    Forrás: Heves Megyei Hírlap, 1991-03-25