magyarfutball.hu

Oroszlányi Bányász SK - Paksi SE 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1989/1990, 26. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti (Nép)Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.04, 11:17
    Oroszlányi Bányász-Paksi SE 1 -0 (1-0)
    Oroszlány, 600 néző. V.: Segovits
    Oroszlány: Simon L. - Miksi, Kláris, Verő, Tót - Zsidó (Simon T. az 55. percben), Barabás (Kishonti a 82. percben), Selymes - Tamás - Kiszi, Szendrei. Edző: Tornyi Barnabás. Paks: Kun - Héregi, Gracza, Fábián - Kerepeczky,' Márkus, Blatt, Horváth P. (Somogyi a 25. percben), - Kádár, Takács, Szomor (Kolarics a 40. percben). Edző: Dr. Puskás Lajos
    Góllal kezdett a hazai csapat Horváth P. a partvonal mellett elvesztett egy labdát a kétségbeesetten menteni igyekvő Fábián Kiszi elé gurított, aki egyedül törhetett kapura, és 10 méterről a hálóba lőtt 1 -0. A 8. percben Blatt 17 méteres szabadrúgása a kapu fölött hagyta el a játékteret A 14. percben Horváth végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, lövését Simon háritotta. Egy perc múlva egy szöglet után Kiszi fejelt a kapu fölé. A17. percben Zsidó kilépett a védők közül, átemelte a labdát Kun felett de Gracza a gólvonalon még menteni tudott Egy perc múlva Márkus-Szomor támadás után a jobb oldalról beadott labdát Kádár kézzel ütötte a kapuba. A játékvezető csak a partjelző beintésére ítélt szabadrúgást A 20. percben Tamás 16-osról leadott lövését Kun védte. A 26. percben Kerepeczky kapott sárga lapot Szendrei szabálytalan szereléséért A 30. percben Tamás tört be a 16-oson belülre, Fábián buktatta, de a játékvezető szerencsére továbbot intett A 33. percben Szendrei középre ívelését Selymes 8 méterről kapura lőtte, Kun a labdát Tamás elé ütötte, aki csúnyán fölé lőtt. Mezőnyjátékkal fejeződött be az első félidő.
    A második játékrész újabb hazai helyzettel kezdődött, de Szendreit Kerepeczky becsúszva szerelte. Az 52. percben Verő egyedül törhetett kapura, lövését Kun védte, majd a kipattanó labdát Tamás lőtte kapura, de Gracza újra a gólvonalról rúgta ki a labdát A 62. percben Takács elhúzott a jobb oldalon, de beadása rövidre sikerült A 65. percben Kádár 24 méteres szabadrúgása után a labda egy védőt érintve került a kapu mellé. A szöglet után Blatt 10 méteres lövésébe egy védő belefejelt A 74. percben Barabás egyedül törhetett kapura, Kun kifutott elé, ügyesen kiszorította, így a lövés az oldalhálóban kötött ki. A 81. percben Márkus a bal oldalról végzett el szabadrúgást legurítását Kádár a felső kapufára lőtte. A 86. percben Kádár bal oldali beívelését Takács visszafelé fejelte, így a védők menteni tudtak. A befejezés előtt egy perccel Tamás beadását Kishonti ajtó-ablak helyzetből mellé lőtte.
    Nem kísérte szerencse a paksiak oroszlányi vendégszereplését Az első percben Horváth súlyos hibája után szerzett hazai gól rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Kemény, jó iramú, de csak közepes színvonalú volt a játék. A határozottabb, pontosabb összjátékot nyújtó hazaiak több nagy helyzetet hagytak kihasználatlanul, ezért ha szerencsés körülmények között is, de megérdemelten nyertek. Jók: Kláris, Zsidó, Barabás, Selymes, Tamás, illetve Kun, Gracza, Kerepczky, Blatt, Kádár.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1990-05-07