magyarfutball.hu

Szegedi Dózsa - Balassagyarmati SE 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.12, 07:56
    Vezetés után vereség
    Szegedi Dózsa—Balassagyarmat 3—1 (1—1)
    Szeged, 1500 néző, v.: dr. Botka.
    Szegedi Dózsa: Győrfi — Hancsa, Pócsik, Olasz, Gara — Ladányi (Kozma a 46. percben), Antal, Csömör (dr. Jernei a 68. percben) — Nádasdi, Szeghalmi, Gerecz. Edző: Himmer István.
    Balassagyarmat: Radics — Pribeli, Robb. Hornyák, Lajkó, Dudás (Tóth G. a 74. percben), Varga, Friedmann (Zalai a 74. percben) — Szalai, Kovács 1., Szedlák. Edző: Czimmermann Gyula.
    Heves hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés. A 4. percben Antal 20 méterről leadott lövése alig kerülte el Radics kapujának jobb felső sarkát. Két perccel később Csömör nagy erejű szabadrúgása adott munkát a vendégek kapuvédőjének.
    A szegediek támadtak, a szegediek bánták. A 17. percben váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Szálait szabálytalanul szerelte Gara a jobb oldalon, az oldalvonal közfelében. Dudás, ívelt a kapu elé, Győrfi elvétette a labdát, amely Szedlák elé került, a balszélső pontos beadását Friedmann hat lépésről helyezte a kapu bal oldalába. 0—1. A válasz sem váratott sokáig magára. Kilenc perccel később Gerecz jobb oldali szögletrúgását követően röviden mentettek a vendégek, Ladányi Csömör elé továbbította a labdát, aki 18 méterről, térdmagassúgban a kapu közepébe bombázott. 1—1.
    A gólok után élénkült az iram, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. A 31. percben Varga ügyes cselekkel játszotta magát tisztára, már csak a kifutó Győrfivel állt szemben, de tíz méterről leadott lövését hárította a szegedi kapuvédő. Három perccel később szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Radics kapujától 20 méternyire, Gara nagy erejű, lapos lövését a balassagyarmati kapuvédő, bravúros vetődéssel a jobb oldali kapufára ütötte, ahonnan a mezőnybe pattant a labda. A 37. percben kis híján ismét vezetéshez jutottak a vendégek. Szedlák ballábas lövését követően a felső lécen csattant a labda. Egy perccel később Hornyák megrúgta Szeghalmit, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
    Fordulás után a Dózsa elszántan küzdött a vezető gól megszerzéséért. A vendégek behúzódtak kapujuk elé, és gyors ellentámadásokkal próbáltak zavart kelteni. A 61. percben góllá érett a hazaiak fölénye. Csömör labdájával a csereként beállt Kozma faképnél hagyta őrzőjét, és 12 méterről, középről, a kifutó Radics mellett a kapu közepébe lőtt. 2—1. A gól után változatos volt a küzdelem, a hálók gyakran forogtak veszélyben, óm a kapuvédők ekkor jól látták el feladatukat. A hajrában a balassagyarmatiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítő gól megszerzéséért. Támadtak, s mint az lenni szokott az egyik Dózsa-ellentámadás góllal fejeződött be. A 86. percben dr. Jernei átadásával Kozma ugrott ki középen, kicselezte a kapuját messze elhagyó Radicsot, és 30 méterről a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 3—1.
    A vendégek vezető gólja után nekidurálta magát a Dózsa. A szegediek az utolsó 10 percet leszámítva fölényben játszottak, több veszélyes helyzetet teremtettek, rászolgáltak a két bajnoki pontra. Jó: Kozma, Csömör, Szeghalmi, Radics, Szalai.

    Forrás: Nógrád, 1981-09-29