magyarfutball.hu

Békéscsaba 1912 Előre SE - Jászapáti VSE 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.11.13, 16:00 (szerk.: 2020.12.29, 21:42)
    Jobb, hogy vége az évnek
    Még nem tudni, mire lehet elég a győzelem


    414 néző
    Vezette: Oláh Gábor (Szalai Zoltán, Kormányos II Gábor)

    Békéscsaba: Harman József - Szenti Zoltán, Brlázs Gábor, Bogdán Gábor, Horváth Tamás -Cseke Tamás (Fazakas Norbert 90. p.), Valentényi Viktor, Dobi Róbert (Juhász György 62. p.), Ursz József - Lengyel László (Buzási Péter 78. p.), Pozsár Gábor Vezetőedző: Csató Sándor
    Jászapáti: Tajti Norbert - Kaszás Norbert - Somodi Krisztián, Horváth Róbert, Kiskapusi Balázs - Debreceni Dávid, Herczku Szabolcs (Kósa Dávid 46. p. ; Varga Zoltán 70. p.), Kerékgyártó Tamás (Kóczián Dávid 77. p.), Mosonyi Attila - Kotula László, Horváth Péter Vezetőedző: Szabó András
    Gól: Lengyel 67. p.
    Sárga lap: Somodi 27. p. ; Kotula 61. p. ; Kerékgyártó 71. p. ; Bogdán 73. p. ; Horváth P. 75. p.

    49. p. : Kotula szabadrúgásból, 35 méterről előreívelte a labdát, Kiskapusi a hálóba fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
    61. p. : Kotula és Cseke összevitatkozott a pályán, a vendégek támadója megütötte a békéscsabai játékost, amit a játékvezető nem láthatott, mert éppen háttal állt az esetnek. Szalai asszisztens azonban észrevette az esetet, jelezte a vezetőbírónak, Oláh Gábornak, aki konzultált vele, majd némi meglepetésre csak sárga lapot adott Kotulának.
    67. p. : Juhász balról remekül belőtte a labdát a jászapáti kapu előterébe, Lengyel pedig az ötösről a kapuba fejelt úgy, hogy Tajti még beleért a labdába, 1-0.

    Az első harminc percben egyáltalán nem látszott a két csapat küzdelmén, hogy a kiesés ellen játszanak. Meglehetősen unalmasan peregtek a percek, sok hibával játszott mindkét csapat, a kapukat meg meglehetősen ritkán tudták becserkészni. Jobbára a két 16-os közt folyt a játék és néha a szerény számú szurkolósereg azon merengett: Valóban szeretne ez a két együttes jövőre is az NB II-ben játszani?
    Aztán az utolsó negyedórában a békéscsabaiak ritmust váltottak, egyre többször beszorították ellenfelüket és még helyzeteket is kialakítottak.
    Olyannyira, hogy még gólszerzési lehetőségük is volt, az egyik például az év legszebb gólja is lehetett volna, amit Pozsár háttal a kapunak, 10 méterről ollózott Tajti felé, de a vendégek portása óriási reflexszel belekapott a labdába, így ez sem lett gól. Ebben a negyedórában egyébként akár háromszor is betalálhattak volna a lila-fehérek a jászapáti kapuba. A vendégek ekkor már csak a kontrákra építettek, de sokszor lesen halt el kísérletük. Harman Józsefnek nem is volt igazán dolga az első játékrészben.
    A fordulás után ismét visszafogottabban kezdtek a csapatok. Jócskán eltelt az idő,amikor a sebességváltót egy fél fokozattal följebb tolták, de ez csak annyiban nyilvánult meg, hogy időnként valamelyik kapu veszélyben forgott. Ám igazi helyzet azért kevés adódott, vagy a kapusok jól állták a sarat.
    A finisben ismét gólra törőbben játszott mindkét együttes, a középpályán gyorsan túlkerült a labda és inkább a két 16-os környékén zajlottak az események. A csabaiak egy megérdemelt góllal előnyre tettek szert, majd hősiesen védekeztek és végül jogos győzelmet arattak.
    Az viszont egyelőre nem tudható, mennyiben segít ez rajtuk, ugyanis a vonalat továbbra is fölöttük húzták meg, bár most a lila-fehérek a legjobb kiesők.
    kép
    Valentényi Viktor (szemben) fejel, Kiskapusi Balázs (4) igyekszik útját állni a labdának. Nagy kérdés, mi lesz a csabaiak sorsa a továbbiakban? (Fotó: Imre György)

    Jó: Harman, Brlázs, Bogdán, Lengyel illetve Tajti, Kiskapusi, Kotula

    Csató Sándor: - A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen.
    Szabó András: - Tipikus egygólos mérkőzés volt, nekünk is voltak helyzeteink, de azok kimaradtak.

    14. Békéscsaba 30 8 4 18 33-48 28
    15. Jászapáti 30 7 6 17 26-49 27

    Békés Megyei Hírlap 2007. június 18. ; MLSZ adatbank