magyarfutball.hu

Salgótarjáni Bányász TC - Újpesti Dózsa SC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.07.09, 19:16
    1969. május 4.

    Kovács József, a JT elnöke:

    A Salgótarján nem változtat. Az Újpesti Dózsából egyedül Bánkuti hiányzik.

    - A Salgótarján csak egy félidőn át tartotta magát szerdán az MTK ellen, és nem tudták megverni otthon a Rába ETO együttesét sem. A lila-fehérek minden bizonnyal kipihenték magukat, szinte a legjobb összeállításban játszanak. Szerintem győznek is. Hogy miért? Mert támadójátékuk jobb, átgondoltabb, szervezettebb. Több a klasszis játékosuk. A Tarján csak megnehezítheti a két pont megszerzését. Tehát szerintem a tipp: 2.

    NB I Tartalékcsoport

    Salgótarjáni BTC – Újpesti Dózsa 1:0 (0:0)
    Salgótarján, 15.15 ó., 5.000 néző, V.: Dezső

    SBTC: Szőke (Bátkai)-Márkus,Boskó,Tőke,Antal-Toldi,Kökény,Kajdi-Szöllősi,Tábori,Jeck.
    Ú. Dózsa: Kenesei-Komáromi,Horváth,Nagy-Hartyáni,Szini-Hegyi,Kolár,Kellner (Nagy J.),Simon,Tóth.

    Változatos, jó iramú küzdelemben a hazaiak több gólhelyzetet teremtettek.

    Kiállítva: Simon (56p.)

    Az újpestieknek nem ízlett a szoros emberfogás – A mezőnyben a hazai csapat egyenrangú ellenfélnek bizonyult – Helyenként túl kemény volt a játék

    Salgótarjáni BTC- Újpesti Dózsa 0:2 (0:1)
    Salgótarján, 17 ó., 9.000 néző V:Petri (Pusztai,Bacsó)

    Salgótarján: Horváth K.-Ferencz-Baranyai,Horváth F.,Kmetty,Vertig-Répás,Zöldi-Kriskó,Szalai,Básti.
    Edző: Marosvári Béla
    Ú. Dózsa: Borbély-Káposzta,Solymosi,Zámbó,Noskó-Dunai III.,Göröcs-Fazekas,Bene,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos

    Gólszerző: 0:1 Fazekas (38p.), 0:2 Dunai II. (87p.).

    Szögletarány: 5:4 (0:2)

    A salgótarjáni öltözőben csendesen készülődtek a játékosok a mérkőzés előtt. Marosvári edző kicsit gondterhelten mondta: „Mit várhatunk egy ilyen mérkőzéstől? Egy pontban nagyon kiegyeznénk.” Baróti mester a folyosón sétált, míg fiai készülődtek. „Nagyon nehéz mérkőzés lesz – mondta – de úgy érzem, ismét javulunk…”
    A 2. percben Noskó átadását Horváth F. csípte el, előrerobogott és 17 méterről leadott lapos lövését Borbély elvetődve védte. Egy perc múlva Szalai bombája Solymosi sarkáról pattant vissza. Az első percek után világosan kirajzolódott a salgótarjáni hadrend. Répás Göröcsöt, Kmetty Dunai II.-t, Horváth F. pedig Benét fogta. Sok volt az apró-cseprő szabálytalanság, jó játék nem alakult ki. Inkább küzdelem folyt a pályán – a két 16-os között. A 14. percben Solymosi hibájából Kriskó húzott kapura. Zöldihez játszott, de kissé hosszan, így oda lett a góllal kecsegtető helyzet. Nehezen bontakozott ki az Ú. Dózsa. Egyelőre jól állt a lábán a hazai védelem. A 18. percben Zámbó fölé, majd a 22. percben Dunai III. mellé lőtt. A 28. percben Szalai 25 méteres szabadrúgását Borbély védte. A 29. percben csúnya jelenetek zajlottak le a pályán. Básti a baloldalról középre vágta be a labdát, Kriskó rárohant, közben azonban a labda Borbélyról kipattant, és a csatár megrúgta a kapus kezét. Közvetlenül ezután Zámbó törlesztett: elbuktatta Kriskót. A játékvezető nem avatkozott közbe, csak amikor jelezték Borbély sérülését. Ekkor 2 percig állt a játék. Baróti idegesen mondta: „Valószínűleg eltört kapusunk ujja és nincs tartalék kapusunk.” Egyre keményebbé vált a játék. A 36. percben Baranyai Nagy Lászlót, majd Vertig Fazekast buktatta. Fazekas a 38. percben góllal büntetett. Zámbó Nagy Lászlóhoz játszott. A szélső az alapvonal közeléből középre ívelt, Horváth F. a 16-oson álló Fazekashoz fejelt, aki két csel után szorongatott helyzetből a bal sarokba lőtt. 0:1. A gól után az újpestiek játszottak fölényben.

    A második félidő heves újpesti rohamokkal kezdődött. A 47. percben Nagy L. az alapvonaltól élesen lőtte be a labdát, Bene azonban lemaradt a keresztlabdáról. A salgótarjániak továbbra is nagy lelkesedéssel küzdöttek, egy-egy gyors ellentámadással veszélyeztettek is. Az 54. percben Básti lövését Borbély biztosan hárította, majd ugyanebben a percben a salgótarjáni kapus – 25 méterre kifutva kapujából – lábbal mentett Nagy L. elől. Továbbra is inkább küzdelmet láthattunk, mint jó labdarúgást. Az Újpesti Dózsa elmaradt szokott színes játékától, a hazaiak viszont fegyelmezetten és óriási lelkesedéssel küzdöttek. Az 59. percben Vertig rövid hazaadását Horváth K. önfeláldozó előrevetődéssel mentette a gólra éhes Bene elől, majd a 60. percben Básti beadását Noskó látványosan vágta vissza a mezőnybe. A 64. percben ismét Básti száguldott fel a jobb szélen, beadását Borbély Kriskó fejéről ütötte le. A 67. percben két szögletet harcolt ki a Salgótarján. A második szöglet után Básti nagyszerű lövését Noskó a gólvonal előtt mentette, Borbély már verve volt. A 74. percben Dunai III. lövése jutott kapu mellé, majd Nagy L. lövését Horváth K. szögletre ütötte. A 81. percben Szalai Básti elé játszott, lövése azonban elcsúszott a kapu és a berohanó Kriskó előtt. A 84. percben Zöldi fölé lőtt, majd 3 perc múlva Nagy László a baloldalról középre játszott Dunai II.-höz, és a gólkirály 3 méterről a kapu közepébe pofozta a labdát. 0:2. Az újabb újpesti gól után említésre méltó dolog nem történt.

    ×××

    Az Újpesti Dózsa kapujában Borbély sérülten is megállta a helyét. A védők biztosan álltak a lábukon, Solymosival az élen jól rombolták a salgótarjáni támadásokat. Hasznos volt Noskó játéka is. Zámbó gyakran előre is tört. A középpályán Dunai III. nyújtotta a legjobb játékot. Nagy munkát végzett és még kapura is veszélyes volt. A csatárok nehezen találtak magukra. Csupán Fazekas játszott időnként tudásához és tehetségéhez mérten. A többieknek szemmel láthatóan nem ízlett a szoros emberfogás.

    Baróti Lajos: Ennyivel jobbak voltunk.

    9.000+

    A salgótarjáni pályán egyszerűen megy a népszámlálás: szektorok száma szorozva a szektorokba beférők számával. Így jött ki a 9.000 néző. Csakhogy a salgótarjáni pályát dombok fogják körül, és a dombokon is szoros sorokban álltak a nézők. A potyázók. Akiket beszámítva, legalább 11-12 ezren nézték meg az Újpesti Dózsa elleni mérkőzést.