magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Csepel SC 7 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 5 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.10.10, 19:37
    Bajnokavatás az NB I-ben

    Hét góllal bajnokságot ünnepelni ritka szép fegyvertény. Az Újpesti Dózsának ez is sikerült.

    A lila-fehéreknek 1967 óta minden sikerül. Amikor Baróti Lajos átvette az újpesti gárdát, a nagy múltú egyesület sikergörbéje határozott irányt vett — felfelé.

    Igaz, az első két bajnoki évad végén még „csak” a második helyet szerezte meg a Dózsa, de egy évvel később mái bajnokságot nyert, s azóta egyfolytában a büszke bajnoki cím birtokosa. S amikor az újabb, a hatodik folytatólagos bajnokságot ünnepük az újpestiek, a nagyszerű eredményt a több éves siker- sorozat tükrében illik vizsgálni Baróti Lajostól Várhidi Pálig,

    Amikor még 1967-ben Baróti Lajos felmérte a lila-fehér játékosállományt, és' kialakította az ahhoz legjobban illő játékfelfogást, még úttörőnek számítottak az újpestiek. Az eredmények őket igazolták, s a többi egyesület is többé-kevésbé követte a példájukat.

    Az évek gyorsan szaladtak, s az Újpesti Dózsa változatlanul az élen állt, és képviselte a magyar labdarúgást nemzetközi szinten, a kupákban csakúgy, mint a válogatott találkozókon.

    Az évek múlása azonban hálátlan feladatokat is tartogatott, s Baróti Lajos talán éppen azért mondott búcsút pár éve a Dózsának, mert nem lett volna szíve a hozzá nőtt játékosok közül bárkit is kitenni a csapatból. Pedig ennek az ideje elérkezett, ezt az ellenfelek is már látták. Új edző jött Kovács Imre személyében, akinek már könnyebb volt elkerülhetetlen határozatokat hoznia. De ő sem tért le a korábbi útról, és a kezdeti megrázkódtatás után hamarosan magához tért a csapat, s a lila-fehérek megőrizték elsőségüket.

    Az Újpesti Dózsa így érkezett el megszakítás nélküli hatodik bajnokságához, s látván a jelenlegi játékosanyagot, nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy már most egy hetedik bajnokság lehetőségét pendítsük meg.

    Most, amikor az Újpesti Dózsa minden tagjának őszintén gratulálunk az újabb, nagyszerű sikerhez, hadd említsük még meg azokat az embereket, akik a hét és fél éves sikersorozat szakmai „hősei”, akik minden eredményben éppen úgy benne vannak, mint az edzők és a játékosok. Nem titok, Farsang Endre szakosztályvezetőre. Konkoly Béla intézőre, dr. Radnai József orvosra és Pethő Gábor gyúróra gondolunk, akik dr. Balogh Sándor szakosztályi elnökkel együtt hibátlanul végezték sok éves munkájukat, s most boldogan teszik le az Újpesti Dózsa „asztalára” újabb aranyérmet.

    Népszava 1974. május 21.

    hmgy