magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Bakony Vegyész TC 6 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.18, 10:37 (szerk.: 2019.10.18, 10:39)
    Békéscsaba—Bakony Vegyész 6-1 (4-0)
    Békéscsaba, 1500 néző. Vezette: Nagy L. (Hazafi), Varga).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Plástyik, Ottlakán, Fabulya — Steigerwald, Sulija, Takács — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Bakony Vegyész: Andorka — Sákovics, Jugovics, Baranyi, Mater — Németh Z., Kelemen, Feledi — Árky, Diósi, Tóth. Edző: Temesvári Tibor.
    Csere: Sákovics helyett Belső II a 26. percben, Tóth helyett Csomai a szünetben.
    Gólszerző: Takács a 3. percben, Gyurmánczy a 7. percben, Melis a 17. percben, Királyvári a 45. percben, Sulija (11-esből) az 59. percben, Árky a 65. percben, Gyurmánczy
    a 90. percben.
    Sárga lap: Gyurmánczy a 32. percben, Jugovics a 63. percben
    Szögletarány: 8:5 (2:4) a Békéscsaba javára.

    Már a 3. perc elején vezetést szereztek a szokottnál is lendületesebben kezdő hazaiak. Takács csaknem a félpályáról egyedül vezette fel a labdát a balösszekötő helyén, majd ballábas lövése a jobbkapufa mellett a vetődő Andorka kezét érintve vágódott a hálóba.
    1-0
    A veszprémiek még a félpályán sem jutottak túl, amikor újabb csabai gólnak tapsolhatott az ezúttal meglepően gyérszámú csabai közönség: a 7. percben Királyvári lőtt be szögletet jobbról és a védők közé berobbanó Gyurmánczy csúsztatott fejese a léc alatt, a jobb sarok táján kötött ki.
    2-0
    A 17. percben folytatta a gólgyártást az Előre Spartacus. Németh buktatta Fabulyát a 16-os sarkán, a bal oldalon. Melis jobblábas lövése a minisorfal mellett — mielőtt még Andorka odaért volna — félmagasan nagy erővel jutott a jobb kapufa mellett a hálóba.
    3-0
    A 23. percben veszélyeztettek először a veszprémiek: Baranyi szabadrúgás utáni, ötméteres fejesét fogta Újhelyi, majd az Árky buktatása miatt megítélt szabadrúgásból Tóth 17 méterről telibe találta a keresztlécet. Közvetlenül a lefújás előtti percben Királyvári nagy jelenete következett. Középről indulva előbb Kelement, majd Jugovicsot cselezte ki, s a „kíqyóvonalat" befejezve jobbról, 10 méterről a bal alsó sarokba helyezte a labdát.
    4-0
    SZÜNET UTÁN
    a Vegyész kezdett jobban, tízperces enyhe mezőnyfölényüket azonban — a másik oldalon követte gól. Az 59. percben Melis ugratta ki a balösszekötő helyén Suliját, akinek Andorka elhúzta a lábát az ötös sarkán, miközben a labda kigurult az alapvonalon túlra. A megítélt 11-esből Sulija élesen a jobb sarokba lőtt.
    5-0
    Ezután szabadrúgásból Sulija a felső lécet találta el. A 65. percben Ottlakán a 16-os vonal előtt akasztotta Kelement; a szabadrúgásból Feledi Árky elé pöccintette a labdát, s a szélső jól eltalált lövése úgy kötött ki a bal sarokban, hogy a labda a kapufa tövéről perdült a hálóba.
    5- 1
    Három perccel később Melis találta el a kapufát, majd a kiegyenlített játékot hozó hajrában újabb gólt lőttek a békéscsabaiak. A 90. percben Melis jobb oldali szöglete után Gyurmánczy a 11-es pont tájékán helyezkedve megnézte a bal felső sarkot, majd fejjel oda is helyezte a labdát.
    6- 1

    ★ ★ ★ ★

    Régóta várt kezdőnegyedórát produkált a Békéscsaba! Ellenfelének még jóformán a sorai rendezésére sem jutott ideje — máris 2-0-ra vezetett a hazai együttes De ami még talán ennél is figyelemre méltóbb, hogy mindezt most is tartalékos felállításban érte el, pedig az eddigi gyenge szereplés okai között sokan előszeretettel emlegetik a kulcsjátékosok hiányát is!
    A sportszerűen küzdő veszprémiek később megpróbáltak felállni, Árky és Tóth többször is ügyeskedett Újhelyi kapuja előtt, ám jelentős változást ez sem hozott. Az eseménydús 90 perc előkelő minősítése természetesen a Békéscsaba érdeme elsősorban, mert egyes időszakokban valósággal leiskolázta ellenfelét.

    Jó: Királyvári, Fabulya, Sulija, Melis, ill. Baranyi, Kelemen, Árky.

    9. Bakony Vegyész 6 3 - 3 9-14 6
    ...
    11. Békéscsaba 6 1 3 2 12-10 5


    Népsport, 1983. szeptember 1.