magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Ganz-MÁVAG SE 7 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.18, 10:52 (szerk.: 2019.10.18, 10:53)
    Békéscsaba— Ganz-Mávag 7-2 (5-0)
    Békéscsaba, 2500 néző. Vezette: Inges (Horváth, Varga Gy.).
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Plástyik, Ottlakán, Fabulya — Steigerwald, Sulija, Takács — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Ganz-Mávag: Erdélyi — Aranyosi, Kovács T., Zimonyi, Farkas — Keresztesi, Kovács B., Gyimesi — Veiland, Boda, Földes. Edző: Megyeri Győző.
    Csere: Farkas helyett Schaffer az 58. percben, Kanyári helyett Pásztor a 79. percben.
    Gólszerző: Melis a 4. percben, Gyurmánczy a 9. percben, Gyurmánczy a 17. percben, Melis a 21. percben, Melis a 41. percben, Keresztesi a 46. percben, Melis az 57. percben, Boda a 69. percben, Sulija a 80. percben.
    Sárga lap: Schaffer a 60. percben, Boda a 79. percben.
    Szögletarány: 7:4 (3:2) a Békéscsaba javára.

    A 4. percben Királyvári — miután buktatták — jobbról, a 16-os tájékáról nyesett középre szabadrúgásból. Az ötösön Erdélyi és Melis egyszerre mozdult, a kapus lábbal próbálkozott, de egy ütemet késett és Melis a jobb sarokba csúsztatta a labdát.
    1-0
    Öt perccel később Királyvári a jobbösszekötő helyén indította Steigerwaldot. A középpályás rövid vágta után középre adott, és Gyurmánczy estében 6 méterről a jobb sarokba továbbított.
    2-0
    Lendületben maradt a Békéscsaba és a 17. percben Ottlakán balról érkező beadásával ismét Gyurmánczy volt eredményes, 7 méterről laposan helyezte a labdát a bal sarokba.
    3- 0
    A 21. percben 17 méteres szabadrúgásból Sulija Melis elé pöccintette a labdát, melyet a balszélső félmagasan a kapu jobb oldalába zúdította.
    4- 0
    A 25. percben Sulija bombáját bravúrral ütötte ki a vendégek kapusa. Takács rajtolt rá, de közelről a jobb kapufa tövét találta el.
    A 41. percben Gyurmánczy 20 méteres lövését Erdélyi a két kapufa találkozási pontjára tolta és a kipattanó labdát Melis a bal saroknál egyből továbbította a hálóba.
    5- 0
    SZÜNET UTÁN
    egy perc elteltével megszerezte szépítő gólját a Ganz-Mávag. Kovács B. 20 méteres szabadrúgása Üjhelyi melléről kipattant, Keresztesi résen volt, és a bal kapufa mellől, közelről fejelt a hálóba.
    5-1
    Ezután is teljesen egyoldalú volt a „küzdelem”. Az 57. percben Királyvári jobb oldali szögletét Erdélyi Kanyári fejéről még leütötte, Melis viszont 8 méterről habozás nélkül gólba lőtte a labdát.
    6-1
    A 69. percben ismét módosult az eredmény. Gyimesi jobb oldali szögletét Boda 5 méterről küldte fejjel a felső lécet érintve a kapuba.
    6-2
    A végeredményt a 80. percben Sulija állította be, amikor Fabulya lendületes elfutása után kapásból félmagasan a balösszekötő helyéről, mintegy 10 méterről a találkozó legszebb gólját lőtte.
    7-2

    ★ ★ ★

    Vajon a szerdai féltucat csabai gólnak lesz-e folytatása? Erre gyorsan választ adtak a hazaiak, hiszen ha lehet, még „rátettek egy lapáttal” hétközi teljesítményükre! A helyzet a folytatásban sem változott sokat és a lendületes csatárjátékot produkáló lila-fehérek majdhogy nem tetszés szerint lőtték góljaikat. A Kőbányai útiak csak akkor tudtak némileg módosítani az egyoldalú küzdelmen, amikor ellenfelük már maga is alig akarta hinni behozhatatlan előnyét, bár inkább kissé „fáradt hajrájuk” a ludas ebben.
    A Békéscsaba — úgy tűnik — kezd magára találni a kiesés, majd a gyenge rajt okozta kábultságából...

    Jó: Sulija, Gyurmánczy, Melis (a mezőny legjobbja), Királyvári, illetve Kovács T.

    7. Békéscsaba 7 2 3 2 19-12 7
    ...
    19. Ganz-Mávag 7 - 3 4 8-19 3


    Népsport, 1983. szeptember 5.