magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - 22. Sz. Volán SC 2 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.26, 22:30 (szerk.: 2019.10.26, 22:31)
    Békéscsaba—22. sz. Volán 2-1 (0-1)
    Békéscsaba, 4500 néző. Vezette: Divinyi (Varga, Kovács II).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Rácz, Pásztor, Takács — Kanyári, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    22. sz. Volán: Kertész — Nagy, Dunai, Bartosik, Huszár — Goschler, Ebedli, Aranyosi — Kosztolnik, Vad, Szakál. Edző: Nagy János.
    Csere: Szekeres helyett Gyurmánczy a szünetben, Rácz helyett Steigerwald az 56., Kertész helyett Benkő a 78. percben. .
    Gólszerző: Huszár a 35., Kanyári a 60., Melis a 74. percben.
    Sárga lap: Huszár a 21., Kanyári a 87. percben.
    Szögletarány: 5:4 (2:3) a 22. sz. Volán javára.

    Már az első perc végén vezethettek volna a nagy elánnal kezdő hazaiak, Huszár azonban — egy lépéssel saját gólvonala előtt — fejjel mentett Kanyári elől. A másik oldalon Dunai szabadrúgása szállt kevéssel mellé, majd a 22. percben óriási gólhelyzet maradt ki, de már a közlekedésiek kapuja előtt. Kanyári átadását Pásztor kanyarította be jobbról, már mindenki a kezét emelte a hazaiak közül, Melis az ötösről, talppal a jobb sarok felé küldött labdáját azonban Nagy pontosan a vonalról vágta a mezőnybe.
    A fővárosiak válasza — miközben Huszár sárga lapos figyelmeztetést kapott, mert durván szerelte Kanyárit — góllal végződött.
    A 35. percben Szakál indította középről a felfutó Huszárt, a védőt az utánairamodó Ottlakán nem tudta szerelni, a balhátvéd az alapvonalhoz érve a kapu közeléig „lopta” magát és a szöget rosszul záró Újhelyi lába között estében is a gólvonalon túlra tudta préselni a labdát.
    0-1
    SZÜNET UTÁN
    A 60. percben egyenlített a Békéscsaba. Melis húzott el a bal szélen, s mivel látta, hogy csak lemaradva követik, egész a 16-osig gurított vissza. Gyurmánczy egyből lőtt is, a labda Nagy sarkáról lepattant, s erejét vesztette, Kanyári rácsapott és nyolc m-ről a hálóba lőtt.
    1-1
    A 73. percben újra vezethetett volna a 22. sz. Volán: Vad cselezgetett a balösszekötő helyén, amikor Fabulya buktatta. Divinyi továbbot intett...
    A következő percben érdekes körülmények között esett a hazaiak győztes gólja. Steigerwald jobb oldali beadása lepattant a védőkről, a kapu azonban nem szabadult fel, s a labda a középen helyezkedő Gyurmánczy elé került. Ö oldalra átemelte a 12 m-re eléje futó Kertészen a labdát, amit Melis a lába között a kapu felé tolt. A hálóba tartó — guruló labdára Dunai, Nagy és a visszavetődő Kertész óriási lendülettel vetette magát, mert még volt esélyük azt elérni a vonal előtt. Végül azonban — miközben Melis is becsúszott — már egyértelműen gólba jutott a labda.
    2-1
    (Az eset után Kertész a földön maradt, öt percig állt a játék, s aztán ölben vitték le az öltözőbe. Mint később megtudtuk, a kapust a csabai kórházba vitték, ott agyrázkódást állapítottak meg, nem sokkal később azonban a csapat autóbuszával elutazott.)
    Az utolsó percek izgalmai közé Kanyári reklamálás miatt kapott sárga lapos figyelmeztetése és Takács „életveszélyes”, csaknem öngóllal végződött mentése tartozott.

    ★ ★ ★

    Csak az utolsó 20 pere izgalmakban bővelkedő eseményei tették átlagon felülivé a mérkőzést. Addig mindkét csapat alig közepes szinten produkálta tudását.
    Az már a kezdés után nyilvánvaló volt, hogy a jó sorozatban lévő hazaiak „emberükre” találtak. Ennek megfelelően sokáig a fővárosiak akarata érvényesült a pályán. Zárt védekezésükből pontos adogatásokkal lendültek támadásba, elöl pedig a több irányba elmozgó Vad ügyesen csinált helyet a felnyomuló Ebedlinek és Aranyosinak is. A Békéscsaba mérsékelt formában játszott, játékukból leginkább a frissesség hiányzott. A hajrában azonban ismét cseréik segítettek, és ha nagyon nehezen is, de képesek voltak fordítani az eredményen.

    Jó: Királyvári, Steigerwald, Kanyári, ill. Huszár, Dunai, Nagy.

    Fábián István

    3. Békéscsaba 16 8 5 3 40-23 21

    5. 22. sz. Volán 16 8 3 5 24-26 19


    Népsport, 1983. november 8. (Arcanum DT)