magyarfutball.hu

Bajai SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.26, 22:46
    Békéscsaba—Baja 1-1 (1-0)
    Baja, 3200 néző. Vezette: Hartmann (Sárkány, Bubori).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Baji — Királyvári, Kerekes, Fabulya, Pásztor — Takács, Steigerwald, Melis — Gyurmánczy, Ottlakán, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Bajai SK: Farkas — Andreidesz, Varga, Szabó, Popp — Morvai, Evanics, Prikidánovics — Harsányi, Pekker, Janicsák. Edző: Ivanics Tibor.
    Csere: Pásztor helyett Sulija a 67., Evanics helyett Rott a 72., Melis helyett Rácz a 76., Popp helyett Tumó a 90. percben.
    Gólszerző: Melis a 44, Pekker a 62. percben,
    Szögletarány: 5:4 (1:0) a Bajai SK javára.

    A 11. percben Kerekes remekül szöktette Szekerest, a szélső beadását Farkas kivetődve szerezte meg a vendégcsatárok elől. A 15. percben Morvai hosszú átadását Királyvári szerezte meg, aki röviden adott haza, és Baji csak merész levetődéssel tudta megszerezni a labdát Popp elől.
    A félidő vége előtt Evanics szögletét Pekker Prikidánovics elé fejelte, a középpályás pontosan továbbított Morvaihoz, akinek közeli kapáslövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    A félidő utolsó percében az elmélázó hazai védők között Takács beívelését Melis mintegy 4 méterről a hálóba lőtte.
    1-0
    SZÜNET UTÁN
    Morvai 20 méterről leadott lövését a békéscsabai kapus csak nagy üggyel-bajjal mentette szögletre. A szögletet Szabó fejelte kapura. Baji most a helyén volt. Az 55. percben sorozatos bajai támadások után Pekker kicselezte a teljes vendégvédelmet, majd óriási helyzetből a tehetetlen kapusba lőtte a labdát.
    A 62. percben ismét Pekker volt a főszereplő; cselezgetett a csabai 16-os vonalán, majd ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba,
    1-1
    A 79. percben Andreidesz átadását Harsányi kapta, a csatár egy ügyes csel után kapura lőtt, lövése hajszállal a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Az utolsó percekben egy vendégszöglet után a hazai védők röviden mentettek, a kipattanó labdát Sulija egyből kapura lőtte, Farkas bravúrosan védett.

    ★ ★ ★

    A csapatok tartottak egymástól, és ezért mindkét együttes biztonsági játékra törekedett. Ebben a küzdelemben a hazaiak valamivel többet támadtak, helyzeteik is voltak, gólt azonban csak a vendégek szereztek.
    A második játékrész döntő részében a hazaiak támadtak ismét többet, de csak egyenlíteni tudtak.
    A látottak alapjáig a hazai együttes közelebb állt a győzelemhez.

    Jó: Baji, Steigerwald, Szekeres, ill. Varga, Szabó, Pekker.

    Berwinki Mihály

    3. Békéscsaba 17 8 6 3 41-24 22
    ...
    14. Bajai SK 17 4 6 7 27-33 14


    Népsport, 1983. november 14.