magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Kazincbarcikai Vegyész SE 5 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.26, 22:59 (szerk.: 2019.10.26, 23:21)
    Békéscsaba—Kazincbarcika 5-1 (2-1)
    Békéscsaba, 1500 néző. Vezette: Nagy L. (Köböl, Szekeres).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Baji — Királyvári, Kerekes, Takács, Rácz — Steigerwald, Pásztor, Sulija — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Kazincbarcikai Vegyész: Májer — Babus, Kerekes, Helgert, Fodor — Petrovics, Kádár, Majoros — Kalmár, Leskó, Szép. Edző: Frenkó László.
    Csere: Sulija helyett Szekeres és Helgert helyett Koleszárik, mindkettő a 76. percben.
    Gólszerző: Gyurmánczy a 10., Gyurmánczy a 18., Királyvári (öngól) a 28., Gyurmánczy az 59., Melis a 70., Gyurmánczy a 74. percben.
    Szőgletarány: 8:4 (5:0) a Békéscsaba javára.

    A hazai akciók a 10. percben értek góllá. Bal oldalon bontakozott ki gyors támadás: Kanyári, Steigerwald, Királyvári volt a labda útja és a szélső erényeket csillogtató jobbhátvéd beadását Gyurmánczy az 5-ös tájékán felugorva fejjel a jobb alsó sarokba csúsztatta.
    1-0
    Nyolc perccel később növelte előnyét a hazai gárda. Steigerwald a jobb szélen bukkant fel, egyből, kapásból emelt középre, a „rövid" saroknál helyezkedő Gyurmánczy néhány lépésről elő- ször combbal továbbította a labdát kapura, ezt Májer kapus kiütötte, másodszorra azonban már könnyedén emelt a bal sarokba a középcsatár,
    2-0
    A vendégek először a 28. percben veszélyeztettek igazán, s bár némi szerencsével, mindjárt szépítettek is. Szép éles lövését ügyesén hárította Baji, a kapu azonban nem szabadult fel. Kavarodás támadt, és Leskó mellé tartó közeli lövése Királyvári lábáról a jobb sarokba vánszorgott. Öngól!
    2-1
    FORDULÁS UTÁN
    az 58. percben Májer védett bravúrral, amikor Sulija lábak között suhanó lapos bombáját tette ártalmatlanná.
    Az 59. percben Kanyári ügyesen ugratta ki Melist, aki beadásszerűen lőtt, a keresztbe szálló labda a bal szélről érkező Gyurmánczynak jött igazán jól, és a középcsatár hat méterről biztosan talált a hálóba.
    3-1
    A 70. percben aztán végleg megpecsételődött a kék-sárgák sorsa. Szabadrúgás után Kerekes balra, Steigerwaldhoz játszott, akinek beadására Melis robbant be és néhány lépésről fejjel újabb gólt szerzett.
    4-1
    A 74. percben Királyvári beadására Gyurmánczy érkezett jókor, és hét méterről nem hibázott.
    5-1

    ★ ★ ★

    A dértől fehérlő, nagyon csúszós játéktéren is élvezetes küzdelem jellemezte a játékot. A Békéscsaba menetrendszerű, gyors gólját „ráadás” is követte, a barcikaiaknak ekkor nem futotta erejükből „igazi” támadásokra, így meglehetősen egyoldalú csata alakult ki.
    A térfélcsere után feljavultak a vendégek, egyenlítési alkalmuk is volt, és ki tudja mi történik, ha 2-2-re alakul az eredmény?! Ez azonban elmaradt, ugyanakkor jókor jött a csabai szurkolók „figyelmeztetője”, mert a Békéscsaba a hajrában erősített, és végül biztosan győzött az elfáradó, és elkedvetlenedő Vegyész ellen. Ami tény: ekkora különbség nem volt a két csapat között...
    Jó: Baji, Kanyári, Gyurmánczy, Takács, ill. Kalmár.

    („GYURMA" ÉS GÓLJAI. Túlzás lenne azt állítani, hogy a nyáron repesett a boldogságtól Gyurmánczy Attila, amikor Győrből a Viharsarokba „irányították”. Nem csak azért volt szomorú, mert féllábbal már a Soproni SE-ben érezte magát, hanem mert a számára teljesen ismeretlen csabai környezet sem vonzotta éppenséggel. Egyetlen embert ismert Békés megyében, a játékostárs Pláslyikot, akivel korábban együtt katonáskodtak Nagykanizsán. A csabai bemutatkozáskor „Gyurma" azt mondta, nem lehet más célja, mint hogy bizonyítsa, meggondolatlanul adtak túl rajta a Rábánál! Egy magába zárkózott fiatalember számára mi sem jön jobban, mint egy mesternégyes!)
    Fábián István

    2. Békéscsaba 18 9 6 2 24
    ...
    17. Kazincbarcika 18 6 2 10 25-39 14


    Népsport, 1983. november 21. (Arcanum DT)