magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Eger SE 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.29, 23:40 (szerk.: 2019.10.29, 23:41)
    Békéscsaba — Eger 1-0 (1-0)
    Békéscsaba, 10 000 néző. Vezette: Fekete (Bubori, Király).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Ottlakán, Plástyik, Fabulya — Pásztor, Sulija, Szekeres — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző; Pataki Tamás.
    Eger SE: Bartos — Varga, Zsidai, Méhesi, Zágonyi — Szilágyi, Lengyel, Csepregi, Simon — Kiss T., Horváth. Edző: Csank János.
    Csere: Zágonyi helyett Kiss Gy. a 64., Kanyári helyett Steigerwald a 74., Simon helyett Fenyves a 80., Melis helyett Vigh a 90. percben.
    Gólszerző: Gyurmánczy a 35. percben.
    Sárga lap: Lengyel a 39., Szilágyi a 60. percben.
    Szögletarány: 11:6 (4:5) a Békéscsaba javára.

    A 12. percben Zágonyi Csepregihez tolta a labdát a bal oldalon, az egykori csabai középpályás kedvenc pozíciójából, 30 méterről célzott és Újhelyi csak nagy bravúrral öklözte fölé a labdát. Ez egyben négy egri szöglet kezdete volt — gól nélkül. A 19. percben Melis húsz méterről lőtt, Bartos nem tudta birtokba venni, Kanyári duplázhatott, de mentettek a védők. A 26. perc hozta az első százszázalékos gólhelyzetet: Kiss T. balról, gyors keresztlabdával szöktette a felfutó Simont, aki 12 méterről nagy erővel lőtt a léc fölé.
    A válasz viszont a csabaiak vezető gólját jelentette — a 35. percben! Melis bal oldali beadását Kanyári egy csel után rálőtte, Bartos könnyedén akart hárítani, egy kézzel a légtérbe bokszolta a labdát, amelyet Gyurmánczy a kissé zavarba jött kapus mellett estében is a hálóba tudott kotorni egy méterről.
    1-0
    SZÜNET UTÁN
    is szögletek jelentették az első eseményeket. A legveszélyesebb Pásztor „végrehajtása” volt, amikor Lengyel jóvoltából az ötös sarkáról fölé bombázott. Aztán a 60. percben a találkozó egyik legszebb jelenetét láttuk: Szekeres a bal oldalon robogott el és futtából 25 méterről küldött hatalmas lövése után a két kapufa találkozási pontjáról, a „rövid sarokról” vágódott ki a labda.

    ★ ★ ★

    Ami a futballban az egyik félnek jó, az a másik számára rendszerint kedvezőtlen. Így volt ez a rangadó előtt is, amelyen az egy hete kiállított két csabai, Kanyári és Melis is készülődhetett. Nem kis örömére a viharsarkiaknak, egyben bánatára a listavezetőnek.
    Hogy végülis megfelelt-e az előlegezett „szuperrangadó” jelzőnek a két csapat? Az első félidőben többnyire igen, szünet után már kevésbé. Mindez nem jelenti azt, hogy a tízezer néző — még a „semleges” érdeklődők is — jó futballélmény nélkül távoztak volna! Nem lehetett vitás, hogy ezúttal melyik csapat nyújtott összességében egységesebb, jobb játékot.
    A csabai lila-fehérek jószerivel végig diktálták az iramot, sok helyzetet teremtettek és teljesen megérdemelten nyertek.
    Az egriek teljesítményét kezdetben az óvatosság jellemezte, de később kitűnt, hogy inkább arról van szó, Csepregi, Simon és Lengyel kevesebbet nyújt a szokottnál, és ez azt is magával hozta, hogy mátraaljaiak támadójátéka gyengére sikerült.

    Jó: Plástyik, Pásztor, Szekeres, Gyurmánczy, ill. Varga, Zsidai (a mezőny legjobbja), Horváth.

    (KELLÉKEK.
    Békéscsabán a hét közben vadonatúj „kapufákat” szereltek fel. Ezúttal teljesen indokolt a macskaköröm, hiszen a békési „Start” sportszergyártó szövetkezet — miként más hasonló gyártócégek is — fémkapufákat készített és szállított a csabai pályára. A kitűnő minőségű szögletes alkotmányt megtapogatva Melis pénteken megjegyezte: „Vasárnap felavatom!” Vasárnap aztán a csapatok mintha kímélték volna az új kelléket. A gól igazán nem rongálta meg a szerkezetet, a labda épphogy átvánszorgott a vonalon, Már-már avató nélkülinek ígérkezett az első 90 perc a kapuk „életében”, amikor Szekeres hatalmas bombája mégis „levizsgáztatta” az új szerzeményt. A vizsga jól sikerült, a messzire elhallatszó csattanás volt a bizonyíték.)
    Fábián István

    1. Eger 22 14 5 3 42-22 33
    2. Békéscsaba 22 11 6 5 50-28 28


    Népsport, 1984. március 19. (Arcanum DT)