magyarfutball.hu

Soproni SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.11.09, 21:18 (szerk.: 2019.11.09, 21:20)
    Sopron—Békéscsaba 0-0
    Sopron, 3200 néző. V: Lázin (Eőry, Juhász).
    Soproni SE: Eller — Németh II, Benkő, Vámos, Fehér — Czibula, Füzi, Wunder — Horváth II, Bogáti, Dercsár. Edző: Gyurátz László.
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Steigerwald, Pásztor, Sulija, Szekeres — Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Steigerwald helyett Plástyik az 59., Bogáti helyett Furkó a 61., Gyurmánczy helyett Kanyári a 69., Czibula helyett Szalai a 71. percben.
    Sárga lap: Wunder a 27. percben.
    Szögletarány: 9:3 (3:1) a Békéscsaba javára.

    Szikrázóan kemény összecsapásokkal kezdődött a mérkőzés. A 8. percben a kitörő Pásztor elől Benkő jó ütemű közbelépéssel tisztázott. Egy perc múlva Királyvári átadását Melis a kapu fölé fejelte. Félórányi játék után a mérkőzés legnagyobb helyzete alakult ki a kiugró Bogáti előtt, de a soproni középcsatár késlekedett, és a jó ütemben kifutó Újhelyi hárítani tudott.
    SZÜNET UTÁN
    az 50. percben Sulija ügyes cselekkel ment el a bal szélen, de átadását Szekeres éles szögből a kapu mellé lőtte. Az 53. percben Bogáti ravaszul megnyesett szabadrúgását a csabai kapuvédö szögletre ütötte. A 64. percben Melis közelről, jó helyzetből a kapu mellé fejelt. Öt perccel a találkozó befejezése előtt Szalai pontos átadását Dercsár kapta, de 12 méterről éles szögből a kapu fölé bombázott.

    ★ ★ ★

    A szerdán a Bp. Honvéd ellen győztes Békéscsaba soproni vendégjátékát nagy érdeklődés előzte meg. A hazai csapat ezen a számára nagy fontosságú mérkőzésen mindvégig méltó ellenfele volt a bajnoki cím egyik várományosának, sőt valamivel közelebb is állt a győzelemhez. A 90 perc összképét tekintve azonban a döntetlen igazságosnak mondható.

    Jó: Németh II, Benkő, Vámos, ill. Királyvári, Ottlakán, Sulija.

    („HIÁNYOSSÁG”.
    A Soproni SE a jelek szerint tanult az egy héttel ezelőtti, DMVSC elleni mérkőzés tapasztalataiból és taktikailag is alaposan felkészült a csabaiak elleni találkozóra. A szakvezetés által kidolgozott taktikát a soproniak szerdán a Zalaegerszeg elleni edzőmérkőzésen már sikerrel alkalmazták, és ezek után egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a Békéscsaba ellen a soproni játékosok már az ellenfél térfelén űzték, hajtották a lila mezes csabaiakat! A soproni középpályások pedig, ha nem is játszottak kifejezetten jól, de megfelelően megszűrték a vendégek próbálkozásait. Pusztán az hiányzott a taktikai terv maradéktalan teljesítéséből, hogy egy ellentámadás révén a Sopron gólt szerezzen. Ettől a „hiányosságtól" eltekintve azonban Sopronban a szurkolók őrömmel látták, hogy a csapat az egy héttel ezelőttihez képest meg tudott újulni és a szakvezetés által kidolgozott taktikai tervet 80 százalékosan végrehajtották.)
    Weisz Ferenc

    2. Békéscsaba 29 16 7 6 68-33 39
    ...
    17. Sopron 29 9 7 13 26-43 25


    Népsport, 1984. május 7. (Arcanum DT)