magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni MVSC 3 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.05, 09:07 (szerk.: 2019.11.09, 21:23)
    Az NB II tavaszi rangadóján
    Bcs. Előre Sp.—Debrecen 3—1 (2—0)
    NB II-es labdarúgó-mérkőzés Békéscsaba, 14 ezer néző. V.; Nagy B. (Lauber, Szabó B.). BÉKÉSCSABA: Újhelyi — Királyvári, Ottlakán, Plástyik, Fabulya — Pásztor, Sulija, Szekeres — Steigerwald, Gyurmánczy (Kanyári, 57. p.), Melis (Csanálosi, 89. p.). Edző: Pataki Tamás
    DEBRECENI MVSC: Mező — Deákvári, Szigeti, Till, Kiss — Paróczai, Selyem (Magyar B., 57. p.), Szabó — Magyar Zs., Mörtel, Benyó. Edző: Kertész Tamás.
    G.: Pásztor (33. p.), Steigerwald (36. p.), Melis (66. p.), Deákvári (69. p.).

    A vendégek kezdtek jobban : Benyó nem túl erős, de jól irányított lövése csúszott ki a bal alsó sarok mellett, aztán Ottlakán és Fabulya nagy igyekezetében csaknem öngólt vétett. A 20. percben Magyar Zs. már a harmadik debreceni szögletet ívelte a hazai kapu elé — gól nélkül. A másik oldalon Gyurmánczy fölészállt kapáslövése volt az első helyzet, miközben a Gyurmánczyt csúnyán letalpaló Till sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A 24. percben Plástyik belekönyökölt Mörtelbe, mire Szabó 10 másodperc múlva Pásztort rúgta meg — törlesztés gyanánt. A 26. percben 11-eshez jutottak a hazaiak. Királyvári elfutása után beadott, Pásztor, miközben Szigeti szerelte, elesett. Nem volt klasszikus példa a büntetőre, de Nagy Béla 11-est mutatott. Sulija nagy erővel a jobb oldali kapufát találta telibe! Nem sokkal később a csabai középpályás felvágta Szabót, ő is sárga lapot kapott. A folytatásban viszont két remek békéscsabai gól következett.
    A 33. percben Fabulya keresztbe játszott a bal oldalról, Till röviden szabadított fel és Pásztor kapásból, óriási erővel zúdította a labdát a kapu jobb oldalába, 1—0.
    Nem sokkal ezután, ismét a bal oldalon alakult ki veszélyes helyzet: Szekeres megtáncoltatta Paróczait és Deákvárit, beadása után röviden mentettek a debreceni védők és Steigerwald 20 méterről, a balösszekötő helyéről a Mező előtt felpattanó lövéssel vette be a rövidsarkot, 2—0.
    A 43. percben Mörtel hátulról belerúgott Plástyikba, ezért Nagy B. kiállította. A pihenő előtt újra büntetőt rúghattak a csabaiak. Most azért, mert a Sulija Mezőről kipattant lövésére rárajtolt Szekerest Paróczai ellökte. Fabulya 11-ese után a kapu mögül került vissza a labda ...
    Szünet után
    is tartott a hatalmas harc, a debreceniek nem adták fel, a 66. percben mégis a csabaiak ünnepelhettek. Pásztor, Kanyári, Szekeres volt a labda útja és a kivetődő debreceni kapus mellett beérkező labdát Melis a 11-es pontról már biztosan helyezte az üres kapuba, 3—0.
    Három perccel később Benyó balról ívelt be szögletet, Újhelyi hiába hátrált, már nem érte el a labdát, így Deákvári az ellenkező oldalról ügyesen fejelt a hálóba, 3—1.
    Benyó, majd Magyar Zs. találta el a felső lécet (!), amire Sulija válaszolt kapufával. A 89. perc eseménye Till_kiállítása volt, a már előzőleg sárga lapot kapott védő ekkor felvágta Pásztort, ezért piros lapot mutatott fel neki Nagy B.

    Teljes joggal érdemelte ki az ötcsillagos minősítést a tavaszi „szuperrangadó”. Kétségtelen, hogy a vendégek többször is hátrányos helyzetbe kerültek — már azzal is, hogy nélkülözték játékmesterüket, Tóth Ernőt, valamint Szűcs J.-t és Jankovicsot, ám a 90 perc összképe egyértelműen az Előre Spartacus felé billentette a mérleg nyelvét. A lila-fehér együttes az első 20 percet kivéve energikusabb, gólratörőbb futballt játszott és győzelme teljesen megérdemelt. Ezzel — Pataki Tamás fogalmazása szerint — jobb lábbal már az NB I-ben érezhetik magukat, de ehhez feltétlenül hozzá kell tennünk, hogy a bajnoki hajrában csak hasonló teljesítménnyel lehet megőrizni azt az előnyt, amelyet kivívtak, s vele együtt azt az érdeklődést, amelyet a csapat tavaszi teljesítményével érdemelt ki! Jó: Királyvári, Plástyik, Pásztor (a mezőny legjobbja), Szekeres, Steigerwald, Melis, ill. Szigeti, Deákvári, Szabó, Benyó.

    Forrás: Békés Megyei Népújság, 1984-05-15