magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni Kinizsi SE 3 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.04.03, 22:37 (szerk.: 2022.01.30, 00:13)
    Békéscsaba - D. Kinizsi 3-3 (2-1)

    Békéscsaba, 2000 néző
    V: Drigán (Eőry, Lázin)
    Békéscsaba: Oláh - Királyvári, Kerekes, Plástyik (Ottlakán 69. p.), Fabulya - Pásztor, Sulija - Steigerwald (Gyurmánczy 66. p.), Kanyári, Melis, Szekeres Edző: Pataki Tamás
    D. Kinizsi: Kun - Ludánszky, Garamvölgyi, Takács, Makszin - Leiszt, Farkas (Magyar 84. p.), Andirkó (Vajda 84. p.) - Bruder, László, Sebők Edző: Nagy György
    G: Steigerwald 12. p., Kanyári (11-esből) 20. p., Leiszt 34. p., László 48. p., Farkas 69. p., Melis 71. p.
    Szögletarány: 10:3 (2:1)

    A 12. percben a bal oldalról, az alapvonalról ívelte be a labdát Pásztor. Az ötös túloldali sarkán látványosan nekikészülődött Melis egyből lőtt. A labda a jobb sarok mellé szállt volna, de a közelben helyezkedő Steigerwald lábáról végül a jobb sarokba perdült, 1-0.
    A 20. percben növelték előnyüket a hazaiak. Pásztor jó labdájával Kanyári lódult meg a jobb szélen, már beadásra készült, amikor látta, hogy nem követik a társak. Ezért cselezgetni kezdett, eközben a 16-os oldalvonalán Makszin buktatta, Drigán pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt a sértett az elmozduló Kun mellett a kapu közepébe lőtte, 2-0.
    Egyre jobban belelendült a vendégcsapat. A 32. percben Andirkó épp, hogy fölé fejelt. Két perc múlva Bruder, Farkas volt a labda útja s végül Leiszt kapta, aki egyből a bal felső sarokba talált, 2-1.

    A szünet után szép Királyvári-szóló és ehhez járuló mutatós Kun-védés volt az első esemény, aztán a 48. percben már gól is következett. Igaz, a túloldalon!
    Ügyes szabadrúgás-variációból Farkas László elé tálalt, aki szorongatott helyzetből egyenlített, 2-2.
    Az 55. percben Szekeres ügyesen kerülte meg a védőjét, de 8 méterről az égbe lőtt, és erre is sajátos módon válaszoltak a vendégek.
    A 69. percben ugyanis gyors jobb oldali akció végén Farkas a vendégeknek szerzett vezetést (!), amikor 10 méterről a jobbösszekötő helyéről bombázott Oláh hálójába, 2-3.
    Két perccel később Pásztor Királyvárit futtatta, a hátvéd az ötöshöz érve visszaemelt és Melis gólba bólintotta a labdát, 3-3.

    Az ember azt hihetné, felemelő kell legyen egy NB I-be került hazai gárda ünneplése minden alkalommal. Úgy látszik azonban, ilyen tekintetben rendhagyóra sikerült ez a délután a Kórház utcában. Erősen foghíjas nézőtér, közepes játék. Bizony,a tétnélküliség nagy úr! A sok bosszantó egyéni hiba mellett a hajráig a lagymatag iram is jókora adalék volt a színvonal csökkenéséhez.
    A csabaiak - már nem először mostanában - magabiztos vezetés birtokában lefékeztek. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy csak ennyire képesek, főleg védőjátékban. A Kinizsi harmadik gólja után igyekeztek "megemberelni" magukat, de összességében mégis kevés jót mondhatunk el erről a találkozóról.

    Jó: Királyvári, Kerekes, Pásztor ill. Kun, Leiszt, Farkas.

    3. Békéscsaba 38 21 9 8 92-49 51
    ...
    10. Debreceni Kinizsi 38 13 11 14 56-59 37


    Békés Megyei Népújság, 1984. június 19.