magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Videoton SC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.04.09, 22:03 (szerk.: 2022.04.09, 22:11)
    Békéscsaba - Videoton 1-0 (0-0)

    Békéscsaba, 7000 néző
    Vezette: Kurmai (***) (Varga S., Varga J.)
    Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 6, Ottlakán 6, Bánfi 5, Fabulya 6 — Csató 5, Gruborovics 6, Csanálosi 6, Horváth L. 4 — Kvaszta 6, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Videoton: Petry 6 — Végh 5, László 6, Nováth 6, Horváth G. 5 — Máriási 5, Emmer 5, Gyenti 4 — Jónás 6, Csucsánszky 6, Petres 5. Edző: Kaszás Gábor.
    Csere: Horváth L. helyett Pásztor (7—2=5) a szünetben, Gyenti helyett Kanyok (—) a 66., Kvaszta helyett Árky (—) a 86. percben.
    Gólszerző: Kvaszta a 63. percben.
    Sárga lap: Ottlakán az 56., László az 59. percben.
    Kiállítva: Pásztor a 90. percben.
    Szögletarány: 5:2 (3:2) a Békéscsaba javára.

    Az első percben Csucsánszky 22 méteres lövése kötött ki Gulyás ölében.
    Nem sokkal később ugyanonnan végezhetett szabadrúgást a fehérvári csatár, ám jól csavarodó labdájába egy védő belenyúlt, így az a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    A 10. percben Kvaszta és Horváth G. a vendégek 16-osán belül ,,gyűrte” egymást. Kvaszta két szép csel után lehuppant a fűre, a játékvezető azonban továbbot intett.
    Négy perccel később villámgyors akció gördült a pályán, amelynek végén Csató jobb oldali beadásából Horváth kapásból alig lőtte mellé a labdát.
    A túloldalon Jónás futott el a jobbszélen, beadását Petres nagy helyzetben mellé lőtte.
    Az ellentámadásnál Csanálosi labdája szállt fölé.
    (Nem lehetett panasz az első húsz percre! Mindkét csapat játékosai rengeteget futottak, s gyakran megcélozták a kapukat. A lövések azonban pontatlanok voltak.)
    A 28. percben Máriási jobb oldali beadásából Petres 10 méterről fejelt, de a léc alá tartó labdát Gulyás könnyedén megfogta.
    A túloldalon Gruborovics váratlan lövése adott munkát Petrynek, aki nagy vetődéssel hárította a jobb alsó sarokra tartó labdát.
    Aztán Szekeres labdáját Szenti középre továbbította, és Gruborovics estében célozta meg a jobb kapufát.
    A lefújás előtti percben Gulyás rosszul futott ki, de sem Máriási, sem Jónás nem tudta kihasználni a lehetőséget, miként az ebből születő kontra után Csató is hibázott a túloldalon.
    SZÜNET UTÁN nagy taps fogadta a játékengedélyét a napokban visszakapó és a második félidőre beálló Pásztor Józsefet, aki immár másfél évtizede a hazaiak kedvence.
    Csanálosi 25 méteres, gyengén helyezett lövése vezette be a második 45 percet.
    Aztán Pásztor a jobb oldali szögletzászlótól jól lőtt középre, ám Szekeres az ötösre csúnyán mellé fejelt.
    Az 56. percben Ottlakán felvágta Gyentit, amiért sárga lapot kapott.
    Három perccel később László jutott hasonló sorsra, miután a kiugró Kvasztát helybenhagyta.
    A 63. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja.
    Szekeres beverekedte magát az ötös jobb sarkáig, onnan visszajátszott Csanálosinak, aki a berobbanó Kvasztához passzolt, s ő futtából, a jobbösszekötő helyéről, nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.

    A 85. percben növelhette volna előnyét a viharsarki gárda, a Kvaszta beadására kivetődött Petry melléről kipattant a labda, de Szekeres a kapus ölébe helyezett.
    Az utolsó percben Czigány visszarántotta Pásztort, a békéscsabai középpályás válaszul belerúgott a Videoton játékosába, s ezért a játékvezető kiállította.

    ★ ★ ★

    A mérkőzés elején mindkét csapat nyílt sisakkal rohamozott, és nagy iramot diktált. A csatárok gyakorta kísérletezhettek kapura lövéssel, ám vagy a kapusok állták útját a labdának, vagy baj volt az irányzékkal. A lendület egy pillanatra sem hagyott alább, és egy-egy formás, tetszetős támadás olykor tapsra ragadtatta a nézőket.
    A fordulás után új színt vitt a békéscsabaiak játékába az egykori válogatott Pásztor beállítása, a középpályás kitűnően irányította együttesét. A volt profi az utolsó percben sajnos amatőr módon viselkedett.
    A békéscsabaiak rászolgáltak idei első győzelmükre.

    Csank János: — Erre a rendkívül fontos találkozóra viszonylag kevesen voltak kíváncsiak, bizonyára azok, akik szeretik a csapatot, jó hangulatú mérkőzést láthattak. Sikerült legyőzni a kitűnően játszó Videotont igaz, áldozatok árán.
    Kaszás Gábor: — Ebben a bajnokságban Vácott játszottunk hasonlóan, ahol szintén kikaptunk.
    (Jávor Péter)

    7. Videoton 7 4 - - 3 16-8 12
    ...
    14. Békéscsaba 7 1 - 2 4 6-11 5

    Népsport, 1988. szeptember 26. (Arcanum DT)
    Végre győzelem!
    Békéscsabai Előre Sp. - Videoton 1-0 (0-0)


    ...


    Csucsánszky két nagy lövése vezette be a találkozót, de az elsőt Gulyás hárította, a másik a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    A 10. percben Kvaszta két csel után lehuppant a 16-oson belül, a játékvezető továbbot intett.
    Aztán Horváth G. kapáslövése következett, de mellé szállt, miként Petres nagy bombája.
    Két perccel később Jónás lövését Gulyás hárította, a túloldalon pedig Gruborovics szabadrúgása halt el Petry ölében.
    Ezen az oldalon Petres fejelt, a túloldalon Gruborovics ismételhetett, de továbbra is vagy az irányzékkal volt baj, vagy a kapusok voltak a helyükön.
    A 40. percben Szenti jobb oldali beadását Gruborovics estében lőtte kapásból kapura, de a jobb oldali léc segített Petryn.
    Az első félidő lefújása előtt Jónás nem tudott kihasználni egy lehetőséget, miként a másik oldalon Csató sem.
    A SZÜNET UTÁN beállt Pásztor a jobb oldali szögletzászlótól belőtt, ám Szekeres az ötösről csúnyán mellé fejelt.
    Ottlakán alaposan fölvágta Gyentit, amiért sárga lapot kapott, majd László jutott hasonló sorsra, amikor a kiugró Kvasztát alaposan helyben hagyta.
    A 63. percben született meg a mérkőzés egyetlen gólja, amikor Pásztor jobb oldali szöglete után Szekeres az ötös sarkáról visszajátszott Csanálosinak, akinek viszont nem jött jól lábra a labda, így tovább tolta a berobbanó Kvasztának, aki futtából, a jobbösszekötő helyéről, a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.
    Kanyok lőtt fölé az egyik oldalon, Petry kapuja előtt pedig Csanálosinak volt lehetősége, de mellé durrantott. A 85. percben Kvaszta beadására kivetődött Petry, a labda kipattant róla, de Szekeres visszahelyezte az ölébe.
    Már mindenki az óráját nézte, amikor Czigány visszarántotta Pásztort, a békéscsabai középpályás visszarúgott, amiért a hazaiak kedvencét a játékvezető kiállította.

    Jó: Szenti, Ottlakán, Fabulya, Gruborovics, Pásztor, ill. Novath, Jónás, Csucsánszky.
    kép
    Kvaszta (jobbra fehér mezben) három pontot jelentő gólja, amit Petry már csak a szemével tud követni (Fotó: Béla Ottó)

    Békés Megyei Népújság, 1988. szeptember 26.