magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Csepel SC 1 : 2 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 08:38
    Ú. DÓZSA—CSEPEL 1-2 (1-2)

    Ú. Dózsa: Kollár — Herédi (Szűcs, 46. p.). Kovács J., Tóth — Nagy, Kardos — Kiss, Árky, Törőcsik, Szebegyinszky (Balogh, 53. p.), Kisznyér.
    Csepel: Kovács A. — Kincses, Godán, Gálhidi — Kőhalmi, Wéber (Elekes, 74. p.) — Tulipán, Kelemen, Dékány, Lazsányi, Budavári.

    Megyeri út, 7000 néző. Jv.: Urbán.

    A Megyeri úton sem szeppent meg a Csepel, sőt az első félórában imponáló könnyedséggel, tempósan és stílusosan futballozott. Még a védők — főként Godán és Kincses — is rohamoztak, a jobbhátvéd jól helyezett fejesét például Kollár csak „touloni” mozdulattal, különleges bravúrral tudta hárítani. Ám ami késett, nem múlott: a 22. percben Dékány szépségdíjas csellel fektette el Kovácsot, majd alighanem a forduló gólját lőtte a jobb sarokba (0-1). Két perccel később ismét csak ámult az Újpest; Budavári hatalmas erővel küldte a labdát a léc mellett a hálóba (0-2). Most már a lilák is eszméltek, s a félidő végén — egy jogos büntetőt követően — megérdemelten szépítettek (1-2).

    A szünet után Urbán játékvezető fokozta az izgalmakat: olykor bántóan tévedett, joggal mérgelődött a közönség. Akkor viszont igaza volt, amikor Kiss gólját annulálta, mert előzőleg a vehemens Nagy valósággal letaglózta Kovács kapust. Az Ú. Dózsa közben mind nagyobb fölénybe került, pedig a hajrában a sérült Nagy csak sántikált a pályán. A Csepel azonban megfontoltan őrizte az előnyt, így továbbra is az élen menetel a bajnokságban.

    Gól: Dékány (22. p.), Budavári (24. p.), Kardos (45. p., ll-esből).


    Népszabadság, 1982. szeptember 19.