magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Zalaegerszegi TE 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.02.21, 19:02
    SZOMBAT: Ú. DÓZSA—ZTE, Megyeri út, 17.00. Jv.: Makó.

    Sokan emlegetik: a sikeres és állhatatos Göröcs János edző talán jobban tette volna, ha nem ragaszkodik az újpesti klubhoz. Kérdéses ugyanis, hogy a lilák idén is felmutatnak-e olyan szép eredményeket, mint a legutóbbi ezüstérem, illetve az MNK-győzelem. Az első mérkőzésen mindenesetre esélyesek, hiszen övék a hazai pálya előnye.


    Népszabadság, 1987. augusztus 15.

    Ú. DÓZSA—ZTE 4-0 (1-0)

    Ú. Dózsa: Kakas — Schneider, Kozma, Kovács, Szabó A. — Herédi (Mundi, 84. p.), Steidl, Szélpál — Schróth, Balogh (Rostás, 68. p.), Katona.
    ZTE: Balázs — Varga, Rezi, Csepregi, Balog (Szabó Zs., 63. p.) — Sipos (Kámán, 46. p.), Czigány, Dobány, Vadász — Farkas, Páli.

    Megyeri út, 4000 néző. Jv.: Makó.

    Göröcs János edző újpesti kritikusai az előző szezonban azt kifogásolták, hogy — az ezüstérem és az MNK-győzelem ellenére — a közönség számára nem elég vonzó a lilák játéka, ám ezúttal még a szakvezető legszigorúbb bírálói sem emelhettek
    kifogást. Legfeljebb annyit jegyezhettek meg — és ebben igazuk lehetett —, hogy a ZTE módfelett kellemes partner volt, mert látszólag semmit sem tett a látványos hazai támadások megakadályozásáért. Így aztán tetszés szerint tartott bemutatót a vendéglátó együttes, Steidlnek, a nyitány fődirigensének a vezényletével. A középpályás nemcsak kitűnően irányította az újpesti „zenekart”, hanem gyakorta szólót is játszott. Látványos cseleit sehogy sem tudták követni a roppant elfogódott zalaegerszegi védők, miként őt magát sem akkor, amikor előbb a 61., majd a 82. percben a kapu elé érkezett. Rajta kívül a csereként beállt Rostást (főként tizenegyesgólja után), valamint a szintén trükkös Katonát ünnepelték az újpesti hívek, utóbbit azért is, mert egy kiválóan koreografált Szabó, Schneider, Schróth, Katona akció végén öngólt „rúgatott” a közbelépni igyekező Vargával. A lila-fehér show megérdemelt jutalma a 4-0, s miközben a házigazdák joggal örvendeztek, a másik oldalon alighanem felmerült a kérdés: „Ha így folytatjuk, mi lesz velünk?”

    Gól: Varga (öngól), 24. p.), Steidl (61. és 82. p.), Rostás (71. p., 11-esből).


    Népszabadság, 1987. augusztus 17.