magyarfutball.hu

Csepel SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:36 (szerk.: 2022.04.15, 16:01)
    Akik úgy érkeztek a csepeli stadionba, hogy először az eredményjelzőre pillantottak, meglepődtek: Csepel - Ú. Dózsa 3:0... - világított messzire a tábla. Lehet, hogy kezelője ezt az éjjel álmodta, de a 4. percben úgy tűnt, ebből még valóság is lehet. Gyimesi parádés labdáját a fiatal Jakab remek fejessel továbbította a kapu jobboldalába (1:0). A gyors vezetés viszont mintha a hazaiakat zavarta volna meg (ja, ezt nemigen szokták meg ebben a szezonban - jegyezte meg egy szurkoló a nézőtéren), a hirtelen ritmust váltott Újpest gyors támadásokkal válaszolt, és a 15. percben Bácsi labdáját Schróth a bal sarokba helyezte (1:1). Igaz, a bajnoki táblázaton a mérkőzést megelőzően 17 pont volt a különbség a lila-fehérek javára, de a játékban ez később nem látszott meg. A csepeliek talán arra gondoltak, hogy utolsó négy találkozójuk alkalmával egyszer sem vesztettek az Ú. Dózsa ellen, most is változatossá, nyílttá tették a küzdelmet, gólt azonban a legjobb helyzetekből sem tudtak szerezni.

    Önmagát múlta felül a Csepel a második félidő első húsz percében, bátran rohamozott, és sokan már arra számítottak, a nem éppen szerencsés számú forduló - ez volt a 13. - meghozza első győzelmüket. A kihagyott helyzetek és Brockhauser több bravúros védése után a 69. percben Schróth ügyesen lekezelte a labdát, s a megdermedt Szieben mellett megszerezte csapata második gólját (1:2). Ezzel még nem volt vége, a 83. percben Szieben elhúzta Bácsi lábát, a 11-est Katona könnyűszerrel értékesítette (1:3). Bene Ferenc, az újpestiek pályaedzője mondta a mérkőzés után: ,,Pénteken felejthetetlen estét töltöttem a Budapest Kongresszusi Központban, a tokiói olimpiai 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Jó volt látni egykori győzelmünket, most pedig három pontot vihetünk haza. Soha rosszabb hétvégét ...,,

    A magyar bajnokság sok sivár 90 perce közepette ezúttal meglepően jó játékot hozott a két peremkerület csapatának a találkozója. Nem volt tisztelet (de sportszerűtlenség sem), dicséretesen küzdöttek a csapatok, s néhány megmozdulás még tapsra is ragadtatta a nézőket. A Csepel sajnálhatja, hogy legalább egy pontot nem tudott szerezni.

    mti