magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Siófoki Bányász SE 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.26, 17:27 (szerk.: 2021.09.22, 23:38)
    Amikor a játékvezető fordítva veszi szájába a sípot
    Békéscsabai Előre Spartacus - Siófoki Bányász 1-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés Békéscsaba, 3000 néző
    Vezette: Vágner László (Szilágyi Sándor, Csáki Béla)
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Fabulya György - Belvon Attila, Pásztor József (Major László 88. p.), Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Takó Ferenc - Zsinka János Edző: Vígh Tibor
    Siófok: Horváth Győző - Kolovics Zoltán (Marozsán János 46. p.), Aczél Zoltán, Olajos Sándor, Szabó Béla - Keszeg István, Zsadányi László, Czigány Csaba, Meksz Gyula (Freppán György 62. p.) - Magyar Zsolt, Kirchmayer Tibor Edző: Gellei Imre
    Gól: Csanálosi 59. p. 11-es
    Sárga lap: Kolovics 29. p. ; Pásztor 40. p. ; Szabó 65. p.
    Szögletarány: 11:5 (4:1) a Siófok javára

    A 6. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Magyar Zs. először a sorfalba, másodjára pedig fölé lőtte a labdát.
    A túloldalon Belvon előtt adódott kétszer lehetőség, de mindkétszer a kapusé lett a labda.
    A 20. percben Meksz jobb oldali bedobása után Kirchmayer az oldalhálóba lőtt éles szögből.
    A 29. percben Kolovics kapott sárga lápot - beszédért.
    Egy perccel később Szabó B. és Fabulya csatázott a 16-os előterében, a siófoki játékos átfejelt a kifutó Gulyás fölött és a labda a hálóba pottyant. A játékvezető sípjába fújt, és kifelé mutatott, jelezvén, hogy Szabó B. kézzel ért a labdához.
    A 35. percben Mracskó labdájával Zsinka kitűnően fordult be a kapu felé, Olajos már tehetetlen volt, lábbal utánanyúlt a békéscsabai éknek, aki nagyot huppant. A bírói síp azonban néma maradt. A játékvezető-képzés során ezt az esetet hozzák föl tiszta 11-es példának. Vágner mintegy 10 méterre állt a játékosoktól, s óriásit hibázott, amikor továbbot intett.
    A 40. percben Pásztor sípszó előtt elrúgott egy szabadrúgást, így a békéscsabaiak karmestere is „besárgult”.
    A 42. percben Meksz labdájával Kirchmayer a balösszekötő helyén kiugrott, Fabulya ráfutott, de a csatár még időben átlőtt a támadással fölfutó Magyar Zs. elé, akinek még arra is volt ideje, hogy igazítson egyet a labdán, de aztán csúnyán fölé lőtte 12 méterről.
    A fordulás után Magyar Zs. óriási helyzetben mellélőtt.
    Az 56. percben Csató távoli, jobb alsó sarkos lövését hárította Horváth Gy.
    Az 59. percben tumultus volt a siófoki kapu előtt, Zsinka készült lövésre, Meksz azonban magasra emelte a lábát, a békéscsabai csatár a fejéhez kapott, a bíró pedig büntetőt ítélt. Ez kevésbé volt 11-es gyanús eset, mint a 35. percben történtek. Csanálosi a jobbra vetődő kapus fölött a felső sarokba vágta a labdát, 1-0.
    A 61. percben Pásztor két szép csel után balról jól adott be, Zsinka pörgetett kapura, de Horváth Gy. kiöklözte a labdát. A kipattanót Takó ollózta háttal a bal kapufa tövére.
    A 65. percben Zsinka kapott sárga lapot Szabó B. fölvágásáért.
    A folytatásban Magyar Zs. ügyetlenkedett el egy helyzetet, majd a 86. percben Miklya a saját térfelén kiugrott, négy méteres előnnyel Olajos előtt. A védő a 16-os előtt utolérte, de Miklya egy csellel „tovább küldte” a siófoki védőt. Igaz, ezzel kissé jobbra kisodródott, majd a kifutó kapuson átemelt úgy, hogy a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.kép
    A 35. percben nem, az 59. percben viszont 11-est adott a játékvezető a békéscsabaiak javára, amelyet Csanálosi értékesített. Ezzel nyert az Előre Spartacus 1—0-ra a Siófoki Bányász ellen. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    A békéscsabai csapat olyan hadrendben állt föl, amely hazai pályán meglehetősen ritka. A négy védő és öt középpályás mellett mindössze egy csatár árválkodott a vendégek kapujának előterében. Nem véletlen, hogy a mezőnyben jelentős fölényt harcoltak ki a hazaiak, ám a 16-oson belül nem volt, aki befejezze az akciókat. Az első félidőben meg nem ítélt 11-es inkább a hazaiakat zavarta meg, mert ezután még ritkábban jutottak el a siófoki kapuhoz.
    A fordulás után hamar megszerezte a vezetést a lila-fehér gárda, ám ez a gól inkább a siófokiakat rázta föl, s egyre nagyobb fölényre tettek szert. A békéscsabaiak az eredmény tartására törekedtek, megszállták saját kapujuk előterét, s ettől kezdve kontrákra építettek.
    Vágner játékvezető ezen a napon rendkívül indiszponáltan fújta a sípot. A 35. percben nem adott meg egy jogos 11-est. de ezenkívül több kezezést, kakaskodást nézett el, s a szövegelésért hol elővette a sárga lapot, hol pedig mintha nem hallotta volna, továbbfutott a pályán.
    Jó: Szenti, Pásztor, Csanálosi, ill. Olajos, Meksz, Kirchmayer.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Egy szervezetten játszó Siófokot sikerült legyőznünk. Küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a csapat.
    Gellei Imre: — Magyar Zsolt szabályos fejes gólját 0—0-nál kezezésnek minősítette a játékvezető, ezzel el is döntötte a mérkőzést.
    (Jávor Péter)

    11. Siófok 13 3 6 4 10-12 15
    12. Békéscsaba 13 4 3 6 8-15 15

    Békés Megyei Népújság, 1989. november 6.; futball 1989-1992