magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.28, 21:59 (szerk.: 2021.09.25, 22:16)
    Szívmelengető zárás télelőn
    Békéscsabai Előre Spartacus - Haladás VSE 1-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Szombathely, 4 ezer néző
    Vezette: Hartmann Lajos (Molnár László, Ring János)
    Haladás: Derdák Attila - Neudl Gábor, Mikos Tamás, Görög István - Marton Róbert, Illés Béla (Tóth Gyula 82. p.), Bognár Zoltán, Jávorka András, Deéry Attila - Bartus József (Berbás Péter 74. p.), Schaffer István Edző: Gunyhó Ferenc
    Békéscsaba: Gulyás István - Zahorán Zoltán, Ottlakán Mihály, Fabulya György - Szenti Zoltán, Mracskó Mihály, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Pásztor József - Zsinka jános, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Gól: Mracskó 78. p
    Sárga Lap: Szenti 47. p.
    Szögletarány: 10:9 (5:5), a Békéscsaba javára

    Pár perces kiegyenlített mezőnyjáték után előbb a Haladás lendült bele, majd a csabaiak percei következtek.
    A 14. percben Pásztor 18 méteres csavart szabadrúgását Derdák mutatós vetődéssel hárította.
    Nem sokkal utána Csanálosi célozta meg a szombathelyi kaput, de Derdák most is a helyén volt.
    A 25. percben Jávorka hosszú labdájával Bartus középen kiugrott, de a kapu közepébe tartó hétméteres lövését Gulyás nagy bravúrral szögletre ütötte.
    Két percre rá Mikos felszabadítása Zsinkához került, aki Miklya elé adott, a csatárt a 16-oson belül ketten is lökték, de a bíró közel állt az esethez, s továbbot intett.
    A 35. percben Görög balról ívelt szabadrúgást a kapu elé, Marton a jobb alsó sarok felé fejelt, de Gulyás most is bravúrral mentett.
    Az első félidő lefújása előtt bal oldali hazai szöglet után a kipattanó labdát Görög kapásból szúrta rá, de Gulyás most is igazolta remek formáját.
    SzUnet után vezetést szerezhetett volna a Haladás. Deéry labdájával Bartus középen kiugrott, már csak Gulyással állt szemben, de óriási helyzetben mellélőtt.
    A 47. percben Szenti buktatta Deéryt, ezért sárga lapot kapott.
    A 66. percben Zsinka ugrott ki. Neudl hazaadott előle, de rosszul, utána Mikos mentett az érkező Miklya elől.
    A 78. percben eldőlt a mérkőzés: előbb Miklyát szerelték bal oldalon a 16-os oldalvonalánál, a labda azonban Csanálosi elé került, aki hosszan átívelt a jobb oldalra. Úgy látszott, hogy Zsinka nem éri el, ő azonban utána robogott, az alapvonal felől visszafelé gurította a labdát, éppen Mracskó elé, aki 10 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1-0.
    Közvetlenül a lefújás előtt még Zsinka szerezhetett volna újabb gólt, de a kifutó Derdák lábbal mentett előle.

    A hazaiak sorozatban négy vereséget szenvedve várták a Viharsarok csapatát. Úgy látszott azonban már az első percekben is, hogy a zöld-fehérekből sokat kivett a szerdai 120 perces, Sabaria elleni kupacsata.
    A Békéscsaba a biztonságot tekintette elsődlegesnek, de már az első félidőben is látszott, a kontratámadásokra kalkulál. A Haladás akciói vérszegények voltak, ha éppen helyzet adódott, azt pedig vagy elügyetlenkedték csatárai, vagy a kitűnő Gulyás hárított.
    Szünet után a Haladás megpróbált erősíteni, kissé fej nélkül rohant ellenfelének. A Békéscsaba érezte, ez a játék kedvező számára, és Csanálosi, valamint Pásztor irányításával elsősorban a két gyors éket - Zsinkát és Miklyát - igyekeztek futtatni. Látszott, ez előbb-utóbb eredményes lesz, hisz’ a Haladás nehézkes, öreguras védelme pillanatok alatt zavarba jött.
    A találkozó összképe alapján a Békéscsaba megérdemelte a győzelmet, melyet összeszokottabb, szervezettebb, átgondoltabb játékával harcolt ki Szombathelyen.
    Jó: Gulyás (a mezőny legjobbja), Csanálosi, Pásztor, Zsinka, Miklya, ill. Derdák.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Úgy érzem, jó játékkal megérdemelten győztünk a keményen, és szerintem jól játszó Haladással szemben. Az első félidőben mindkét csapatnak volt lehetősége, de szünet után kontrajátékunkkal eldöntöttük a mérkőzést.
    Gunyhó Ferenc: — Már korábban leeresztett a csapat, most is szétesően játszottunk. Nehéz tavasz elé nézünk.
    (Bodor Ferenc)

    10. Békéscsaba 16 5 4 7 10-18 19
    ...
    13. Haladás 16 4 4 8 18-25 16

    Békés Megyei Népújság, 1989. november 27.; futball 1989-1992
    képMarton (jobbról) próbál kapura húzni. A földön Ottlakán, Marton mögött Fabulya, balról Bognár látható. (Kaczmarski Zoltán felvétele.)

    Vas Népe, 1989. november 27. (Arcanum DT)