magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Pécsi Munkás SC 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.02, 23:00 (szerk.: 2021.10.02, 23:21)
    Egy gól - és más semmi
    Békéscsaba - Pécs 1-0 (1-0)


    Békéscsaba, 7000 néző
    Vezette: Varga S. (****) (Puhl,Csáki S.).
    Békéscsaba: Gulyás 0 — Mracskó 6, Ottlakán 5, Fabulya 6 — Szenti 5, Pásztor 6, Csató 5, Csanálosi 6, Horváth 4 — Miklya 5, Zsinka 5. Edző: Vígh Tibor
    PMSC: Bodnár 0 — Kónya 5, Márton 6, Braun 5, Palaczky 5 — Megyeri 5, Nagy T. 4, Bérczy 5, Czérna 4, Czéh 5 — Lehota 3. Edző: Garami József
    Csere: Nagy T. helyett Bojás (—) a 69., Pásztor helyett Belvon (—) a 70.. Zsinka helyett Hegyi (—) a 87. percben.
    Gólszerző: Csanálosi a 37. percben.
    Sárga lap: Czéh a 35., Czérna a 89. percben.
    Szögletarány: 4:2 (1:0) a PMSC javára.

    Varga játékvezetőt ár­gus szemekkel figyelte negyven NSZK-ból érke­zett labdarúgóbíró, akik a Békés megyei szövet­ség vendégeként egy he­tet töltenek a Dél-Alföldön.
    Egyperces gyászszü­net előzte meg a találko­zót, Pécsi Elemér emlé­kére, aki Békéscsabán volt játékos, majd hosszú ideig az utánpótláskorúak edzője és nemré­giben hunyt el.

    2. perc: Palaczky a bé­késcsabai térfél közepén kiugrott, Fabulya becsú­szott, de a pécsiek váloga­tott védőjénél maradt a labda, aki tovább robogva a kifutó Gulyást is kicse­lezte. Már-már az üres ka­pura emelt volna az ötös jobb sarkáról, amikor Csa­tó utolérte és szögletre pöckölte előle a labdát.
    18. perc: Miklya, a 16-oson állva, háttal ollózva lőtt Bodnár kapujára, de a labda a jobb kapufa töve mellett suhant el.
    23. perc: Palaczky ezút­tal a bal szélen iramodott meg, átemelt a túloldalon felfutó Nagy T. elé, aki­nek bal alsó sarkos lövé­sét Gulyás hárította.
    35. perc: A kiugró Ott­lakán után rúgott Czéh, amiért jogosan villant a sárga lap.
    37. perc: Csató emelt a 16-os előterébe, ahol Csa­nálosi 18 méterre, a bal kapufával szemben levette a labdát, majd ballal, nagy erővel a kapu jobb oldalá­ba lőtt, 1-0.
    53. perc: Miklya és Már­ton egyszerre ugrott fel fe­jelni a középkörben, majd mindkét játékos a földre rogyott. A pécsiek védőjét ezután az oldalvonalon túl­ra vitték ápolni, már-már mindenki cserére gondolt, de aztán visszatért a pályára.
    57. perc: Jobb oldali szöglet után Czéh fejelt kapura, de Csató a bal ka­pufa tövénél állva visszafe­jelte a labdát a mezőnybe.
    59. perc: Zsinka lőtt ka­pura 16 méterről, de a lab­da a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    64. perc: Horváth jól ira­modott meg a bal oldalon, belőtt a kapu elé, a berob­banó Zsinka magasra ug­rott, de nem eléggé, mert­ a labda a feje búbjáról a kapu fölé szállt.
    66. perc: Egy békéscsabai jobb oldali kisszöglet Pász­tortól Csanálosi elé került, aki éles szögből tüzelt, de a labda elsurrant a kapu előtt.
    89. perc: Czérna a bal oldali szögletzászlónál fölvágta Mikdyát - ismét elő­került a sárga lap.

    ★ ★

    A mérkőzés előtt a ha­zaiak egyik-másik játé­kosa úgy fogalmazott, le­het, hogy örülnünk kell majd az egy pontnak.
    Nos, az első negyedórá­ban nyújtott teljesítmé­nyek alapján valóban úgy nézett ki, nem tud mit kezdeni egymással a két csapat. Sok volt a kakaskodás, ami széttör­delte a játékot, egyik ka­pu előtt sem alakult ki igazi gólhelyzet. A ven­dégek kontrákra építet­tek, bízva Lehota gyorsa­ságában.
    A váratlan ha­zai gól sem zökkentette ki a 22 játékost az ad­digi ritmusból, továbbra is több volt az adok-kapok, s bizony gyakran nem a labda volt a fő cél. Az utolsó negyedórá­ra végképp elfáradtak a csapatok.

    Vígh Tibor: — Egy jó csapatot sikerült legyőz­nünk. Ennél szebb névnapi ajándékot nem tudok el­képzelni. Köszönöm a fiúk­nak.
    Garami József: — Nem érdemeltünk vereséget.
    Miklya Zoltán: — Az elején szerencsénk volt, de aztán végig jobbak vol­tunk.
    Mracskó Mihály: — A 3-1-es tippem ugyan nem jött be, de mindig csak ennyit tévedjek...
    (Jávor Péter)

    3. Pécsi MSC 23 11 7 5 30-16 40
    ...
    7. Békéscsaba 23 8 6 9 20-26 30

    Nemzeti (nép)Sport, 1990. április 15. (Arcanum DT)