magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Váci Izzó MTE 0 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.10, 13:31 (szerk.: 2021.01.13, 00:51)
    Egy félidőnyi előnyt adtak a lila-fehérek a vendégeknek
    Békéscsabai Előre Spartacus - Váci Izzó 0-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5000 néző
    Vezette: Kurmai Zoltán (Bognár István, Drigán György)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - Belvon Attila, Szenti Zoltán, Csató Sándor, Kasik Zsolt, Pápa Lajos (Major László 53. p.) - Árgyelán János, Nagy István (Major Sándor 65. p.) Edző: Vígh Tibor
    Vác:
    Koszta János - Szalai Attila, Talapa Tibor, Csima György - Zombori András, Nagy Tibor, Gyimesi Attila, Víg Péter, Bánföldi Zoltán (Romanek János 74. p.) - Répási László, Füle Antal (Kosztolnik Tamás 69. p.) Edző: Csank János
    Gól: Répási 20. p.
    Sárga lap: Nagy I. 27. p. ; Árgyelán 37. p. ; Ottlakán 71. p
    Szögletarány: 9:1 (3:0)

    Néhány perces csúszással kezdődött a mérkőzés, ugyanis Kurmai és Bognár játékvezetők nem találták rendben a székház felőli kapu hálóját.
    A hazai csapatból az elmúlt hetihez képest négyen hiányoztak: Csanálosi, Horváth, dr. Kovács és Miklya egyaránt sérüléssel bajlódik.

    A 8. percben Kasik jobb oldali szöglete a túloldalon álló Csató felé szállt, aki visszafejelte középre a labdát, Szenti pedig a 11-es pontján estében alig lőtt mellé.
    Két perccel később Gulyás a 16-os vonaláig kifutva Nagy T. elől hárított.
    A 20. percben Víg szerzett labdát a saját 16-osának előterében, hosszan előrevágta, Répási kibújt Szenti és Ottlakán közül, majd egy 20 méteres vágta után a kifutó és elvetődő Gulyást is kicselezte, végül higgadtan a kapu közepébe helyezett, laposan, 0-1.
    A 21. percben Pápa lőtt fölé a 16-os bal sarkáról.
    Gulyás bravúrjára volt szükség három perccel később, amikor Répási pattogós, nagy erejű lövését hárította.
    Nagy I. kapott sárga lapot Víg fölvágásáért. Hasonlóképp járt Árgyelán 10 perccel később, amikor ugyancsak Víget terítette le.
    Közben egy rövid intermezzo: Bognár partjelző jelezte, hogy szaporodnak a pályára bedobott pénztárgépszalagok.
    A 38. percben Nagy T. Zahorán kíséretében a jobb szélen megiramodott, jól lőtt be az egyedül felfutó Bánföldinek, aki lövés helyett átesett az elévetődő Gulyáson.
    A lefújás előtti másodpercekben Árgyelán a 11-es ponton állva, háttal a kapunak ollózva lőtt, de Koszta könnyű zsákmánya lett a labda.

    A szünet után, az 55. percben Mracskó lecselezte magát a jobb oldali szögletzászlóig, ahonnan élesen belőtt, de a berobbanó Csató hét méterről mellé durrantott.
    Három perccel később Szentitől Bánföldi elé pattant a labda, aki jól ugratta ki Fülét, de a csatár tíz méterről, a jobbösszekötő helyéről Gulyás kezébe lőtt.
    A 63. percben ismét Gulyás volt a főszereplő, amikor Gyimesi labdájával Bánföldi lépett ki, de a békéscsabaiak portása ezúttal is hárított.
    A 71. percben Ottlakánnak dukált a sárga lap - beszédért.
    Az egyik oldalon Gyimesi lőtt mellé, míg a túloldalon Szenti bombaerős szabadrúgása zúgott el a bal felső sarok fölött.
    A 82. percben Koszta hálójában táncolt a labda Major L. fejese nyomán, ám a játékvezető már azt megelőzően sípjába fújt, lökést jelzett, így kifelé járt szabadrúgás.
    Egy perccel később ismét a váci kapuban kötött ki a pettyes, miután Csató Árgyelán labdájából kilőtte a sarkot, a játékvezető először érvényesítette a gólt, majd kipillantva Drigán partjelzőre - visszavonta.
    (A mérkőzés végén a főszereplők így beszéltek a 83. percben történtekről.
    Csató Sándor: — Teljesen szabályos gól volt. Mutassa meg nekem valaki a szabálykönyvben azt a passzust, hogy egy hátulról érkező játékos hogyan kerülhet leshelyzetbe.
    Drigán György: — A beadás pillanatában a békéscsabaiak 13-as számú játékosa (Major S.) lesen állt, ezért intettem be.
    Kurmai Zoltán: — A partjelző lest jelzett, én pedig azzal voltam elfoglalva, hogy belül mi történik. Aztán láttam a magasban a zászlót, ezért ítéltem kifelé szabadrúgást.)
    kép
    A 38. percben Bánföldi (sötét mezben) már csak Gulyás kapussal állt szemben, mégis kimaradt a váciak helyzete, ugyanis a következő pillanatban átesett a remekül kivetődő kapuson. A háttérben Szenti. (Fotó: Veress Erzsi)

    Az első félidőben hamar kitűnt, hogy a vendégek alaposan megszervezték védelmüket, és kapujuk előterében megszerezve a labdát, villámgyorsan átjátszottak a békéscsabaiak öttagú középpályás sorát, és rendre veszélyhelyzetet alakítottak ki Gulyás kapujánál. Határozottabban játszottak és gyorsaságukat is gyakran kihasználták.
    A hazaiak önbizalom nélkül küzdöttek, s az első félidőben kevés elképzelést lehetett felfedezni játékukban. Körülményesnek bizonyultak, lassan és határozatlanul szövögették támadásaikat, s mindössze egyszer találták el a kaput.
    A fordulás után aztán egy új Békéscsaba lépett a pályára. Fokozatosan mezőnyfölénybe kerültek, egyre gyakrabban szorították be a váciakat. Futottak, sőt, gyakran futtatták a labdát, de a 16-oson belül már veszélytelennek bizonyultak, vagy a védők ügyesen rúgták ki a labdákat. Kosztának továbbra sem akadt dolga.
    A határozottabb és tudatosabb váciak rászolgáltak a tartalékosán felálló békéscsabaiak elleni győzelemre.
    A játékvezető és Drigán partjelző „összjátéka” azonban némi kívánnivalót hagyott maga után.

    Jó: Gulyás, Ottlakán, Szenti, ill. Nagy T., Víg, Bánföldi, Répási.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Erősen tartalékos csapatunk az első játékrészben kritikán aluli teljesítményt nyújtott. A fordulás után rúgtunk két gólt, az egyiket meg is adta a játékvezető, de aztán visszavonta. Nem tudjuk, miért?
    Csank János: — Szerencsére az első játékrészben eldőlt a két pont sorsa, ugyanis a folytatásban óriási nyomás nehezedett kapunkra, a viharosan támadó hazaiak jóvoltából.
    (Jávor Péter)

    2. Vác 8 6 1 1 13-7 13
    ...
    9. Békéscsaba 8 3 1 4 10-9

    Békés Megyei Népújság, 1990. október 8.; futball 1989-1992