magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Tatabányai Bányász SC 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.24, 21:22 (szerk.: 2021.01.08, 22:33)
    Miklya sokak torkára forrasztotta a szót...

    Békéscsaba, 5000 néző
    Vezette: Lázin János (Szilágyi Sándor, Drigán György)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Csató Sándor, Major Sándor, Zahorán Zoltán - Major László, dr. Kovács Gábor, Csanálosi Miklós, Belvon Attila - Miklya Zoltán, Nagy István (Kasik Zsolt 90. p.) Edző: Vígh Tibor
    Tatabánya:
    Tőkés László - Hegedűs István, Váczi Dénes, Udvardi Endre, Szalma József - Járfás Péter, Kiszi József, Simon Tibor, Klausz László - Kanyok Imre, Szekeres József Edző: Tornyi Barnabás
    Gól: Miklya 88. p.
    Sárga lap: Mracskó 15. p. ; dr. Kovács 71. p.

    A Tatabányában az eredeti elképzeléssel szemben Váczi is helyet kapott. A Békéscsabában is változás történt: Szenti sérülése makacsnak bizonyult, így a védelmet tovább bolygatta Vígh Tibor. A sérülések, eltiltások miatt annyira elfogyott a csapat, hogy Baji kapuson kívül mindössze két ifistát tudott a kispadra ültetni a lila-fehérek vezetőedzője.
    Ezúttal Vura Ferenc vállalkozó, a Generál söröző vezetője vásárolta meg a „labdaindítást”, amelyet egy hölgy hajtott végre.

    A 6. percben Miklya jobb oldali lapos belövését Klausz szögletre vágta Nagy I. elől. Az ebből beívelt labdát dr. Kovács fejelte fölé.
    Csaknem 10 perc telt el, amikor Mracskó a békéscsabai térfél közepén alaposan helybenhagyta Simont, amiért sárga lapos büntetésben részesült. Váczi 30 méteres bal alsó sarkos lapos szabadrúgását Gulyás vetődve hárította.
    A 19. percben a kitörő Szalmát Mracskó elgáncsolta, s ha két sárgát lehetne adni egy mérkőzésen, minden bizonnyal megadta volna Lázin játékvezető - legalábbis olyan hévvel futott az eset helyszínére...
    A 20. percben Miklya 17 méterről három védő között lövésre szánta el magát, s a labda alig suhant el a jobb kapufa mellett.
    A folytatásban Mracskó a jobb oldali szögletzászlóig cselezte le magát, kitűnően beadott, Miklya a 11-es pontról fejelt alig mellé.
    A 36. percben Kiszi a békéscsabai 16-os jobb oldalvonalánál rátartott Mracskó lábára, akit két percig ápoltak.
    A félidő utolsó eseménye: Major S. unta meg a tétlenséget, s 35 méterről nagy erejű lövést eresztett meg, de a labda a kapu fölött szállt el.

    SZÜNET UTÁN
    Csanálosi jobb oldali szögletét Nagy I. előrevetődve csúsztatta kapura hét méterről, de Tőkés lábbal hárított.
    A túloldalon Szalma beadását Kiszi lefejelte a 11-es ponton egyedül álló Klausz elé, aki kapásból laposan a kapu közepe felé lőtt, de a labda Gulyás könnyű zsákmányának bizonyult.
    Az 59. percben Kiszi „megnyújtotta” a labdát, Klausz estében nyolc méterről a kapura lőtt, de Gulyás vetődve megfogta a jobb alsó sarok felé tartó labdát.
    Nem sokkal később dr. Kovács ugrott meg Klausz kíséretében egy hosszú előrevágott labdával, ám némi vágta után kissé jobbra kisodródott, s végül az ötös sarkáról szorongatott helyzetben fölé lőtt.
    A 71. percben ismét ő volt a főszereplő, amikor sárga lapot kapott Járfással való szabálytalankodása miatt.
    A 77. percben Szalma a 16-os jobb oldalvonalánál elütötte Nagy I.-t, ám a sárga lap ezúttal is a játékvezető zsebében maradt. Csanálosi szabadrúgása viszont fölé szállt. A 80. percben Váczi nagy kapáslövése a jobb kapufa mellett suhant el.
    88. perc: Már mindenki az óráját nézte, amikor megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Mracskó a jobbösszekötő helyéről laposan belőtt a 16-oson belülre, ahol három védő is egymásra várt, Váczi is elvétette a labdát, nem úgy a balösszekötő helyén álló Miklya, aki senkitől sem zavartatva, 9 méterről Tőkés mellett laposan a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    kép
    Sokáig 0—0 volt az eredmény a Békéscsaba - Tatabánya mérkőzésen, mi több, sokan úgy is vélték, marad ez kilencven percen át. Mindkét csapat igyekezett becserkészni ellenfele kapuját, ám a nem túl magas színvonalú találkozón ez ritkán sikerült, mígnem Miklya a 88. percben megoldotta a dolgot. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    Meglehetősen óvatosan kezdett mindkét csapat, mintha csak azt próbálták volna kipuhatolni: a három hónapos szünet alatt melyik csapatrészen támadt rés ellenfelüknél. Negyed óra után nagyon halvány mezőnyfölényt harcolt ki a Bányász, de a kevés lehetőséggel nem tudtak élni. A békéscsabaiak közül Miklya olykor meg-megvillant, de az első félidőben ő is otthon hagyta a góllövő cipőt.Az álmos, szürke időben egy nagyon szürke első félidőnek lehettek szemtanúi a szurkolók.
    A fordulás után néhányan megpróbálták gyorsítani az iramot, amit egy idő után mind a húsz mezőnyjátékos fel is vett. Ettől valamivel élvezetesebb lett a játék, ám mindkét oldalon 88 percen át adósak maradtak a labdarúgók azzal, amiért kilátogatott a Kórház utcába a sokezer szurkoló.
    Már úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, amikor Miklya váratlan alakításával torkára forrasztotta a szót azoknak, akik már egy megbeszélt mérkőzésre voksoltak. Az öt kezdőjátékosát nélkülöző, erősen tartalékos Békés megyei csapat mindenképpen rászolgált a győzelemre, a második félidőben nyújtott lelkesebb játéka révén.

    Jó: Csató, Zahorán, Miklya illetve Váczi, Simon

    Vígh Tibor: - Ez óriási! A meghatottságtól alig találok szavakat, annyira örülök ennek a győzelemnek. Minden elismerésem a hideg fejjel és forró szívvel játszó játékosaimnak. Ha valaki tudná, milyen gyötrelmeken mentünk keresztül, az megértené mindezt.
    Tornyi Barnabás: - Megérdemeltük.
    (Jávor Péter)
    6. Tatabánya 16 6 6 4 18-16 18
    ...
    8. Békéscsaba 16 7 2 7 19-20 16

    Békés Megyei Népújság 1991. március 11.; futball 1989-1992