magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Pécsi Munkás SC 0 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.10.11, 17:47 (szerk.: 2021.01.05, 20:55)
    Megszólal-e a vészcsengő?

    4500 néző
    Vezette: Szilágyi Sándor (Márton Sándor, Csáki Béla)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - Árgyelán János (Belvon Attila 75. p.), Major László, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - dr. Kovács Gábor (Nagy István 71. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Pécs:
    Bodnár László - Kónya Mihály, Balog Zoltán, Braun Károly - Tomka János, Medgyes Péter (Czérna Sándor 22. p.), Bódog Tamás, Czéh László, Palaczky János - Lovász Ferenc, Belansky Attila Edző: Garami József
    Gól: Czéh 68. p.
    Sárga lap: Kónya 15. p. ; Balog 61. p.
    Szögletarány: 12:4 (4:3)

    Mindkét csapatban egy-egy helyen történt változás: a Békéscsabában Belvon helyett Árgyelán lépett pályára, a pécsieknél a kisebb sérüléssel bajlódó Megyeri helyett Kónya kapott játéklehetőséget.

    A 6. percben a 16-os bal oldalvonalánál Palaczky váratlanul lövésre szánta el magát, a jobb felső sarok felé zúgó labdát Gulyás szögletre öklözte.
    Öt perccel később Szenti tért ölelő átívelését az ötös bal sarkán álló Miklya fejelte kapura, de a labda a kapufa mellett elsuhant.
    A túloldalon Medgyes másolta le az iménti jelenetet: Czéh fejére helyezett, ám Gulyás megfogta a kapu közepe felé tartó labdát.
    A 15. percben Kónya kapott sárga lapot reklamálás miatt. Aztán Bódog nagy erejű, 25 méteres szabadrúgását hárította Gulyás. Az ellentámadás során Zahorán lopakodott előre, egészen a 16-os vonaláig, majd a balösszekötő helyéről célzott, de Bodnár vetődve hárított.
    A 22. percben Medgyes jött le a pályáról, aki korábban megsérült, de csak most cserélte le Garami edző. (A játékost a kórházba szállították és begipszelték a lábát. Dr. Dányi József adjunktus a következőket mondta: - Külső bokaszalag-szakadást szenvedett a labdarúgó a bal lábán. Röntgenre küldtem és egy rögzítő gipszkötést kapott.)
    A 27. percben a harmadik bal oldali szögletet végezték el a hazaiak. Csanélosi beívelését Major L. a 11-es pontról fejelte kapura, de Bodnár a bal alsó sarok elől fölszedte a labdát.
    A 38. percben Csató 15 méterről eleresztett nagy erejű lövése fölé szállt.
    A félidő lefújása előtt egy perccel Kónya belépett a kitörő Csató elé, amiért sárga lapot kellett volna kapnia. A pécsiek védője korábban már kiérdemelt egyet, most pedig a bíró sípja néma maradt.

    A szünet után két perccel Csató bal oldali beadása átszállt Bodnár felett, Braun pedig életveszélyes fejessel szögletre küldte a labdát.
    Az 50. percben Csanálosi bal oldali szögletét dr. Kovács fejelte kapura, de Bodnár kiöklözte a labdát.
    Az 57. percben Zahorán bal oldali beadását dr. Kovács fejelte Bodnár kezébe.
    A 61. percben Balog kapott sárga lapot, mert a kitörő dr. Kovácsot a 16-os jobb sarka előtt lerántotta.
    A 68. percben született meg a mérkőzés egyetlen gólja:
    Árgyelán akart felszabadítani - rosszul. Belanskyhoz került a labda, Gulyás is rosszul futott ki, így a pécsi csatár átemelt a kapuson, az egyedül álló Czéh még igazított is egyet a labdán, majd 8 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba vágta úgy, hogy Gulyás még nem ért vissza a gólvonalra, az ott álló Ottlakán viszont tehetetlennek bizonyult, 0-1.

    A 73. percben Árgyelán fejelt fölé, majd nem sokkal később Belvon labdájából Nagy lőtt fölé úgy, hogy közben kivetődött elé Bodnár kapus.
    kép
    Jócskán akadt mindkét kapusnak dolga, közülük most Bognár volt az eredményesebb...(Fotó: Fazekas Ferenc)

    Nyílt sisakkal rohamozott az első perctől kezdve mindkét csapat s gyakran forogtak veszélyben a kapuk, ám mindkét portás a helyén volt. A fordulás után a pécsiek átengedték a terepet a házigazdáknak, akik egyre gyakrabban rohamozták Bodnár kapuját, míg a vendégek inkább kontrákra építettek. Ennek ellenére egy nagy védelmi- és kapushibából szerezték a gólt a piros-feketék. A viharsarkiak hiába tettek föl mindent egy lapra a hátralévő időben, a kitűnő teljesítményt nyújtó Bodnár útját állta minden kísérletüknek.

    Jó: Szenti, Csató illetve Bodnár, Kónya, Braun, Czéh, Palaczky

    Vígh Tibor: - Az utóbbi mérkőzéseken ellenfeleink helyzet nélkül lőttek gólt, míg mi a legjobb lehetőségeket is elpuskázzuk. Így nehéz jó eredményt elérni.
    Garami József: - Sikerült kifognunk a szelet a csabai vitorlából.
    (Jávor Péter)

    4. Pécs 20 11 3 6 23-13 25
    ...
    9. Békéscsaba 20 7 3 10 21-25 17


    Békés Megyei Hírlap 1991. április 8.; futball 1989-1992