magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Kispest-Honvéd FC 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: kuklisz
    2023.01.26, 13:23
    A mérkőzés szünetében a stadion előtt volt szerencsém kezet fogni Puskás Ferenccel. smiley
     
  2. avatar: heimo
    2015.06.07, 08:47
    Budapest, 1994. október 28., péntek (MTI) - Igazi szuperrangadót tartogat az ínyenceknek a labdarúgó NB I. 12. fordulója. Az élen álló UTE-Novabau otthonában ugyanis a második helyen tanyázó Kispest-Honvéd vendégeskedik. Mivel a Verebes-legénység a múlt hét végén megfosztotta veretlenségi sorozatától a lila fehéreket, így már csak két pont az előnyük Pisontékkal szemben. Ez azt jelenti, hogy a Davidovic-tanítványok egy Megyeri úti siker esetén a tabella élére ugorhatnak Ezek tekintetében akár az ,,ősz mérkőzése,, jelzőt is oda lehet ,,biggyeszteni,, az Újpest - Kispest ütközet mellé.

    Már csak azért is, mert az újpestiek otthonukban ezen az őszön még képtelenek voltak veszíteni, s eddig döntetlent is csak a békéscsabaiaknak ,,engedélyeztek,,. Bár a kispestiek gyakorlatilag már elbúcsúztak az UEFA Kupától, s legutóbb ,,fakóösszetételben,, a megyei első osztályú Lajoskomárommal szemben is alulmaradtak, a bajnokságban azért még ,,jó irányban,, terelgetik a labdát. Ennek ékes bizonyítéka, hogy bajnokin legutóbb szeptember 18-án, a Ferencváros oroszlánbarlangjában kényszerültek kapitulációra.

    De ha már a IX. kerületi zöld-fehérek kerültek szóba, nos, el kell mondani, ők szombaton minden bizonnyal a Kispest ellen szurkolnak. Elvégre döntetlen vagy újpesti diadal esetén feljönnek a második helyre. Igaz, ennek még az is előfeltétele, hogy Lipcseiék hazai környezetben legyűrjék a kieső pozícióban álló Sopront.

    1994. október 29. Újpesti TE-Novabau- Kispest-HFC 3-1 (2-0)
    Megyeri út, 11.000 néző V:Puhl

    UTE: Praj-Füzesi-Bérczy,Molnár-Jenei (Tomka,82p.),Kozma,Véber,Túri,Szlezák-Szanyó,Egressy.
    Edző: Garami József
    Kispest: Brockhauser - Duró - Plókai, Mátyus - Forrai (Stefanov, 72.), Milinkovic, Pisont, Csehi - Orosz, Kovács K. (Illés - a szünetben), Hamar. Edző: Dimitrije Davidovics
    (Más forrásban Hamar h. Stefanov 72p.).

    Gólszerző: 1-0 Kozma (9p.-11-esből), 2-0 Kozma (30p.-11-esből), 3-0 Szanyó (56p.), 3-1 Orosz (66p.).

    sárga lap: Molnár (54.), Egressy (62.) illetve Duró (8.), Milinkovic (35.), Mátyus (47.), Pisont (53.), Hamar (54.)

    A Megyeri úti ütközet az ősz mérkőzésének igérkezett, hiszen kezdés előtt a házigazda UTE az első, a vendég Kispest a második helyet foglalta el a táblázaton. Emelte a tétet, hogy Pisonték győzelem esetén a tabella élére ugorhattak (volna).

    Az újpestiek jobb kezdésre aligha számíthattak. A 8. percben Egressy a bal oldalról lőtte középre a labdát, ahol Túri érkezett nagy lendülettel, de mielőtt rázúdíthatta volna a kapura, Pisont lerántotta. Puhl büntetőt ítélt, Kozma egy lépésről futott a labdának, de így is a bal sarokba helyezett (1-0). Minden kispesti játékos szoros őrizetet kapott, így a piros-feketék nehezen tudtak kibontakozni. A 27. percben Egressy beívelésébe Mátyus beletette a lábát, az veszélyesen pattant a kapu felé, s mivel Brockhauser már kimozdult, csak nagy nehézségek árán tudta visszafutva a léc alól szögletre ,,piszkálni,,. A 38. percben Egressy remekül szöktette a jobbösszekötő helyén Szanyót, ő a kifutó kapus mellett középre tette, ahol Véber jött, ám az újpesti középpályást Milinkovic kézzel ellökte. Kozma ugyanúgy hajtotta végre a 11-est, mint az elsőt, a különbség csak annyi volt, hogy ezúttal
    Brockhauser is beleért a labdába, de nem tudta megakadályozni, hogy a hálóban kössön ki (2-0). Kitámadott a Kispest, ám Prajnak csak két beadást kellett ártalmatlanná tennie, majd a másik oldalon Egressy 11 m-es bal lábas lövését tolta szögletre Brockhauser.

    A második félidőre szerkezeti változást hajtott végre a védelemben Davidovic, a Kispest mestere. Milinkovicot a középpályáról visszavonta söprögető helyére, ahol Duró nem vált be, igaz életében először játszott a védelem tengelyében. Paprikás lett a hangulat a pályán, egymást érték a kemény belépők, Puhl pedig pillanatok alatt három sárga kártyát osztott ki. Az 56. percben Túri baloldalról lőtte kapu elé a labdát, Szanyó kibújt a védők közül és négy lépésről a hálóba helyezett (3-0). Kilenc perccel később Duró beadását Hamar bólintotta 8 m-ről a
    jobb sarokra, de Praj látványos vetődéssel szögletre tolta a labdát. A beívelésre Orosz érkezett a legjobb ütemben, s 3 m-ről a bal alsó sarokba fejelt (3-1). Néhány perccel később ugyancsak Orosz a 16-osról célozta meg a bal felső sarkot, a labda a kapufán csattant, Praj meg sem mozdult. A 75. percben Egressy beadását Szanyó visszafejelte Szlezák elé, akinek 11 m-es, hatalmas lövését bravúros mozdulattal hárította a kispesti kapus. Hasonló produkciót mutatott be a másik oldalon Praj is, aki Illés közeli fejesét mentette a léc alól. A 87. percben Egressy lábában volt a negyedik újpesti gól, lövése csak hajszállal suhant el a bal sarok mellett.

    A gyomorbántalmakkal küszködő Bánfi hiányát nagyon megérezte ezen az estén a kispesti védelem, amely olyan összeállításban játszott, mint talán még soha. Igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy a sérüléséből lábadozó Hahn sem teljesen egészséges, így csak a kispadon kapott helyett. Hamar hátrányba került a Honvéd, s mivel a többi csapatrésze sem jeleskedett, így a mérkőzést csak az Újpest nyerhette. Méghozzá megérdemelten, és ezzel megerősítette első helyét a tabellán.