magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Budapesti VSC-Dreher 3 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.03.07, 08:58 (szerk.: 2021.03.16, 23:45)
    Lemaradt a csatlakozásról a vasutas
    Békéscsabai Előre FC - BVSC-Dreher 3-0 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 8 ezer néző
    V.: Varga S. (Szilágyi, Szekeres)
    Békéscsaba: Baji 6 — Mracskó 6, Usmajev 6, Szenti 7 — Fodor 6, Csató 7, Vancea 6, Zahorán 5 — Kulcsár S. 6, Váczi 7, Szarvas 8. Edző: Pásztor József
    BVSC: Disztl 5 — Zemlinszkij 0, Dzsinovics 4, Werner 5, Cseh 5 — Nagy P. 5, Kvanduk 5, Bognár 6, Urbányi 6 — Borgulya 5, Bükszegi 4. Edző: Egervári Sándor
    Csere: Zemlinszkij helyett Mundi (5) a 13., Bükszegi h. Tóth Gy. (-) a 71., Zahorán h. Dávid (-) a 79., Csató h. Kulcsár Sz. (-) a 86. percben.
    Gólszerző: Kulcsár S. a 2., Szarvas (11-esből) a 35., Szarvas a 48. percben.
    Sárga lap: Fodor, Dzsinovics (mindkettő kakaskodásért) a 34., Baji (időhúzásért) a 88. percben.
    Szögletarány: 11:4 (5:2) a BVSC javára.

    Forján Szilvia karcagi szépségkirálynő végezte el a kezdőrúgást, Fási Ádám, az erdélyi Casino Astoria Arad ügyvezető igazgatója pedig 10 ezer forintos díjat ajánlott fel az első békéscsabai gól szerzőjének.
    Az első támadást a vendégek vezették, ám Urbányi bal oldali beadását Borgulya mellé fejelte.
    A békéscsabaiak első támadása azonban góllal végződött.
    Még csak a második percben jártunk, amikor Szenti bal oldali hatalmas partdobása Szarvas előtt landolt, a csatár éppen bele tudott piszkálni, a labda így is Kulcsár Sándorhoz került, ő pedig hat méterről a bal alsó sarokba gurított — elnyerve ezzel az első gól szerzőjének felajánlott díjat —, 1-0.

    A 12. percben Bognár már a harmadik szögletet hajtotta végre, jobb oldali beívelését Werner Baji kezébe fejelte.
    Egy perccel később Bükszegi fejéről öklözte le a labdát a békéscsabai kapuvédő.
    A 15. percben Vancea ugratta ki a vendégek térfelének közepén Váczit, aki Disztl kapuja felé robogott, de jól látta meg, hogy Kulcsár S. a jobbján még jobb helyzetben van, elé tolta a pettyest, ám Kulcsár ezúttal 14 méterről a kifutó kapusba lőtt.
    A 21. percben Nagy P. 30 méterről váratlanul nagy erővel megcélozta a kaput, Baji azonban könnyedén állta a lövés útját.
    Három perccel később Váczi a jobbösszekötő helyén három csellel, három védőt háromfelé küldött, majd 17 méterről a bal kapufát találta telibe.
    A 35. percben Csató bal oldali beívelésére Kulcsár S. és Kvanduk egyszerre startolt, ám a békéscsabai csatár volt előnyösebb helyzetben, s amint átlépték a 16-os vonalát, Kvanduk lerántotta a békéscsabai csatárt — 11-es. Mielőtt a békéscsabaiak elvégezték volna a büntetőt, némi kakaskodás támadt még a 16-oson kívül, s Varga S. játékvezető Fodort és Dzsinovicsot sárga lappal figyelmeztette. Ezután Szarvas 11-esből nagy erővel a jobbra vetődő Disztl mellett a bal alsó sarokba rúgta a labdát, 2-0.
    A 41. percben Bognár váratlan távoli pattogós lövését hárította vetődve Baji, a túloldalt pedig Vancea fejelt mellé.

    Szünet után ismét hamar ért el gólt a Békéscsaba: a 48. percben Dzsinovics óriási lyukat rúgott a felezővonalnál, Szarvas csapott le a labdára, végigszáguldott a vendégek térfelén, Dzsinovics utánaeredt, de megközelíteni sem tudta az apró termetű, gyors léptű csatárt. Disztl kétségbeesetten futott ki Szarvas elé, aki ezt látva 14 méterről az elvetődő kapus mellett laposan a bal sarokba rúgta a labdát, 3-0.
    A 60. percben Váczi jobb oldali beadását Szarvas 8 méterről kapura fejelte, Dzsinovics a gólvonal előtt egy lépéssel állva a mezőnybe fejelte vissza a pettyest.
    A 67. percben Bognár a 16-os bal sarkának meghosszabbításától 6 méterre óriási erejű szabadrúgást hajtott végre, amit Baji nagy bravúrral fogott meg.
    Nem sokkal ezután elvesztették a békéscsabaiak a labdát, hirtelen négy fővárosi támadó lódult meg két védővel szemben, Bognár már a 16-oson belül járt, ám nagy helyzetben túlfutott a labdán.
    A mérkőzés utolsó eseményeként jegyezhető fel, amikor Vancea jobbról keresztbe ívelt, Zahorán 11 méterre a kaputól teljesen egyedül ráfordult egy kapáslövésre, de óriási ziccerben Disztlbe lőtt.

    Az első békéscsabai támadás rögtön góllal zárult. Ez nem zavarta meg a vasutasokat, kitámadtak, amivel meglepték a Békéscsabát. Kezdetben bizony zavarba hozható volt a hazaiak védelme, ám ha át is játszották Mracskóékat, a kaput már ritkábban találták el a vendégek. Annál veszélyesebbek voltak a távoli próbálkozásaik, amelyek megtornásztatták Bajit.
    Húsz perc után átvette a játék irányítását a Békéscsaba. Csató vezényletével, Váczi nagy cselező és lövő kedvével mind veszélyesebbé váltak. Érett az újabb gól, amely végül egy szép támadás után, de büntetőből esett. A hazai fölény kialakulásában az is szerepet játszott, hogy a BVSC idő előtt fáradni látszott.
    A szünet alatt azonban kipihenték magukat, ugyanis a fordulás után újra ők kezdeményeztek, de különösebb meggyőződés nélkül vezették a labdát kapura.
    A Békéscsaba „ritmust játszott", egyik pillanatról a másikra ütemet váltott, másodpercek alatt átrohant a BVSC védelmén, így sokkal veszélyesebb volt a kapura. Aztán ahogy teltek a percek úgy kezdett beletörődni a megmásíthatatlanba a vasutas. Jöttek ugyan még előre, de látszott rajtuk, hogy egyre kevésbé hisznek Baji kapujának bevételében.
    A hazaiak a hajrában már a közönségnek játszottak, cselezgettek, „bemutatóztak” - elégedettek voltak a három góllal, így inkább a szép megoldásokra törekedtek. Megérdemelten nyert a lila-fehér csapat ezen az esős szombat délutánon.
    kép
    Lelkileg is megroggyantotta a vasutas csapatot Kulcsár Sándor, amikor már a második percben közelről betalált a hiába vetődő Disztl kapujába.
    kép
    Disztl jobbra vetődik, Szarvas viszont balra lövi a labdát büntetőből. Ezzel alakult ki az első félidei eredmény, a 2-0, amelyre aztán Szarvas még egy gólt lőtt a második játékrész legelején: 3-0. A vasutas varázs nem tört meg, azaz a legmagasabb osztályban a BVSC még nem tudott nyerni a lila-fehérek ellen sem a Kórház utcában, sem a Szőnyi úton. (Fotók: Fazekas Ferenc)

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Az első játékrészben, valamint a második félidő elején szerzett gólokkal lélektani előnyhöz jutottunk a vasutasokkal szemben, akik a mezőnyben egyébként jól adogattak. Mi viszont gólratörőbbek voltunk.
    — A második félidő' közepén mintha kissé visszafogta volna magát a Békéscsaba...
    — A három gól nem elég? Persze senki se higgye, hogy nem akartunk több gólt rúgni, megvoltak hozzá a helyzeteink. De minden támadásból nem lehet gólt elérni.
    — Melyik csapatrésszel volt a leginkább elégedett?
    — A védelemmel és a csatársorral, hiszen az előbbi nem kapott gólt, az utóbbi viszont többször bevette Disztl kapuját. Tudom, hogy nem játszottunk kirobbanó formában, de magabiztosan nyertünk. A szünet után már több volt az egyéni improvizáció, s nem mindig gurult úgy a labda, ahogyan kellett volna.
    Egervári Sándor, a BVSC edzője:
    — Nem tudtuk azt játszani amire készültünk, mert mindig szerencsétlen periódusokban kaptuk a gólokat, s ez rányomta bélyegét a játékunkra. A Békéscsaba a kapu előtt sokkal határozottabb volt, mi csak a mezőnyben voltunk egyenrangú ellenfelei a házigazdáknak.
    — Korán lecserélte Zemlinszkijt. Miért?
    — Taktikai csere volt, egy támadó középpályást állítottam be. Sajnos ez sem segített rajtunk, noha Mundi játéka meggyőző volt, feladatát jól látta el. Ám gólt vele sem sikerült elérni.

    1. Békéscsaba 19 13 3 3 45-14 29
    ...
    15. BVSC 19 3 6 10 20-41 12

    Békés Megyei Hírlap, 1994. március 28.