magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Budapesti VSC 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 11:57 (szerk.: 2021.07.30, 00:05)
    Megismétlődött a tavalyi eredmény
    Békéscsabai Előre FC - BVSC 0-1 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
    V.: Bede (Kiss B., Nyilas)
    Békéscsaba: Derdák 6 — Raducu 6 — Medgyesi 5, Sándor 5 — Belvon 0 — Major 5, Varga 5, Kasik 4 — Szabados 6, Kulcsár 4, Puskás 4. Edző: Silviu Iorgulescu
    BVSC: Koszta 6 — Farkas 5 — Molnár 5, Fehér 5, Komlósi 4 — Erős 6, Dárdai 5, Stanici 6, Füzi 6 — Bükszegi 6, Egressy 5. Edző: Dajka László
    Csere: Belvon helyett Kovács (5) a 26., Dárdai h. Kaszás (5) a 42., Komlósi h. Djurasovics (4) a szünetben, Puskás h. Ulici (-) a 72., Varga h. Schultz (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Bükszegi a 88. percben.
    Sárga lap: Erős (Major felvágásáért) a 79., Djurasovics (Szabados buktatásáért) a 91. percben.
    Szögletarány: 6:9 (4:4)

    2. perc: Szabados futtából leadott bal alsó sarkos lövését hárította Koszta.
    3. perc: Szabados jobbról keresztbe lőtt a kapu előtt, Puskás éppen hogy lemaradt a labdáról.
    28. perc: Egy csabai szabadrúgás visszapattant a sorfalról, a labda Varga előtt landolt, akinek távoli nagy löketét Koszta fölé tolta.
    30. perc: Varga jobb oldali beadását Kulcsár fejelte 10 méterről a kapus kezébe.
    31. perc: Füzi bal oldali beadását Fehér öt lépésről lefejelte a földre, a labda onnan a felső kapufára, majd a mezőnybe pattant, végül Medgyesi szabadított föl.
    35. perc: Kulcsár tért ölelő labdáját Kasik a bal összekötő helyéről kapásból meglőtte, de Koszta ezúttal is a helyén volt.
    55. perc: Egressy cselezgetett a 16-oson belül, majd Sándor mellől célzott, Derdák hárított.
    75. perc: Puskás hibája után Major szabálytalanul akasztotta Füzit 22 méterre a csabai kaputól. Erős, hatalmas csavart szabadrúgása a bal felső sarok felé suhant, de Derdák kipiszkálta a labdát.
    78. perc: Kaszás közeli lövése Derdákról kipattant, majd Raducu szabadított föl.
    81. perc: Kulcsár hatalmas lövését óriási reflexszel tolta szögletre Koszta.
    88. perc: Raducu egy ütközésnél megsérült és a pályán kívül ápolták. Ezzel együtt a BVSC szabadrúgáshoz jutott a 16-os bal sarkánál, az alapvonal találkozásánál. Ezt Stanici végezte el, remekül átívelte a labdát a túloldalra, amely minden békéscsabai védő feje fölött átszállt, Bükszegi az 5-ös sarkánál felugrott, kitűnően fejelt és a labda a bal kapufa belső tövéről gurult a hálóba, 0-1.kép
    Szabados (fehérben) gyakran veszélyes volt Koszta kapujára, nem véletlen, hogy leginkább őt aprították a vasutas védők. Felvételünkön Erős próbálja megakadályozni az előretörésben. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Gyors viharsarki akciók vezették be a találkozót, de ezek után jó negyedóráig alig találkoztak a labdával a házigazdák. Főleg azért, mert ahogy átlépték a felező vonalat, egyből letámadták őket a BVSC játékosai.
    A vasutasgárda megfontoltan játszott, okosan gurigázva, s amennyire lehetett a csabai térfélen tartotta a labdát. Igaz, a vendégek sem voltak veszélyesek a kapura. Csak az első negyedóra végén lőttek először kapu felé, s újabb negyedóra telt el, míg a kapufán pattant a labda. Ezután viszont a lila-fehérek aktívabbak lettek, többször elvették a labdát a vendégektől és újra veszélyes kontratámadásokkal operáltak, amelyekben Szabados állt az élen.
    Belvon korai kiválásával új hadrendet vett fel a hazai csapat: Puskás áthúzódott a túloldalra, s egy sorral hátrébb lépett, a csereként beállt Kovács pedig a középpálya bal oldalán foglalt helyet, ettől kezdve a házigazdák csak két támadóval játszottak. Az első félidő finisében így is kiegyenlítetté vált a játék.
    Fordulás után ismét mezőnyfölényt harcolt ki a képzett mezőnyjátékosokból álló BVSC, ám egy-egy nem túlságosan veszélyes kapu felé lövést leszámítva, továbbra sem voltak hatékonyak. A csabaiak viszont idő előtt fáradni látszottak, így a második játékrészben alig-alig jutottak el Koszta kapujáig. Ha mégis, akkor egyedül Szabados okozott néha gondot, ám a vasutasok veterán portása mindannyiszor helyén volt.
    A csabaiak Raducu vezérletével 88 percen át hátul szilárd falat képeztek, visszavertek minden támadást, kivéve azt az egyet, amikor a végig jól játszó, hosszúra nyúlt román légiós megsérült, s amíg a pályán kívül ápolták, Bükszegi megadta a kegyelemdöfést a csabaiaknak.
    A BVSC mezőnyben sokkal jobban játszott, labdabiztosabbak voltak, jól adogattak, ám végül is egy szerencsés gólnak köszönhették a győzelmet.
    A Békéscsaba egyáltalán nem nyújtotta azt a teljesítményt, amit egy héttel korábban a győriek ellen. A hazaiak fáradt csapat benyomását keltették, kulcsjátékosai gyenge formában játszottak, így törvényszerű volt bukásuk.

    Edzői nyilatkozatok
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Sajnálom, hogy az utolsó pillanatban kapott góllal alul maradtunk, de ez egy fegyelmezetlenségből fakadt, ugyanis Varga nem figyelt eléggé emberére. Félreértés ne essék, nem akarom a fiatal játékosra hárítani a vereséget, annál is inkább, mert a döntetlen reálisabb lett volna. De ehhez többet kellett volna nyújtania mindenkinek. Gyengébb játszottunk, nem volt tűz a csapatban, s nem tudtuk megtartani a labdákat. A góllal is adósak maradtunk.
    — A szünetben mire hívtad fel a figyelmet?
    — Láttam, hogy „verekedni” kell. Ezért is hajtottam végre cserét, de sajnos ettől sem lett pontosabb és hatékonyabb a játékunk.
    — Nem kellett volna hamarabb becserélni Ulicit?
    — Nem ezen múlott, alapvetően az volt a baj, hogy nem volt kellő tűz a csapatban. Ulici még nem ismeri a játékosokat. Nagyobb gond volt az, hogy Belvon korán kivált, ettől kezdve felborult a hadrend és a taktikánk, ráadásul senki sem tudott megvillanni.
    Dajka László, a BVSC edzője:
    — Nem volt szép a játék, a nagy meleg rányomta bélyegét a mérkőzésre. Az egész 90 percet tekintve a finisben esett góllal megérdemelten nyertünk, mert több helyzetünk volt.
    — Nem érződött a csapaton a hétfői kupa-kudarc...
    — Nem, mert az előttünk álló három nap alatt arra törekedtem, hogy a kudarcot elfelejtessem a játékosokkal. Ráadásul segített a csere is. Fegyelmezettebben, szervezettebben védekeztünk és kontráink is veszélyesebbek voltak.
    — Mivel kerültek a Békéscsaba fölé?
    — Védelmünk és középpályásaink jól megszűrték a támadásokat és a labdákat megszerezve igyekeztek hamar helyzetbe kerülni. Tudtuk, hogy Szabados, Kulcsár és Puskás veszélyes, őket igyekeztünk kikapcsolni a játékból. Egyszóval felkészültünk a Békéscsabából.

    3. BVSC 3 2 1 - 6-2 7
    ...
    5. Békéscsaba 3 2 - 1 6-2 6

    Békés Megyei Hírlap, 1996. augusztus 26.