magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Csepel SC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.23, 10:49 (szerk.: 2021.07.16, 21:39)
    Továbbra is döntetlenek?
    Békéscsabai Előre FC - Csepel SC 2-2 (2-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6 ezer néző
    V.: Bognár (Kurmai, Zvolenszky)
    Békéscsaba: Baji 5 — Mracskó 5, Usmajev 5, Szenti 5 — Fodor 6, Csató J. 4, Csató S. 4, Kasik 6 — Kulcsár 5, Szarvas 5, Stancu 4. Edző: Pásztor József
    Csepel: Bíró 5 — Tyukodi 4, Váczi 6, Petrók 5, Ács 5 — Puskás 4, Medgyes 5, Vancsa 4, Bubcsó 4 — Baranyi 6, Jakab 6. Edző: Varga István
    Csere: Bubcsó helyett Nagy T. (6) a szünetben, Stancu h. Major (-) a 63., Vancsa h. Szekeres (-) a 74., Puskás h. Zombori (-) a 80., Csató J. h. Nagy L. (-) a 83. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 22., Szarvas a 27., Váczi a 44., Baranyi a 82. percben.
    Sárga lap: Fodor (sípszó után elrúgta a labdát) a 24., Petrók (Fodor lerántásáért) a 29., Medgyes (Csató J. felvágásáért) az 51. percben.
    Szögletarány: 5:2 (3:0)

    Zahorán Zoltán, a békéscsabaiak védője újságolta az öltöző előtt, hogy a játékvezető nem engedte pályára lépni. Érthető, hiszen két héttel ezelőtt a kezén sajkacsont-törést szenvedett, gipszbe került a keze, és nem tudták úgy megoldani a kötést, hogy az játékra alkalmas legyen.
    Ugyancsak a mérkőzés előtti krónikához tartozik, hogy ez alkalommal köszöntötték Batke Lászlót, aki a mérkőzés napján töltötte be 60. életévét. A békéscsabaiak utánpótlásmestere mintegy 30 éven át szolgálta az Előrét játékosként, edzőként és volt egy ideig az első csapat pályaedzője is.
    A találkozó megkezdése előtt egyperces gyászszünetet tartottak a Vasas elnökének, a nemrégiben elhunyt Meszéna Miklós emlékére.

    5. perc: Jakab senkitől sem zavartatva gurított kapura, Baji kezéből kipördült a labda, ám a mögötte álló Fodor megszerezte, és kihozta a kapu előteréből.
    9. perc: Jakab iramodott meg a félpályától, a 16-osig futott, onnan azonban erőtlenül lőtt a bal alsó sarok felé, így a labdát Baji lefülelte.
    13. perc: Szenti szabadrúgás-legurítását Csató J. 17 méterről, nagy erővel a jobb alsó sarok felé lőtte, de Bíró vetődve hárított.
    22. perc: Kasik még a csabai térfélről a bal oldalon megiramodott, 20 méteres vágta után a vele futó Stancu elé pöckölt, aki futtából élesen belőtt Kulcsár elé. A csabai csatár az ötösről kapásból, belsővel a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.kép
    ...és Kulcsár belsővel a kapu bal sarkába helyezett, 1-0 (Fotó: Such Tamás)

    27. perc: Kasik tört be a csepeli 16-oson belülre, az alapvonal közeléből visszagurított Szarvasnak, aki 5 méterről, laposan a bal alsó sarokba vágta a labdát, 2-0
    32. perc: Szarvas a 16-os jobb sarkáról nagy erejű szabadrúgást küldött kapura, de Bíró vetődve szögletre ütötte a labdát.
    44. perc: A félpályáról megiramodott Váczi három csabait is kicselezett, mire a 16-oshoz ért, végül senkitől sem zavartatva, nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott, 2-1.
    74. perc: Szarvas visszagurítását Kasik bikázta meg 15 méterről, de egy csepeli védő önfeláldozóan belevetődött a labda útjába.
    78. perc: A 16-osra betörő Kulcsárt Ács hátulról ellökte, Bognár játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra, 11-es helyett továbbot intett.
    81. perc: Szekeres bal oldali beadására Baranyi előrevetődve belespiccelt, de a labda a jobb kapufa mellé szállt.
    82. perc: A korábbi két főszereplő lemásolta az előbbi jelenetet, amelynek végén Baranyi - ezúttal már 6 méterről - a jobb alsó sarokba talált a vetődő Baji mellett, 2-2.

    Trópusi fülledt meleg fogadta a két csapat játékosait, nem véletlen, hogy sokan azt latolgatták, lehet-e ilyen időben jól focizni?
    A csapatok némiképpen rácáfoltak erre, mert a találkozó elején elfogadható iramban kezdtek. A nyáron meggyengült vendégek nem voltak megilletődöttek, kezdetben szép támadásokat vezettek, olykor rá is ijesztettek Bajira. Majd miután a Békéscsaba enyhe mezőnyfölényt harcolt ki, attól kezdve kontrákra hagyatkoztak a vendégek.
    A házigazdák a második, tetszetősebb támadás végén egy villámgyors akcióból megszerezték a vezetést, amelyet öt perccel később egy újabb bal oldali korszerű támadás végén növeltek is. A publikum máris úgy vélte, a bajnoki nyitányon nagy gólkülönbségű győzelmet arat a Békéscsaba, ám elég volt egy megingás, és Váczi máris lehűtötte a kedélyeket.
    Az első félidő hajrájában szerzett gól a csepelieket hozta fel, a fordulás után ők kerültek mezőnyfölénybe, többet kísérleteztek, ám sokáig nem sok veszélyt jelentettek. A fölény kiharcolásába belejátszott, hogy a Békéscsaba igyekezett őrizni az eredményt, a Csepel viszont Nagy beállásával erősödött. Darált, küzdött a vendégegyüttes, míg végül a Salgótarjánból érkezett Baranyi bepréselte az egyenlítő gólt.
    Ezután a békéscsabaiak mindent megpróbáltak: elszántan rohamoztak, feldobták magukat a 16-oson belül, de a kapkodás nem hozott eredményt, maradt - az így már igazságosnak mondható - döntetlen.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Néha jól játszott a csapat, főként az első félidőben, de néhányan fizikálisán meglehetősen gyenge állapotban vannak. Ettől függetlenül meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, nem beszélve arról, hogy két ilyen elkerülhető gólt nem szabadna kapnunk, amivel végül pontokat vesztettünk.
    — A folytatásra milyen taktikával küldted ki a csapatot?
    — Azzal, mint a mérkőzés elején, vagyis: játsszunk! Ugyanakkor kértem a játékosokat, hogy egy kicsit álljunk vissza, mert tudtam, hogy a Csepel jobb lesz a folytatásban, legalábbis fizikálisán. Ennek oka, hogy Mracskó, Fodor és Szarvas a malajziai út után nehezen állt vissza.
    — Gond talán nem is az ő játékukban volt...
    — Tény, hogy többen nem azt nyújtották, amire képesek. így a Csató testvérek, az új szerzemény, Stancu, akik se nem támadtak, se nem védekeztek, pedig középen dőlt el a mérkőzés. A labdát nem tudtuk megtartani, s Major sem tudott lendíteni a szekéren. Hiányoztak a futó emberek. Addig, amíg 17 egyforma képességű labdarúgó nem áll rendelkezésemre, addig bizony olykor így alakulhatnak a találkozók.
    Varga István, a Csepel edzője:
    — Rendkívül örülök a döntetlennek, hiszen 2-0 után sikerült egyenlíteni. Lehet, hogy furcsán hangzik, de helyzeteink alapján nyerhettünk volna. A második félidőben mi irányítottuk a játékot, így végeredményben elégedett vagyok.
    — Úgy tűnt sokáig, hogy a folytatásban egyik csapat sem képes újítani.
    — Én inkább úgy láttam, hogy a fordulás után egy kapura játszottunk. A Békéscsaba tudatosan kontrákra játszott, s talán azért, mert nem voltak kellő fizikai állapotban.
    — Számított erre, hogy visszaesik a Békéscsaba?
    — Ha nem is teljes tudatossággal, de gondoltam arra, hogy a maláj túra sokat kivett a kulcsjátékosokból.
    — Minek tulajdonítja a pontszerzést?
    — Annak, hogy volt a csapatomban tartás, nem álltunk be bekkelni, és más szellemben játszottunk, mint tavasszal.

    6-7. Békéscsaba 1 - 1 - 2-2 1
    Csepel 1 - 1 - 2-2 1

    Békés Megyei Hírlap, 1995. augusztus 7.