magyarfutball.hu

2011.10.28 A FIFA engedett: Szélesi a NEC Nijmegenhez igazolt!

A FIFA pozitív döntést hozott Szélesi Zoltán ügyében, így a futballista nem kis jogi harc után a holland élvonalban szereplő NEC Nijmegen együtteséhez igazolt. A labdarúgó ügyeit intéző CMG társtulajdonos-igazgatója, Pataky Tibor 1+1 évre szóló kontraktusról számolt be megkeresésünkre, a bekk pedig arról, hatalmas kő esett le a szívéről.

Szélesi Zoltán Görögországban, az Olympiakos Volosnál kezdte a szezont, az együttes biztatóan menetelt az Európa Liga selejtezőjében is, aztán jött a sokk. Az elnök bundabotránybeli érintettsége miatt a gárdát a negyedik vonalba száműzték, ez pedig természetesen azt vonta maga után, hogy légiós szabadon igazolhatóvá vált. A bekk hosszabb ideje a NEC Nijmegennél tartózkodik, tétmeccsen viszont nem léphetett pályára, mivel a holland szövetség nem adta áldását az átigazolásra.
Akkor a játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda a FIFA-hoz fordult azzal a céllal, hogy az adjon külön engedélyt Szélesinek az azonnali klubcserére, ne kelljen a futballistának télig várnia.

Nos, a lépés beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a nemzetközi szövetség meghozta pozitív döntését, így pont kerülhetett az ügy végére.

– Hihetetlen heteken vagyunk túl, de ma végre beigazolódott, hogy helyes döntést hoztunk, amikor a FIFA-hoz fordultunk, mivel hittünk abban, hogy a szabályok lehetőséget adnak Zolinak arra, hogy elhagyja Görögországot. A Volos összes játékosa maradt Görögországban, és ott váltott klubot, nem bízva abban, hogy erre máshol is lesz lehetőségük. Mivel Zoli semmiképp nem szeretett volna maradni, így Európa más országaiban kerestünk neki csapatot, és miután megállapodtunk a NEC Nijmegennel, megkezdtük a jogi csatározást a görög és a holland szövetséggel, majd a FIFA-val is. Ebben hatalmas segítségünkre volt Dr. Pál András ügyvéd úr, aki egy hónapon át mindent megtett azért, hogy ma együtt örülhessünk az eredménynek. Szélesi Zoli nagyon megérdemelte azt, hogy ennyi várakozás után ma aláírhassa végre a szerződését. Egy hónapja kint tartózkodik Nijmegenben, ahol együtt edz a csapattal, de játszani nem tud – mondta honlapunknak Pataky Tibor, a CMG társtulajdonos-igazgatója.

Meddig írt alá a játékos?
– 1+1 éves szerződést kötöttünk. Abban bíztunk, hogy már a tegnapi kupameccsen is játszhat, de erre a FIFA engedélyének csúszása miatt még nem kerülhetett sor. Vasárnap az Utrecht ellen viszont már ott lehet a pályán, és ahogy az imént értesültünk a csapat vezetőedzőjétől, az sem kizárt, hogy egyből a kezdőcsapatban számítanak majd rá.

Természetesen megkerestük magát a labdarúgót is, akit éppen holland nyelvórán értünk utol:

– Az imént kaptam a hírt az ügynökeimtől. Tegnap, amikor együtt néztem velük a Volendam elleni meccsünket, nagyon el voltam keseredve, hogy nem lehetek ott a csapatban, és azt hittem, soha nem lesz vége a tortúrámnak. Hihetetlenül boldog vagyok! Köszönöm mindenkinek, aki segítette az ügyemet, az ügyvédeknek, a NEC munkatársainak, a feleségemnek, aki tartotta bennem a lelket és sokat segített, meg persze Babos Gabinak, Vadócz Krisztiánnak, és Eppel Marcinak, akik minden nap azon voltak, hogy felvidítsanak és bíztassanak. Most már csak azon leszek, hogy mielőbb ott legyek a csapatban, és segítsem a NEC-et, hogy a bajnokságban is elinduljon a győzelmi szériánk